Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Amintirile neplăcute pot fi şterse. Vezi ce au descoperit cercetătorii

Publicat:

Autorii studiului considera ca descoperirea lor ar putea conduce la dezvoltarea unor tratamente noi pentru o serie de afectiuni, precum stresul posttraumatic, scrie Mediafax care citeaza dailymail.co.uk.

Desi controversata si utilizata de multe decenii, ECT este in continuare folosita cu regularitate pentru a trata cazurile de depresie severa.

Metoda implica trecerea unui flux electric prin creier, cu scopul de a induce o convulsie cerebrala, pentru a atenua depresia.

ECT este administrata sub anestezie generala, iar pacientului ii sunt administrate substante cu rol de…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Invazia microplasticelor

05:10, 26.03.2024 - Peste 380 de milioane de tone de plastic sunt produse in fiecare an. Plasticul este extrem de rezistent, dar atunci cand incepe sa se degradeze, el elibereaza particule mici de plastic in mediu. Microplasticele, particule mai mici de 5 milimetri, și nanoplasticele, particule mai mici de 1000 de nanometri,…

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

APAH Transilvania prelegere despre managementul voluntarilor

14:16, 05.03.2024 - APAH Transilvania a fost invitata sa susțina o prezentare despre managementul voluntarilor in cadrul Conferinței ”Open DOORS” din cadrul proiectului Doors – Dezvoltarea organizaționala a ONG-urilor din Romania pentru Sustenabilitate, proiect derulat de Fundația Regala Margareta a Romaniei. Open DOORS…

Un nou studiu a descoperit lucruri uimitoare despre umorul maimuțelor

05:05, 19.02.2024 - Bebelușii și maimuțele ii pot tachina pe ceilalți fara a folosi limbajul. Cercetatorii de la UCLA, MPI-AB, IU și UCSD au studiat patru tipuri de maimuțe și au gasit dovezi de tachinare. Aceștia au observat comportamente provocatoare și surprinzatoare la aceste maimuțe, asemanatoare glumelor la oameni.…

Noi studii despre renunțarea la fumat. Ce au descoperit cercetatorii, și cum decurge de fapt revenirea la normal a organismului

08:55, 18.02.2024 - Atunci cand oamenii renunta la fumat, organismul nu revine imediat la normal. Doua studii recente arata efectele de durata ale fumatului asupra sanatatii noastre. Imunitatea, in special, pare sa fie chiar mai afectata decat se credea pana acum, informeaza AFP.

O noua metoda de inselaciune ia amploare pe internet

08:06, 12.02.2024 - O noua metoda de inselaciune ia amploare pe internet, prin intermediul aplicatiilor de mesagerie. Infractorii cibernetici incearca sa ii convinga pe utilizatori sa aprecieze anumite postari pe social media in schimbul unor sume de bani. Inselaciunea porneste de la niste mesaje nesolicitate pe care utilizatorii…


Ce parere ai despre aceasta stire?