Beneficiile medicale ale consumului de alcool. Dar cu moderatie!
Publicat:
Vinul
Cât despre vinul rosu, pe care, între noi fie vorba, îl prefer berii, acesta s-ar putea dovedi un element-cheie în lupta contra cancerului de prostata. Cercetatorii de la Universitatea Missouri din Statele Unite au descoperit ca resveratrolul, un compus existent în coaja strugurilor si în vinul rosu face ca tumorile sa devina mai sensibile - si deci mai usor de distrus - în fata radioterapiei.
Aveti probleme cu colesterolul?
Ia mai ciocniti si câte un pahar de vin, caci potrivit unui studiu…
Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…
Sursa articol: bzi.ro
Stiri pe aceeasi tema
Costa Popovici (CSM Bacau)- accidentat, dar pe podium
10:45, 12.06.2024 - In ciuda problemelor medicale care l-au impiedicat sa concureze in runda finala a etapei de la Boston, campionul en-titre World Series a ramas pe locul 3 in ierarhia generala, cu 22 de puncte. RMN-ul efectuat in Statele Unite a exclus leziuni grave la genunchi, dar sportivul antrenat de Adrian Gavriliu…
Institutul de Sanatate Publica: 200 de boli sunt asociate consumului de alcool. Tinerii au un risc de patru ori mai mare de a deveni dependenti
10:16, 04.06.2024 - Consumul de alcool este asociat cu aproximativ 200 de boli si poate cauza accidente, traumatisme, accidente de munca, violenta, afirma specialistii din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, care sustin
Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul
23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…
Beneficiile consumului regulat de mango
11:41, 24.04.2024 - Mango este atat de popular, nutritiv și consumat pe scara larga in intreaga lume, incat a fost numit de unii oameni „regele fructelor”. Dulce și suculenta, pulpa sa galbena este delicioasa consumata ca atare, poate fi transformata in nectar sau suc, adaugata intr-un smoothie sau transformata intr-o…
Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala
17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…
Actualitate medicala/ Proteinele au efect asupra calitatii somnului
00:35, 26.03.2024 - Un studiu recent, realizat de cercetatori din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul in care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, incercand sa afle daca proteinele vegetale sunt mai benefice decat cele animale sau invers. Somnul de calitate este definit de specialiști ca…
Care sunt beneficiile mancatului incet
09:10, 23.03.2024 - Viteza cu care mananci iți poate afecta digestia, dar și stilul de viața, deoarece mancatul pe fuga poate duce la apariția mai multor afecțiuni medicale. Iata de ce este bine sa mancanci incet, lent și sa nu te grabești la masa. Care sunt beneficiile mancatului incet.Mancatul conștient, incet, fara…
Care sunt beneficiile consumului de branza cheddar. De ce ar trebui sa mananci mai des acest produs
20:30, 21.03.2024 - In general, branza reprezinta o sursa sanatoasa și delicioasa și conține mulți nutrienți. Placuta și aromata, branza Cheddar este o branza ferma care se topește in gura. Aceasta branza clasica britanica este una dintre branzeturile foarte versatile, perfecta pentru un platou ca branza de gustare sau…