Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bacteriile vor fi detectate mai uşor datorită unui nanosenzor creat în Elveţia

Publicat:

Cercetatorii de la de Lausanne (EPFL) au construit un dispozitiv de dimensiunea unei cutii cu chibrituri care poate testa prezenta bacteriilor in doar cateva minute. Un nanobrat al aparatului vibreaza in prezenta activitatii bacteriene, in timp ce o raza laser „citeste“ vibratia si o transforma intr-un semnal electric ce poate fi interpretat cu usurinta – absenta unui astfel de semnal indica absenta bacteriilor, informeaza „Stiinta si tehnica“.

„Aceasta metoda este rapida si precisa. Si se poate dovedi o unealta pretioasa atat pentru medici ca sa stie doza…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Ecosistemul gigantic plin de viața uimeste oamenii de stiinta

08:25, 04.05.2024 - Cercetatorii vorbesc despre o noua „lume” descoperita in adancurile Pamantului. Este vorba despre un ecosistem gigantic, plin de viața, care a uimit oamenii de știința. Miliarde și miliarde de microorganisme traiesc la doar cațiva kilometri sub suprafața solului, potrivit unei echipe internaționale…

O noua vulnerabilitate in SharePoint permite hackerilor sa fure fișiere fara a fi detectați

12:05, 12.04.2024 - Sursa: dnsc.ro Cercetatorii de la Varonis Threat Labs au descoperit doua tehnici care ar putea permite atacatorilor sa evite log-urile de audit sau sa genereze inregistrari mai puțin severe atunci cand descarca fișiere din software-ul SharePoint. Tehnicile vizate de catre aceștia sunt relativ simple…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Cercetatorii au decoperit o tehnica de extragere a aurului din dispozitivele electronice vechi. In ce consta procedura

11:55, 20.03.2024 - Cercetatorii de la ETH Zurich din Elveția au raportat o descoperire care ar putea oferi o soluție la una dintre problemele majore ale vremurilor noastre: deșeurile generate de produsele electronice vechi și stricate pe care le avem acasa. Aceasta noua metoda de extracție a aurului din componente electronice…

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Noutate mondiala in materie de folii biodegradabile. Cercetatorii de la Galați au creat folia din sange de animale

16:10, 15.03.2024 - Trei cercetatori de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați au creat folia biodegradabila din sange de animale, ce poate fi folosita pentru realizarea ambalajelor in industria alimentara.

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…

Specialiștii elvețieni au creat un robot care se poate deplasa prin artere pentru a trata pacientii cu AVC

11:35, 17.02.2024 - O echipa de specialisti de la Laboratorul de robotica al ETH Zurich, in colaborare cu mai multe spitale din Elvetia, a creat un robot actionat magnetic care ar putea fi folosit pentru a trata persoanele care sufera un accident vascular cerebral (AVC), informeaza News.ro. In cazul accidentelor vasculare…


Ce parere ai despre aceasta stire?