Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bănci din ţările baltice, folosite de oligarhia rusă pentru spălarea de bani şi intrarea în sistemul financiar occidental

Publicat:

Saptamana trecuta, Trezoreria SUA a acuzat cea de-a treia banca din Letonia, ABLV, de „spalarea banilor institutionalizati”. scrie ca Danske, cea mai mare banca din Danemarca, a inchis 20 de conturi ai clientilor rusi in 2013 ca urmare a unui raport de avertizare privind nereguli, care sustine ca sucursala sa estoniana a fost implicata in activitati suspecte si, eventual, ilegale.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

SUA avertizeaza Raiffeisen Bank ca ii taie accesul la sistemul financiar american din cauza legaturilor cu Rusia

17:35, 15.05.2024 - Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, in scris, de Trezoreria SUA ca accesul sau la sistemul financiar american ar putea fi oprit din cauza afacerilor cu Rusia, a dezvaluit pentru Reuters o sursa care a avut acces la corespondenta bancii austriece, noteaza REUTERS. Potrivit…

Sancțiunile la adresa Rusiei lovesc o mare banca austriaca - I s-ar putea interzice accesul la sistemul financiar al SUA

12:26, 15.05.2024 - Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, in scris, de Trezoreria SUA ca accesul sau la sistemul financiar american ar putea fi oprit din cauza afacerilor cu Rusia, a dezvaluit pentru Reuters o sursa care a avut acces la corespondenta bancii austriece, noteaza Agerpres.

Ucraina poate caștiga razboiul cu banii rușilor. „Sistemul financiar occidental gazduiește mulți bani parcați de oligarhi”

06:05, 14.05.2024 - Ucrainenii ar putea caștiga in timp relativ scurt razboiul daca ar primi activele inghețate ale Rusiei din Occident, circa 300 de miliarde de euro, susține experta Iulia Joja. SUA au trecut o lege care le permite sa faca acest lucru, iar la nivelul UE au fost propuse deja masuri similare.

Romanii, ultimii din UE la cumpararea de carți online

14:25, 23.04.2024 - La nivelul Uniunii Europene, in 2023, au cumparat online carti, reviste sau ziare tiparite 13,4% din rezidenti. Doar 7,2% din rezidentii UE au facut achizitii online de carti electronice. In ambele cazuri, Romania este la coada clasamentului, arata datele publicate marti de Eurostat, transmite Agerpres.…

Romanii vor putea calatori fara controale la frontierele aeriene si maritime in Schengen, incepand din 31 martie 2024

19:30, 30.03.2024 - Romanii care calatoresc in statele din spatiul Schengen nu vor mai trebui sa treaca prin controlul de frontierele aeriene si maritime incepand de duminica. Concret, acestia nu se vor mai opri la punctele de control ale Politiei de Frontiera pentru a le fi verificate documentele de calatorie, urmand…

Trezoreria SUA amenința Raiffeisen Bank Austria: 'Risca sa fie taiata din sistemul financiar al SUA!'

18:15, 09.03.2024 - Un oficial american de top al SUA va avertiza in perioada urmatoare Austria și Raiffeisen Bank International despre pericolele de a face afaceri in Rusia, punand presiune asupra celei mai mari banci occidentale de acolo, relateaza Reuters. Ca parte a unui impuls reinnoit al Washingtonului privind…

Date Eurostat: Romania, printre țarile cu cea mai puternica contracție a economiei din UE

13:35, 08.03.2024 - Produsul Intern Brut (PIB) al Zonei euro si Uniunii Europene a stagnat, in ultimul trimestru din 2023, comparativ cu trimestrul al treilea, insa Romania se numara printre tarile-membre cu cea mai puternica contractie a economiei, de la un trimestru la altul. Potrivit datelor publicate, vineri, de Eurostat,…

Romania are cea mai mare inflație din UE! Prețurile continua sa creasca pe toate planurile

10:05, 27.02.2024 - In prima luna a acestui an, tarile membre UE cu cele mai ridicate rate ale inflatiei au fost Romania (7,3%), Estonia (5%) si Croatia (4,8%). La polul opus, tarile membre UE cu cele mai scazute rate anuale ale inflatiei au fost Danemarca si Italia (ambele cu 0,9%),urmate de Letonia, Lituania si Finlanda…


Ce parere ai despre aceasta stire?