Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Boala care omoară mai mulţi oameni decât cancerul

Publicat:

"Sistemul de sanatate din Romania are o acuta nevoie de echilibru intre palierele de ingrijire a oamenilor, de o adevarata strategie pe termen mediu și lung, are nevoie de programe de educație, de creștere a aderenței la tratament, de depistarea precoce a bolilor, de colaborarea intre specialitați, de un mecanism integrat de monitorizare a pacienților cu boli cardiovasculare, de programe de recuperare post-infarct. Pentru a atrage atenția asupra tuturor acestor probleme, am lansat campania 'Cate vieți are inima ta?' și ne propunem ca oamenii sa conștientizeze șansa pe care o avem de a evita…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

„Amenintarea numarul unu”. Urmatoarea pandemie ar putea fi cauzata de virusul gripal, avertizeaza cercetatorii

07:35, 21.04.2024 - Gripa ramane cea mai mare amenințare la adresa sanatații globale și sunt șanse ca virusul gripal sa declanșeze o noua pandemie in viitorul apropiat, relateaza The Guardian, care citeaza datele unui studiu facut de cercetatori de renume.Un sondaj international, la care au contribuit 187 de oameni de…

Pentru a evita confuziile de la inceputul pandemiei, OMS definește clar boala transmisa prin aer

17:25, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații și aproape 500 de experți au cazut de acord pentru prima data asupra a ceea ce inseamna ca o boala sa se raspandeasca prin aer, in incercarea de a evita confuzia de la inceputul pandemiei de Covid-19, despre care unii oame

Atenționarea specialiștilor, de Ziua Mondiala a Sanatații: Sedentarismul, fumatul, alcoolul si alimentatia necorespunzatoare pun in pericol sanatatea romanilor

14:36, 17.04.2024 - Ca in fiecare an, lumea intreaga a celebrat, pe 7 aprilie, Ziua Mondiala a Sanatații, zi in care s-au implinit 76 de ani, de la inființarea Organizației Mondiale a Sanatații (OMS). Evenimentele care au marcat aceasta zi s-au desfașurat sub sloganul ”Sanatatea mea, dreptul meu”. Articol publicat in Jurnalul…

Cancerul de san este boala oncologica diagnosticata cel mai frecvent la femei. Ce teste sunt importante

11:05, 20.03.2024 - Cancerul de san este boala oncologica diagnosticata cel mai frecvent la femeile din Romania. Stabilirea diagnosticului de boala intr-un stadiu incipient se asociaza cu șanse foarte mari de vindecare, spune dr. Mircea Dediu, medic primar oncolog. Din acest motiv, este foarte important ca femeile sa efectueze…

O romanca din trei are anemie și nu știe

05:10, 13.03.2024 - Fiecare a treia femeie in Romania sufera de anemie din lipsa de fier (anemie feripriva) și nu știe acest lucru, a anuntat dr. Remus Șipoș, medic de familie și secretar al Societatii Nationale de Medicina a Familiei intr-un seminar online de educație in sanatate Anemia feripriva este una dintre cele…

Boala mortala care se raspandește in Europa a ajuns la granițele Romaniei. Ce animal de casa o poate transmite

05:51, 12.03.2024 - O noua epidemie a izbucnit in Europa, iar raspandirea ei s-a accelerat in cursul acestui an. In Ungaria, la granița cu Romania, au fost inregistrate cinci cazuri mortale. Infecția bacteriana, prezenta și in alte țari europene, inclusiv Ungaria, este considerata o boala febrila și periculoasa, avertizeaza…

SUV – tarife de parcare de 3 ori mai mari. La Paris, deocamdata.

07:25, 08.02.2024 - Parisul a dat un exemplu puternic in lupta impotriva poluarii urbane, votand pentru triplarea tarifelor de parcare pentru SUV-uri. Aceasta mișcare curajoasa nu ar trebui sa ramana doar o poveste franceza, ci ar trebui sa fie o sursa de inspirație pentru intreaga lume. Inclusiv pentru țara noastra, Romania.…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?