Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ANALIZĂ: O femeie din Uniunea Europeană obţine, în medie, un salariu cu aproximativ 12,7% mai mic pe oră decât cel al unui bărbat / În domeniul managerial, femeile se confruntă cu un dezavantaj semnificativ faţă de bărbaţi, câştigând cu 23% mai puţin

Publicat:

Directiva (UE) 2023/970 din 10 mai 2023 reprezinta o initiativa majora adoptata de si de catre Consiliu in cadrul eforturilor de combatere a inegalitatilor de gen. Conform statisticilor furnizate de Eurostat, observam ca o femeie din obtine, in medie, pe ora un salariu cu aproximativ 12,7% mai mic decat cel al unui barbat. Scopul acestei noi reglementari europene este de a consolida aplicarea principiului egalitatii de remunerare pentru aceeasi munca sau pentru munca de aceeasi valoare intre femei si barbati. Prin intermediul unor mecanisme de transparenta…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania se confrunta cu cel mai mic procent de absolvenți de studii superioare din Uniunea Europeana

09:40, 15.04.2024 - Exista diferențe semnificative in ceea ce privește nivelul de educație al populației din diferite țari. Datele furnizate de Eurostat și citate de Adevarul.ro ofera o perspectiva asupra acestor disparitați educaționale, evidențiind variații semnificative in ponderea persoanelor cu studii superioare și…

DEZINFORMARE: „UE interzice centralele de apartament”. Care e adevarul

07:50, 06.04.2024 - Pe rețelele de socializare circula de o vreme o informație cum ca Uniunea Europeana ar dori interzicerea centralelor de apartament. Comisia Europeana in Romania atrage atenția asupra acestei dezinformari și ne spune clar și raspicat care este adevarul: Uniunea Europeana NU interzice cazanele/sistemele…

„Heat Roadmap Europe”. Primariile care au desființat incalzirea centralizata vor fi obligate sa refaca instalațiile

21:31, 15.03.2024 - Foaia de parcurs a incalzirii „Heat Roadmap Europe” (HRE), adoptata de Uniunea Europeana prevede o schimbare radicala, prin renunțarea la centralele de apartament cu gaze sau alți combustibili fosili și instalarea unor sisteme de incalzire centralizata bazate pe energia electrica sau pompe de caldura.…

La ce trebuie sa se aștepte romanii cu centrale de apartament pe gaze? Ce spune Radu Opaina despre restricțiile elaborate de UE

23:40, 14.03.2024 - Intr-o intervenție la postul public de radio, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, Radu Opaina, a explicat ca noua directiva in acest sens, aprobata recent de Parlamentul European, vizeaza in special marile centrale termoenergetice, conform RADIO ROMANIA ACTUALITATI. ”Directiva…

Posesorii de centrale termice de apartament nu vor fi afectati de masurile avute in vedere de Uniunea Europeana

18:40, 14.03.2024 - Posesorii de centrale termice de apartament pe gaze nu vor fi afectati pe termen scurt sau mediu de masurile avute in vedere de Uniunea Europeana pentru reducerea substantiala a consumului de energie si a emisiilor de gaze cu efect de sera in sectorul cladirilor pana in 2030. Invitat astazi la rubrica…

Centralele de apartament sunt interzise in Uniunea Europeana, iar directiva trebuie aplicata si de Romania

10:55, 13.03.2024 - Parlamentul European a adoptat marți Directiva prin care centralele de apartament vor fi interzise in Uniunea Europeana. Directiva a fost adoptata cu 370 voturi pentru, 199 impotriva și 46 abțineri. Masura va duce la scumpirea și mai mult a traiului, pentru ca echipamentele alternative sunt foarte scumpe…

Directiva privind permisele de conducere, adoptata de PE

16:55, 28.02.2024 - Parlamentul European a adoptat, miercuri, in plen, Directiva privind permisele de conducere, prin care Uniunea Europeana si-a propus ca obiectiv ajungerea la zero tragedii mortale rutiere pana in 2050. Anuntul a fost facut de europarlamentarul Corina Cretu. „Astazi a avut loc votul Directivei privind…

Cod rutier 2024. Un sofer care are permisul suspendat intr-un stat UE nu va mai putea conduce in niciun stat membru

10:51, 07.02.2024 - Europarlamentarul Corina Crețu spune ca actul normativ este o masura prin care poate fi atins obiectivul UE de a reduce cu 50% decesele cauzate de accidente rutiere pana in 2030. Europarlamentarul Corina Crețu a anunțat, marți, ca Parlamentul European a adoptat directiva privind siguranța rutiera, care…


Ce parere ai despre aceasta stire?