Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Asteroid, meteorit sau cometă – care este diferența?

Publicat:

In sistemul solar, pe langa planetele care orbiteaza in jurul Soarelui, se gasesc o mulțime de alte elemente. Vezi care este diferența dintre asteroid, meteorit sau cometa.Cometele și asteroizii sunt corpuri stelare formate la inceputurile unui sistem solar, acum aproximativ 4,5 miliarde de ani, sunt asemanatoare pana intr-un punct, dar foarte diferite in ceea ce privește compoziția lor. Citește ce este un asteroid, meteorid sau cometa. Ce diferențe exista intre ele.Ce este un asteroidEste o roca ce are un diametru mai mic de 1.000 km și care, de obicei, este compusa din carbon cu metale. Asteroizii…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cand va avea loc urmatoarea eclipsa de Soare vizibila din Romania. Fenomenul este destul de rar

03:05, 09.04.2024 - Pe data de 8 aprilie a avut loc prima eclipsa totala de Soare din 2024, fiind un eveniment vizibil doar in America de Nord. Eclipsa a avut loc la doua saptamani dupa o eclipsa de Luna prin penumbra, inregistrata pe 25 martie 2024, care a putut fi vazuta din vestul Europei, Africa, Atlantic, America…

Un nou studiu dezvaluie secretele ascunse ale prafului stelar din supernove

00:11, 02.04.2024 - Un proiect de cercetare coordonat de Universitatea Curtin din Australia a descoperit recent o particula rara de praf prinsa intr-un vechi meteorit care a fost format de o alta stea decat Soarele, informeaza Xinhua, citata de Agerpres. Descoperirea a fost facuta de autoarea principala a studiului, Nicole…

Descoperire cu implicații majore: deși aflata la o distanța uriasa, planeta Marte influențeaza viața de pe Pamant

03:45, 16.03.2024 - Marte, chiar daca se afla la distanța, ar putea influența curenții din oceanele Pamantului, conform unui studiu recent publicat in Nature Communications de catre cercetatori care au examinat mostre din adancurile marine. Aceștia au identificat „cicluri climatice de 2,4 milioane de ani” legate de interacțiunile…

Echinocțiu de primavara! Cand incepe primavara astronomica?

17:00, 11.03.2024 - Imediat dupa „Marțișor”, „Babe” și „Moși”, dupa “zapada mieilor”, cand calendaristic deja am pașit in anotimpul primaverii, ne apropiem de momentul echinocțiului de primavara. Echinocțiul de primavara marcheaza inceptului primaverii astronomice. Acesta se produce in jurul datei de 20 Martie, cand longitudinea…

Ce se intampla cu viața pe Pamant daca Soarele s-ar "stinge" brusc. Cat timp ar supraviețui omenirea?

10:05, 07.03.2024 - Daca Soarele s-ar "stinge" asemeni unui bec, ultimele raze ar ajunge pe Pamant dupa aproximativ opt minute, timpul necesar luminii sa strabata distanța. Apoi am observa doar lumina extrem de slaba a stelelor si planetelor indepartate, insa intunericul va fi mult mai profund decat cel dintr-o noapte…

29 februarie 2024. Semnificația zilei de naștere intr-un an bisect

06:45, 29.02.2024 - La fiecare patru ani, in luna februarie se mai adauga o zi in plus calendarului, avand astfel 366 de zile fața de 365 de zile ale unui an normal. Vorbim, in acest caz, de un an bisect și este vorba de timpul necesar Pamantului pentru a se invarti in jurul Soarelui.Potrivit NASA, Pamantului ii trebuie…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…


Ce parere ai despre aceasta stire?