Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Atenţie la e-mail-urile care falsifică identitatea reală a expeditorului, AVERTIZEAZĂ CERT-RO

Publicat:

de Raspuns la Incidente de (CERT-RO) recomanda atentie la e-mail-urile care falsifica identitatea reala a expeditorului, in contextul in care activitatile pe internet sunt pe un trend ascendent, iar atacatorii vad in aceasta situatie o oportunitate de a lansa diferite forme de atacuri, potrivit Agerpres "In vreme ce tot mai multe persoane sunt nevoite sa lucreze de la distanta, in aceasta perioada marcata de restrictiile de circulatie determinate de raspandirea COVID-19, activitatile pe internet sunt pe un trend ascendent. Atacatorii sunt constienti…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Atacatorii profita de graba și entuziasmul vostru”. Avertismentul experților pentru romanii care fac cumparaturi online de sarbatori

19:26, 01.05.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica - DNSC vine, miercuri, cu o atentionare pentru cei care fac cumparaturi online, aratand ca infractorii cibernetici folosesc frecvent zilele de sarbatoare pentru a-si mula scenariile pe noul context, profitand de graba, neatentia si entuziasmul cumparatorilor,…

Atentie la un nou mod de inselaciune prin apeluri telefonice: „Spoofingul”!

00:20, 29.03.2024 - Politia Romana atrage atentia asupra unui nou mod de escrocherie prin apeluri telefonice – „Spoofingul”: „Acesta este o forma de inșelaciune, in care atacatorii se folosesc de tehnologia Voice over IP (VoIP) pentru a-și masca numarul real de telefon, facandu-l sa apara ca și cum ar fi un numar legitim…

Cele mai tari farse de 1 aprilie. Ceilalți nu le vor uita cu siguranța

09:31, 28.03.2024 - Cele mai tari farse de 1 aprilie. Ceilalți nu le vor uita cu siguranța. Daca vrei sa faci farse de 1 aprilie și nu ai inspirație, iata ca ai de unde alege. Exista numeroase farse pe internet din care te poți inspira. Depinde pe cine vrei sa pacalești, dar și cat de ”permisiva” e persoana respectiva.…

ATENȚIE. Tentative de inșelaciune prin metoda ,,SPOOFING”!!!

06:05, 28.03.2024 - Poliția Romana informeaza cu privire la un nou mod de inșelaciune, prin apeluri telefonice. Spoofingul este o forma de inșelaciune, in care atacatorii se folosesc de tehnologia Voice over IP (VoIP) pentru a-și ,,masca” numarul real de telefon, facandu-l sa apara ca și cum ar fi un numar legitim sau…

IGPR: Politia avertizeaza asupra unui nou mod de inselaciune – „spoofing“, prin apeluri telefonice

00:40, 27.03.2024 - Politia Romana avertizeaza asupra unui nou mod de inselaciune – “spoofing”, prin apeluri telefonice in care atacatorii se folosesc de tehnologia Voice over IP (VoIP) pentru a-si “masca” numarul real de telefon, facandu-l sa apara ca si cum ar fi un numar legitim sau asociat cu o institutie cunoscuta.…

Tentative de frauda prin apeluri telefonice folosind identitatea DNSC - Sfaturile polițiștilor

15:00, 26.03.2024 - In Romania a existat o campanie de tentative de frauda, in care atacatorii au utilizat identitatea Directoratului Național de Securitate Cibernetica (DNSC), anunța, marți, IGPR, care lanseaza și o serie de sfaturi, potrivit mediafax. Potrivit unui comunicat al IGPR spoofingul este o forma de inșelaciune,…

Atenție! Au reaparut mesajele prin care infractorii cibernetici incearca sa va ,,fure" conturile de pe rețelele de socializare - FOTO

15:01, 14.03.2024 - Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC) avertizeaza cu privire la noi campanii de phishing care vizeaza compromiterea conturilor de pe rețelele de socializare. Aceste scheme sunt simple și se raspandesc prin mesaje private. Atacatorii incearca sa obțina acces la cat mai multe…

Mare ATENȚIE la ce MESAJE primiți,  atacatorii cibernetici acționeaza in numele bancilor și  altor compani

06:05, 22.02.2024 - Mesajele primite de la instituții bancare sau companii din diverse domenii sunt ceva obișnuit pentru mulți dintre noi. Totuși, infractorii cibernetici pot exploata aceasta rutina a noastra pentru a comite fraude cunoscute sub numele de „SMishing”. Astazi, vrem sa va aducem in atenție patru exemple recente…


Ce parere ai despre aceasta stire?