Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimente ca medicamente

Publicat:

De-a lungul secolelor, culturi de pe intreg mapamondul au folosit principii alimentare pe post de tratament al diferitelor afecțiuni, acute sau cronice. In lumea occidentala, acest concept de hrana ca medicament este in prezent din ce in ce mai promovat, ca urmare a mai multor factori, de la lipsa de incredere in sistemul medical-farmaceutic, la refuzul substanțelor de sinteza și imbrațișarea completa a ideii de natural-sanatos-fara riscuri sau efectiv cautarea unei alternative cat mai blande. Zeci de ani de cercetare științifica au sprijinit ideea integrarii nutriției in gestionarea sanatații.…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un medic, triatlonist la 83 de ani, impartașește reteta sanatatii sale: patru principii-cheie ale dietei

10:55, 27.04.2024 - Un medic și triatlonist in varsta de 83 de ani, care la 40 de ani a luat decizia sa-si schimbe regimul de viata, a impartașit principiile unei diete despre care crede ca l-au ajutat sa traiasca o viața lunga și sanatoasa.

Amenzi de peste 1,9 milioane lei pentru incalcarea legislației in domeniul siguranței alimentelor

14:55, 11.04.2024 - Controalele inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor in sectorul produselor alimentare de origine nonanimala au vizat operatorii din industria alimentara, care iși desfașoara activitatea in domenii precum: fabricarea produselor de morarit, painii si produselor de patiserie,…

Vesti bune pe linia sanatatii. Primarul Cristian Gentea: „Vor fi construite doua noi dispensare in Pitesti!”

12:50, 11.04.2024 - Cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatații, 7 aprilie, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a venit cu mai multe vești bune pentru cetațeni. Vor fi construite doua dispensare, 80 de apartamente pentru medici, un Centru de Zi și un Spital Municipal.Primaria Pitești a finalizat și a depus la CNI documentația…

Dieta mediteraneana - relevanța altor factori, in afara claselor de alimente

19:25, 06.04.2024 - Dieta mediteraneana a fost recunoscuta de UNESCO in 2020 drept patrimoniu cultural intangibil al umanitații, fiind asociata cu efecte protective impotriva a numeroase afectiuni care duc la milioane de decese la nivel mondial, precum diabetul zaharat, obezitatea, bolile cardiovasculare si cancerul. Majoritatea…

Reguli alimentare pentru menținerea sanatații inimii

00:10, 02.04.2024 - Alimentația poate influența multe aspecte ale sanatații inimii, inclusiv tensiunea arteriala, inflamația, nivelul de colesterol și trigliceridele. Așadar, includerea alimentelor sanatoase pentru inima intr-o dieta bogata in nutrienți și echilibrata poate ajuta la menținerea inimii intr-o forma buna…

Broccoli, super-leguma anului?

05:01, 20.03.2024 - Prevenirea bolilor este intotdeauna mai ușor de realizat decat vindecarea prin diverse masuri terapeutice. Sanatatea și nutriția sunt strans legate, corpurile noastre depinzand de substanțele nutritive, energia și substanțele chimice din alimente pentru a crește corespunzator, a se dezvolta și a se…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Legea pentru stoparea risipei alimentare, adoptata de Parlament. Cum ne va afecta de acum viața

15:35, 21.02.2024 - Parlamentul a adoptat Legea pentru stoparea risipei alimentare ieri, 20 februarie. Era nevoie de o astfel de lege fiindca cantitatile de mancare pe care le aruncam sunt mult mai mari decat in alte state europene. La noi daca alimentul expira poimaine tot nu il iei pe gratis. Vorbim de o lege care deja…


Ce parere ai despre aceasta stire?