Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bărbatul a fost, în sfârșit, descifrat. Oamenii de știință au reușit să decodifice cromozomul Y

Publicat:

Folosind noi metode, o echipa internaționala de cercetatori a reușit pentru prima data sa decodifice intregul cromozom Y. Iata ce dezvaluie aceste studii despre barbați.Genomul uman a fost decodificat cu mult timp in urma - cel puțin cea mai mare parte a lui. Pana acum, un cromozom rezistase procesului de decodificare: cromozomul Y, care face ca barbații sa fie barbați. Acum, datorita unor noi metode, o echipa internaționala de cercetatori a reușit pentru prima data sa decodifice intregul cromozom Y in cadrul a doua studii, scrie publicația de Geneve. Iata care sunt principalele constatari. Cum…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Oamenii de știința au descoperit ramașițele celei mai vechi paduri de pe Pamint

04:10, 15.03.2024 - Oamenii de știința britanici de la Universitatea din Cambridge au descoperit ramașițele unei paduri stravechi, care a fost numita cea mai veche de pe Pamint. Zona studiata este situata pe coasta de nord a Devon și Somerset, relateaza "Pravda.ru" cu referire la Journal of the Geological Society. Virsta…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Zoologii au demonstrat existența cirtiței aurii, considerata disparuta

08:40, 08.03.2024 - Oamenii de știința sud-africani au dovedit existența cirtiței aurii de Winton, care o lunga perioada de timp a fost considerata disparuta. Specialiștii de la Universitatea din Pretoria au reușit sa confirme existența mamiferului prin folosirea unei noi metode de analiza a ADN-ului mediului. Aceasta…

Roșiile stresate devin zgomotoase

23:06, 05.03.2024 - Plantele nu sunt atat de liniștite pe cat ar putea crede mulți: daca nu au suficienta apa sau se confrunta cu alt stres, emit diferite zgomote, potrivit unui studiu. Oamenii nu le aud, dar insectele le percep. Potrivit unui studiu, plantele stresate pot face mult zgomot – dar oamenii nu il pot auzi.…

Un tanar de 18 ani „vaneaza” șoferii care parcheaza ilegal in Germania: „ Am adus la buget 140.995 de euro”

13:45, 01.03.2024 - Folosind o aplicație, inarmat cu un telefon mobil cu care face poze, Niclas Matthei, 18 ani, raporteaza la biroul de ordine publica din landul german Saxonia-Anhalt, cu capitala la Magdeburg, toate incalcarile legislației rutiere. Deocamdata face totul ca „un hobby”. Pe bicicleta cu care calatorește…

Atenție la somonul din Norvegia! Autoritațile au decis: Producatorii pot hrani peștii cu ulei modificat genetic

20:31, 15.02.2024 - Autoritatea Norvegiana pentru Siguranța Alimentara (NFSA) a aprobat uleiul de canola modificat genetic pentru industria sa de somon.Cunoscut și sub numele de NS-B50027-4, uleiul de canola modificat genetic a fost dezvoltat in mod special ca o sursa terestra de acizi marini. Autoritațile norvegiene spun…

Un sistem important de curenți din Oceanul Atlantic ar putea disparea. Ce consecințe climatice poate aduce fenomenul

18:10, 10.02.2024 - Un sistem crucial de curenți oceanici ar putea fi pe cale sa dispara, potrivit unui nou raport, cu implicații alarmante asupra creșterii nivelului marii și a vremii la nivel global, ceea ce ar duce la scaderea dramatica a temperaturilor in unele regiuni și la creșterea acestora in altele, scrie CNN.Folosind…


Ce parere ai despre aceasta stire?