Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Avem în oraş oaspeţi nedoriţi

Publicat:

Cu secole in urma, pe la 1476, apoi 1540, 1708, 1847, tara, dar mai ales Moldova, a fost maturata si distrusa de valurile de lacuste, producand imense distrugeri. In acele vremuri, singurele “tratamente” erau rugaciunile, stropitul cu aghiasma, scoaterea moastelor. Fiind considerate „mania lui Dumnezeu”, combaterea avea un caracter religios, insa, dupa cum spun cronicile, […] in oras oaspeti nedoriti apare prima data in Deșteptarea- .

Citeste articolul mai departe pe desteptarea.ro…  

Sursa articol: desteptarea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ciolacu i-a infuriat pe moldoveni. Cum o drege?

19:50, 26.04.2024 - Gafa? Prostie? Asociatia Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei a cerut explicatii de la premierul Marcel Ciolacu, dupa ce acesta a spus ca ”Buzaul nu e in Moldova si va rog sa nu ma jigniti”. Asociatia ii cere lui Ciolacu sa spuna despre ce jignire personala ar fi vorba daca Buzaul era in Moldova. ”Premierul…

Marcel Ciolacu se scuza in scandalul iscat de afirmația „Buzaul nu e in Moldova și va rog frumos sa NU MA JIGNIȚI!". Cum incearca premierul sa repare situația

19:30, 26.04.2024 - „Asta e, a venit banațeanul de Grindeanu sa faca autostrada in Moldova. Buzaul nu e in Moldova și va rog frumos sa nu ma jigniți! Dar a venit și un buzoian care totuși impreuna cu dl Grindeanu și restul colegilor din guvern am inceput sa aducem timișorenilor ce e corect sa aducem”, a spus premierul,…

Sinaxar 14 aprilie: Pomenirea sfantului ierarh Pahomie de la Gledin, episcopul Romanului

09:06, 14.04.2024 - Sfantul Pahomie s-a nascut in anul 1674, in satul Gledin din tinutul Bistritei-Nasaud. Fiind crescut de parinti in frica lui Dumnezeu, a ajuns sa fie cu adevarat iubitor de Hristos si, din pricina prigonirii credintei ortodoxe in Ardeal, a parasit casa parinteasca si a ajuns in Moldova, la Manastirea…

Lectia de istorie. Minuni din vremea lui Stefan cel Mare

16:06, 20.03.2024 - Dupa batalia de la Vaslui – Podul Inalt, la indemnul lui Ștefan cel Mare, in Moldova s-a ținut post 45 de zile. Dupa cum stateau lucrurile inainte de batalie, numai o minune de la Dumnezeu mai putea salva Moldova și ea s-a produs. Minunea este o forma de manifestare a sacrului și, așa cum spunea […]

Ce sa pui in mancarea de urzici pentru a iesi cremoase. Asa procedeaza moldovencele de sute de ani

14:20, 06.03.2024 - Gospodinele din Moldova știu exact cum sa prepare mancare de urzici pe gustul tuturor. De sute de ani, romancele din aceasta regiune a țarii gatesc verdeața intr-un mod inedit. Afla in continuare cum trebuie sa manipulezi urzicile și ce trebuie sa adaugi in ele pentru a fi cremoase. Cum pregatești urzicile…

Ceața densa in Moldova și Dobrogea. Iata localitațile pentru care a fost emis cod galben

07:41, 05.03.2024 - Administrația Naționala de Meteorologie avertizeaza ca marți dimineața este ceața densa in mai multe zone din Moldova și din Dobrogea. Meteorologii au emis avertizare cod galben de ceața.

A fost lansat unicul dicționar mariologic exhaustiv din literatura teologica romaneasca aparut la editura Arhiepiscopiei Sucevei și Radauților

14:20, 27.02.2024 - Un eveniment dedicat Maicii Domnului, cea care este considerata Darul lui Dumnezeu pentru oameni, a marcat in chip deosebit inceputul Triodului in Eparhia Sucevei, rastimp cunoscut drept urcuș premergator Invierii Mantuitorului Iisus Hristos. In seara zilei de duminica, 25 februarie 2024, in muzeul…

Tradiții și obiceiuri la inceput de februarie

10:36, 02.02.2024 - In Tradiția populara, Faurar era cunoscuta ca luna „in care se amesteca anotimpurile. Soarele stralucește pe cer si plange cand incepe a bate viscolul”. In „Calendarul Popular al romanilor” ziua de 1 februarie marcheaza inceputul „Anului Nou Viticol”. Legenda spune ca prima planta sadita de Noe dupa…


Ce parere ai despre aceasta stire?