Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alergarea poate funcţiona mai bine decât medicamentele împotriva depresiei, în unele cazuri

Publicat:

Exercitiile fizice au fost considerate ani la rand de catre medici drept un „antidepresiv natural”, lucru confirmat recent de un nou studiu, a relatat upu, preluata de Agerpres. Concluzia vine dupa o cercetare desfasurata timp de patru luni, care a analizat impactul practicarii alergarii asupra anxietatii si depresiei in comparatie cu un antidepresiv obisnuit. Inhibitorii selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS) actioneaza prin cresterea nivelului de serotonina, un neurotransmitator care reprezinta un factor esential in ceea ce priveste reglarea starii de spirit, dar si in cazul depresiei si…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce barbații devin mai puțin fertili. Bacteria comuna care influențeaza calitatea spermei

13:25, 30.03.2024 - Un studiu recent realizat de departamentul de urologie al Universitații din California, Los Angeles (UCLA), a demonstrat ca un microb intestinal ar putea fi vinovat pentru problemele sistemului reproductiv masculin.

Raport: Mai puțin de 10% din țarile și teritoriile din lume respecta standardele ONU de poluare a aerului/ 83 dintre primele 100 cele mai poluate orașe din lume se afla in India

12:00, 19.03.2024 - Potrivit unui nou raport, toate cele 100 de orașe cu cea mai grava poluare atmosferica din lume, cu excepția unuia, se aflau in Asia, criza climatica jucand un rol esențial in calitatea proasta a aerului, care pune in pericol sanatatea a miliarde de oameni din intreaga lume, scrie CNN. Majoritatea țarilor…

#StareaEducației (INTERVIU) Președinta Coaliției pentru Educație: “Industria meditațiilor este cea care compenseaza faptul ca la școala copiii nu țin pasul cu ritmul in care predau profesorii. Nu știm daca acele rezultate bune de la Evaluarea Naționala se

09:31, 08.03.2024 - Rezultatele de anul acesta la simularea evaluarii naționale arata o situație ingrijoratoare. Puțin peste jumatate dintre elevi nu au luat nota 5 la proba de matematica, fiind totodata și cel mai mic procent de note peste 5 din ultimii 4 ani, un record negativ inregistrat la acest examen. La proba de…

Munca de acasa ține angajații sanatoși și mai productivi. Expert: „In definitiv, este important sa vorbeasca rezultatele, nu prezența fizica”

06:20, 20.02.2024 - Munca de la domiciliu are beneficiile și dezavantajele ei. De obicei, angajații care lucreaza de acasa sunt mai sanatoși și mai puțin stresați. Ei insa socializeaza foarte puțin și au tendința sa fumeze mai mult.

Trump: amendat cu 355 de milioane de dolari pentru frauda

11:30, 17.02.2024 - In urma hotararii judecatorești, liderul de varf al Partidului Republican a jurat sa faca apel. Trump declara ca hotararea de a plati o amenda de 355 de milioane de dolari pentru frauda va distruge statul New York. Fiindca orice ar pați el personal este un atac direct asupra Americii. Trump a jurat…

Patru obiceiuri alimentare cheie pentru o viața lunga și sanatoasa. Un medic de 83 de ani dezvaluie principiile sale de dieta de la care nu se abate

07:10, 13.02.2024 - Un medic și triatlonist, in varsta de 83 de ani, a impartașit obiceiurile alimentare despre care spune ca l-au ajutat sa aiba o viața lunga și sanatoasa, relateaza Business Insider.  Dr. Joseph Maroon, neurochirurg la Centrul Medical al Universitații din Pittsburgh, a declarat ca la varsta de 40 de…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

Riscul de cancer pulmonar plutește in aer. Dr. Beatrice Mahler explica de ce nefumatorii sunt expuși acestei boli

20:01, 05.02.2024 - Daca in cancerul pulmonar ”fumatul nu mai suprinde pe nimeni”, in cazul nefumatorilor, aceasta boala este consecința ”nivelului crescut de poluanți in aerul exterior”, avertizeaza dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” . Medicul subliniaza ca ”efectele negative…


Ce parere ai despre aceasta stire?