Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bazinul Minis, in laboratoarele din Koln

Publicat:

In zona carstica a Aninei exista foarte multe pesteri care au urme de locuire umana, motiv pentru care, de-a lungul timpului, aici s-au organizat mai multe santiere arheologice. In 2002, pe Valea Minisului au fost descoperite cele mai vechi oase de Homo Sapiens din Europa, drept pentru care zona continua sa prezinte un interes major in randul celor interesati de studiul vestigiilor materiale alte trecutului istoric. Cele mai recente sapaturi au avut loc in vara acestui an in sectorul Plopa – Ponor, iar cercetarea a fost realizata de un grup multinational de arheologi, din care au facut parte…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pestera Comarnic se deschide in prima zi din aprilie

09:25, 30.03.2024 - CARAS-SEVERIN – Ca in fiecare an, pe data de 1 aprilie, administratia Parcului National Semenic-Cheile Carasului redeschide pentru publicul larg una dintre cele mai spectaculoase pesteri din zona Banatului, dar si din tara: Pestera Comarnic! Astfel, pasionații de frumuseți subterane vor avea ocazia…

Un alt mit antic grecesc s-a dovedit a fi adevarat. Ce au descoperit arheologii

02:10, 27.03.2024 - Amazoanele, legendarele femei razboinice grecești, s-au dovedit a fi mai degraba o realitate decit un mit, spun arheologii. Sapaturile unei necropole din epoca bronzului din Nakhchivan, Azerbaidjan, au scos la iveala morminte de femei cu arme și bijuterii, ceea ce indica faptul ca aceste femei ar fi…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:55, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

Sat vechi de aproape 3.000 de ani, descoperit aproape perfect conservat. Unde a fost gasit

09:15, 23.03.2024 - Un sat care dateaza din anul 850 i.Hr. a fost descoperit recent. Acesta ar fi fost abandonat brusc, probabil din cauza unui incendiu provocat de inamici. Datorita infiltrației apei, totul s-a conservat aproape perfect, noteaza  La Repubblica , ziarul italian citand un articol din Washington Post, scrie…

89 de carți noi de identitate in comuna Viișoara

16:31, 22.03.2024 - Viișorenii au avut ocazia joi sa-și faca noi carți de identitate chiar la ei in comuna. In acest scop s-a deplasat o echipa mobila de la Direcția Județeana de Evidența a Persoanelor. O echipa formata din patru angajati ai Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor (DJEP) Cluj, institutie publica de…

Arheologii au dezgropat o sectiune dintr-o statuie masiva a faraonului Ramses al II-lea

10:01, 05.03.2024 - O misiune arheologica comuna egipteano-americana a dezgropat partea superioara a unei statui masive care il infatiseaza pe faraonul Ramses al II-lea. Sapaturile au loc la sud de orasul egiptean Minya, a anuntat luni Ministerul egiptean al Turismului si Antichitatilor.

Ruj din epoca bronzului, descoperit in Iran

17:21, 01.03.2024 - Arheologii au descoperit in orașul Jiroft din sud-estul Iranului un artefact fascinant: un pigment roșu stralucitor, despre care se crede ca este unul dintre cele mai vechi rujuri din lume. Aceasta descoperire, datand din epoca bronzului, a fost facuta in urma cu doua decenii in urma unei inundatii…

Asociația Speologica Exploratorii, doua premii la Digital Twin Awards

09:16, 27.02.2024 - CARAS-SEVERIN – Recent, speologii resiteni au obținut doua importante premii in cadrul concursului international Digital Twin Awards! Juriul concursului Digital Twin Awards a decis ca turul virtual intitulat „The Underground Wonders of Ponor Cave, Romania“, realizat de Asociatia Speologica „Exploratorii“…


Ce parere ai despre aceasta stire?