Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Au fost strămutaţi peste 180.000 de civili, în majoritate kurzi, din cauza conflictului irakiano-kurd

Publicat:

Peste 180.000 de civili, in majoritate kurzi, au fost stramutati din cauza conflictului dintre guvernul central irakian si regiunea Kurdistan din nordul Irakului, au anuntat joi organizatii umanitare, relateaza Reuters. Luna trecuta, forte irakiene au preluat controlul la Kirkuk si in alte teritorii de la combatantii kurzi peshmerga, ca represalii la un referendum privind independenta organizat de al Kurdistanului (KRG) pe 25 septembrie, in nordul Irakului, conform Agerpres.

'Incepand cu 2 noiembrie, peste 183.000 de oameni sunt stramutati in zonele disputate, intre…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Regele Arabiei Saudite va fi supus unor teste medicale din cauza unei febre puternice

20:25, 19.05.2024 - Regele saudit Salman bin Abdulaziz va fi supus duminica unor teste medicale din cauza "temperaturii ridicate si durerilor de articulatii", a anuntat agentia de stiri de stat SPA, preluata de Reuters si AFP. Examinarea medicala va fi efectuata la clinica regala de la palatul Al Salam din Jeddah. Regele…

47 de morti in urma ploilor torentiale si inundatiilor din nordul Afganistanului

16:50, 19.05.2024 - Cel putin 47 de persoane au murit dupa ce ploile torentiale si inundatiile au continuat in nordul Afganistanului, a anuntat duminica un oficial. In ziua precedenta, un bilant similar a fost anuntat intr-una din provinciile centrale, informeaza Reuters.

'Americanii au dreptul sa demonstreze': Joe Biden rupe tacerea și ia poziție fața de protestele din universitati pe tema conflictului din Gaza

06:40, 03.05.2024 - Sub o presiune politica din ce in ce mai mare, presedintele american Joe Biden a rupt, joi, tacerea cu privire la tulburarile din campusurile universitare din cauza razboiului din Gaza, spunand ca americanii au dreptul sa demonstreze, dar nu sa dezlantuie violente, relateaza Reuters, citat de news.ro.

Compania aviatica Finnair isi intrerupe unele zboruri spre Estonia din cauza interferentelor GPS, puse pe seama Rusiei

03:05, 30.04.2024 - Compania Finnair a anuntat luni ca isi intrerupe zborurile catre Tartu, in estul Estoniei, timp de o luna, din cauza perturbarilor GPS din zona, pe care Tallinn le-a pus pe seama Rusiei vecine, relateaza Reuters, citat de news.ro.

Patru morți intr-un atac cu drona in nordul Irakului

09:50, 27.04.2024 - Patru muncitori au fost uciși vineri intr-un atac cu drona care a vizat o exploatare de gaze din regiunea Kurdistan din Irak, a declarat pentru Reuters un consilier al premierului irakian, informeaza Mediafax.

„O noapte de groaza.” Armata israeliana a bombardat nordul Fasiei Gaza, in cel mai puternic atac din ultimele saptamani

16:45, 23.04.2024 - Israelul a bombardat in timpul noptii nordul Fasiei Gaza, in unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele saptamani, provocand panica printre locuitori si facand una cu pamantul cladirile dintr-o zona in care armata israeliana isi retrasese anterior trupele, relateaza Reuters, potrivit News.ro. 

Pericol de inundații in nordul și centrul țarii: Nivelul apei in rauri ar putea crește, din cauza ploilor abundente

07:45, 17.04.2024 - Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis o avertizare privind formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale și creșterea nivelului apei in unele rauri mici, in nordul și centrul țarii.

Anchetati moartea lui Stalin!

11:30, 05.03.2024 - Partidul Comunistii Rusiei (KPKR) a cerut FSB si procurorilor sa investigheze posibila implicare a serviciilor de informatii occidentale in moartea liderului sovietic Iosif Stalin in 1953, a relatat marti agentia de presa RIA, preluata de Reuters. „Partidul a depus la Parchetul General al Federatiei…


Ce parere ai despre aceasta stire?