Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Analiză ASF- Obligaţiunile suverane au protejat piaţa financiară nebancară în faţa riscurilor provocate de pandemie / Preşedintele ASF: Aversiunea la risc a investitorilor s-a manifestat printr-o migraţie dinspre pieţele de acţiuni spre titlurile de stat

Publicat:

Fondurile de pensii private au o expunere de 67% pe titlurile de stat, societatile de asigurare au investit 42% din activele lor tot in titluri de stat iar portofoliile investitionale ale organismelor de plasament colectiv detin circa 26% obligatiuni suverane. „Din datele analizate de expertii nostri rezulta ca interconectarea entitatilor supravegheate de catre ASF cu pietele bursiere are o dimensiune medie. Iar prin prisma activelor bilantiere, concluzionam ca nivelul de interconectare a fondurilor de pensii private si a companiilor de asigurare cu sistemul bancar este unul redus. Concluzia generala…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

ASF pune punctul pe i: fara bonusuri colosale pentru eșecuri de piața!

11:01, 07.04.2024 - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a luat o decizie ferma: bonusurile și primele uriașe care au fost acordate in trecut nu vor mai fi o practica in viitor. Aceasta hotarare vine in contextul in care instituția a trebuit sa gestioneze eșecuri majore pe piața, precum falimentele City Insurance…

Alexandru Petrescu, președintele ASF: Piața de asigurari a crescut cu 10% in 2023

23:30, 21.03.2024 - „Piata de asigurari din Romania a crescut cu peste 10% in 2023. Ca efect, volumul de prime brute subscrise a depasit 18 miliarde de lei”, a declarat, astazi, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Alexandru Petrescu. “Pietele pe care noi le reglementam prin ASF sunt stabile si stabilitatea…

SAL-Fin, o soluție in avantajul consumatorului de servicii financiare

18:20, 15.03.2024 - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a organizat, vineri, 15 martie 2024, la Palatul Parlamentului, simpozionul cu tema Protejarea consumatorului – Mecanismul SAL-Fin de soluționare alternativa a litigiilor in piața financiara non-bancara, celebrand astfel Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor.…

Ultima ora: Catalin Drula l-a reclamat pe Marcel Ciolacu la DNA, ANI și ASF, in scandalul Roșia Montana

18:01, 11.03.2024 - Presedintele USR Catalin Drula a depus, luni, plangere penala impotriva premierul PSD Marcel Ciolacu pentru manipularea pietei, abuz in serviciu, deturnarea de fonduri si inselaciune in cazul Rosia Montana. Tot luni, Drula a trimis sesizari si la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si Agentia…

Activele fondurilor de pensii facultative au ­crescut cu 28% intr-un an

00:05, 05.03.2024 - Fondurile de pensii facultative aveau active in valoare de 4,82 miliarde de lei, la finalul lunii ianuarie 2024, in crestere cu 28% comparativ cu nivelul inregistrat la aceeasi data a anului anterior, conform unui raport al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), preluat de Agerpres. “Cele mai…

PILONUL II ȘI PILONUL III Care sunt contribuțiile medii ale participanților la fondurile de pensii private?

20:00, 07.02.2024 - Conform unui raport publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara, ca pondere in PIB, activele totale ale sistemului de pensii private au inregistrat un nivel de peste 8% la finalul lunii septembrie 2023. The post PILONUL II ȘI PILONUL III Care sunt contribuțiile medii ale participanților la fondurile…

Președintele ASF, Alexandru Petrescu, susține listarea Moldova Agroindbank la Bursa de Valori București

10:40, 07.02.2024 - Autoritatea de Supraveghere Financiara reitereaza sprijinul pentru extinderea companiilor din Republica Moldova pe piața de capital romaneasca. Președintele Autoritații de Supraveghere Financiara (ASF), Alexandru Petrescu, a anunțat marți ca a avut o intalnire la Chișinau cu echipa de conducere a Moldova…

Credem ca va intereseaza: Piata pensiilor private a depasit, anul trecut, 8% din PIB

00:05, 07.02.2024 - • La Pilonul II – peste 8 milioane de participanți, cu o contribuție individuala de 266 lei • La Pilonul III – aproape 700 000 de participanți, cu o contribuție individuala de 157 lei • In primele noua luni din 2023 au fost facute plați in valoare de 654 de milioane de lei pentru 39.976 de beneficiari…


Ce parere ai despre aceasta stire?