Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Beneficiile castraveţilor pentru organism. La ce să fiţi atenţi înainte să-i mâncaţi

Publicat:

Castravetii sunt printre cele mai apreciate legume. Au foarte putine calorii, sunt bogati in vitamine si minerale. Daca nu-i culegeti din propria gradina sau nu stiti sigur cat de bio au crescut, e bine sa-i spalati foarte bine, cel putin 1 minut sub un jet de apa calduta. Astfel, puteti sa va bucurati doar de beneficiile castravetilor, si sa indepartati substantele chimice care e posibil sa fi ramas pe coaja in urma tratamentelor pentru crestere.

Potrivit nutritionistilor, coaja si pulpa castravetilor sunt surse de complexul de vitamine B, contin vitaminele A, C, E, precum si acid cafeic,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Banca care acorda cel mai ușor credite versus un imprumut prin IFN

15:05, 25.04.2024 - Daca visezi sa devii proprietar, nu ești singurul. Mulți romani se gandesc la un credit ipotecar ca o modalitate de a-și indeplini acest vis. Dar cum poți sa știi daca vei putea sa obții imprumutul fara prea multe batai de cap? Ei bine, in timp ce unele banci sunt mai generoase cu finanțarile decat…

Dr. Laura Ene: „In loc sa ajutam organele care fac detoxifierea organismului, ne intoxicam cu alimente procesate“ INTERVIU

22:25, 19.04.2024 - Pentru organism, perioadele de post ar trebui sa ajute la detoxifierea organismului, insa, de cele mai multe ori, oamenii ajung sa consume foarte multe alimente nepotrivite, precum conservele sau preparatele cu multe grasimi nesanatoase Antoaneta Banu

Ce este apa de cocos. Beneficii si riscuri

10:05, 13.04.2024 - Apa de cocos poate fi consumata ca atare, imediat cum desfaci o nuca de cocos proaspata, și poate furniza organismului substanțe nutritive esențiale pentru o dezvoltare optima. Descopera ce beneficii are consumul de apa de cocos, dar și care sunt riscurile consumului in exces.Confundata de multe ori…

Retete de mancare cu arpagic

08:36, 09.04.2024 - Arpagicul este planta inrudita cu ceapa, deseori mai este numit ceapa de salata și este folosit intr-o varietate de rețete culinare datorita beneficiilor sale. Mai jos iți prezentam cateva rețete de mancare cu arpagic.Arpagicul este considerat unul dintre cele mai populare condimente și mirodenii și…

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Beneficii surprinzatoare pentru sanatate ale consumului de mere in fiecare zi

18:50, 18.03.2024 - Un prim beneficiu de luat in seama in ceea ce privește consumul zilnic de mere este reprezentat de faptul ca poate proteja inima.In urma unor studii a rezultat faptul ca merele conțin un aport ridicat de flavonoide, ceea ce inseamna ca va exista un risc redus al apariției de boli cardiovasculare, cu…

"Verdețurile" pe care trebuie sa le incluzi neaparat in alimentația ta in aceasta primavara. Sunt sanatate curata

12:40, 14.03.2024 - ata cateva dintre verdețurile de primavara pe care nu ar trebui sa le ratezi:SpanaculRenumit pentru conținutul sau bogat in fier, spanacul este și o sursa excelenta de vitamine A, C, E, K, și a unor minerale precum magneziul și manganul. Consumul de spanac poate ajuta la imbunatațirea sanatații ochilor,…

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

07:16, 05.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…


Ce parere ai despre aceasta stire?