Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Apă pe Marte. Robotul Curiosity a descoperit un lac

Publicat:

de pe planeta Marte, care este cercetat de , a adapostit un lac in urma cu miliarde de ani, ceea ce reprezinta o dovada clara a faptului ca a avut candva un mediu umed propice vietii microbiene, au anuntat cercetatorii, potrivit Mediafax. Noile descoperiri combina date colectate in cei peste doi ani de cand roverul Curiosity a ajuns pe suprafata lui Marte, in august 2012, in craterul Gale, care are un diametru de 154 de kilometri.

Cercetatorii au descoperit straturi de roci care contin sedimente transportate de apa, înclinate catre centrul…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost anunțata descoperirea care sfideaza gravitația: cum ar putea fi aplicata diverselor tehlologii in urmatorii ani

02:45, 11.04.2024 - Cercetatorii pare sa fi deblocat potențialul tehnologiei fara gravitație. Un nou studiu publicat in Applied Physics Letters evidențiaza modul in care cercetatorii au facut progrese uriașe in domeniul levitației magnetice, utilizarea magneților pentru a face ca obiectele sa leviteze in aer pentru perioade…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…

Nu sariti peste micul dejun! Va scade imunitatea și crește riscul de infectii 

12:51, 13.03.2024 - @ Neglijarea micului dejun poate avea consecințe negative asupra sanatații noastre, inclusiv asupra sistemului imunitar, arata cele mai recente cercetari in domeniu Studiile efectuate au demonstrat ca saritul peste micul dejun poate duce la o scadere a producției de celule imunitare in maduva osoasa.…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Cum pot fi detectate tsunamiurile

20:50, 09.03.2024 - Tsunamiurile pot fi detectate eficient, folosind cablurile de fibra optica așezate pe fundul oceanului, conform unui cercetator de la Universitatea din Michigan (SUA). Seismologul Zack Spica de la Universitatea din Michigan (U-M) și colegii sai de la California Institute of Technology (SUA) au utilizat…

Un nou studiu sugereaza ca pasarile si-au inceput evolutia cu mult inainte de disparitia dinozaurilor

00:45, 21.02.2024 - Un nou studiu ofera argumente ca evolutia pasarilor moderne a inceput cu mult mai devreme decat se credea, precedand disparitia dinozaurilor, a transmis Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Publicat in prima parte a acestei luni in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, studiul a…

Descoperirea care schimba istoria omenirii - Uneltele descoperite spun o alta poveste despre apariția omului modern

16:45, 14.02.2024 - Noile cercetari sugereaza ca o „revoluție” brusca in istoria umanitații care a permis speciei noastre sa prospere și sa se raspandeasca a fost un proces mai lung și mai complex. Undeva intre acum 50-40.000 de ani, oamenii moderni din punct de vedere anatomic i-au depașit pe Neanderthalieni și alte…


Ce parere ai despre aceasta stire?