Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Austriacul care ne fură pădurile”. Poluarea de la sobele de lut și godine

Publicat:

  „Zilele trecute a fost facut public raportul Națiunilor Unite pentru privind emisiile de gaze cu efect de sera. Le știți precis, doar ce v‑am vorbit despre ele și v‑am adus aminte ca ele sunt principalul motiv pentru care ne ingrijoram despre paduri. Ei bine, raportul asta face un fel de balanța intre gazele pe care le captam din atmosfera și cele pe care le emitem prin diversele noastre activitați. Printre felurile in care poluam apare, bineințeles, și consumul pentru lemn de foc. Avem și o cifra: 14 mil tone de C02. De ce va spun datele astea? Pai pentru ca am bagat de…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cel mai frumos nume de fetița din lume. Oamenii de știința au decis, e din ce in ce mai folosit și in Romania

11:05, 02.04.2024 - A fost ales cel mai frumos nume de fetița din lume. Oamenii de știința au decis care este prenumele ce indeplinește cateva criterii importante. Cu toate ca nu este comun la noi in țara, in ultimii ani, este din ce in ce mai folosit și in Romania. Alegerea numelui unui bebeluș, o misiune deloc ușoara…

Expert ONU despre TBC:Oamenii prefera sa se ascunda din cauza stigmei asociate cu tuberculoza.

10:45, 23.03.2024 - Directorul executiv al Parteneriatului Global pentru Oprirea Tuberculozei al Natiunilor Unite, Lucica Ditiu, atrage atentia ca exista o stigma pe care pacientii cu TBC o resimt, iar Romania ar trebui sa se implice mai mult in desfasurarea unor programe de informare si constientizare, tinand cont ca…

Cand vor fi interzise sobele pe lemne in Romania. Data la care oamenii vor fi nevoiți sa le inlocuiasca

09:11, 21.03.2024 - Romania se pregatește sa faca un pas important catre o mai mare sustenabilitate energetica. In conformitate cu cerințele Uniunii Europene și cu obiectivele sale de reducere a emisiilor de carbon, țara va elimina treptat sobele tradiționale pe lemne. Iata data la care oamenii vor fi nevoiți sa le inlocuiasca.

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

ZILE LIBERE IN 2024 Cate zile libere ne așteapta in 2024 ? Descopera calendarul complet al sarbatorilor legale din Romania

09:55, 15.03.2024 - In acest an, cei care lucreaza la stat vor avea in plus; zilele de 2 mai, 16 august si 27 decembrie 2024 libere, cu scopul de a crea punti intre zilele deja libere si weekenduri. The post ZILE LIBERE IN 2024 Cate zile libere ne așteapta in 2024 ? Descopera calendarul complet al sarbatorilor legale din…

Poluare masiva in București. Primaria Capitalei va fi amendata cu 100.000 de lei spune Garda de Mediu

20:06, 25.02.2024 - Autoritațile de mediu vor amenda Primariei Capitalei din cauza lipsei unui plan de acțiune pentru reducerea poluarii in București, cerut de Garda de Mediu, a declarat comisarul șef, Andrei Corlan, la Digi24. Indicele de poluare publicat duminica, 25 februarie, de platforma AerLive, a atins din nou nivelul…

Ramona Ioana Bruynseels: Ne-am dat cu stangul in dreptul și in parteneriatul strategic cu Statele Unite și la nivel european

13:55, 20.02.2024 - Președintele femeilor din AUR, Ramona Ioana Bruynseels, a declarat, referitor la parteneriatul strategic al Romaniei cu SUA ca „ne-am dat cu stangul in dreptul”. “Intai aș spune așa din pacate, foarte mulți oameni in Romania traiesc foarte rau in continuare. Avem peste 40% populație care se zbate…

Jurnal de Nord, Groenlanda. Zilele 6 și 7: Vulpea maro și „eschimoșii, oamenii senini și zambitori“

23:50, 12.02.2024 - Rareș Beșliu, un fotograf indragostit de natura și de viața animalelor, demareaza proiectul fotografic La NORD de cuvinte, o paralela intre regiunile arctice și impactul schimbarilor climatice simțit in Romania.


Ce parere ai despre aceasta stire?