Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Albumul "Ludovic Stawski. Un pictor în Moldova secolului al XIX-lea" se lansează la Iaşi

Publicat:

Muzeul de Arta si Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” Iasi organizeaza joi, 15 ianuarie, incepand cu ora 13.00, la Muzeul Unirii, lansarea albumului „Ludovic Stawski. Un pictor in Moldova secolului al XIX-lea”, semnat de dr. Corina Cimpoesu si dr. si aparut la Editura Palatul Culturii, Iasi, 2014.

Lansarea albumului care va fi prezentat de istoricul de arta prof. univ. dr. , de la Institutul de „G. Oprescu” al  incheie expozitia dedicata acestui artist. 

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

BNR a lansat o moneda din ­argint si una din tombac cuprat cu tema 20 de ani de la aderarea ­Romaniei la NATO

00:30, 30.04.2024 - Ieri, Banca Nationala a Romaniei a lansat in circuitul numismatic o moneda din argint si o moneda din tombac cuprat cu tema 20 de ani de la aderarea Romaniei la NATO. Potrivit unui comunicat al BNR preluat de Agerpres, moneda din argint are valoarea nominala de 10 lei, un diametru de 37 milimetri si…

BNR lanseaza doua monede din argint și tombac la 20 de ani de la aderarea Romaniei la NATO

10:06, 29.04.2024 - Banca Naționala a Romaniei lanseaza doua monede, una din argint, a doua din tombac, cu ocazia implinirii a 20 de ani de la aderarea Romaniei la NATO, conform unui comunicat transmis de BNR. Aversul monedei din argint prezinta Palatul Parlamentului, locul unde s-a ratificat tratatul de aderare a Romaniei…

Moneda din argint lansata de Banca Nationala a Romaniei pentru a marca 90 de ani de la infiintarea Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti

12:30, 22.04.2024 - Moneda, cu diametru de 37 mm si o greutate de 31,103 grame, are o valoare nominala de 10 lei. Aversul monedei prezinta portretul reginei-mama Elena, care a militat pentru construirea in Bucuresti a primului spital de urgenta, inscriptia „ROMANIA” in arc de cerc, valoarea nominala „10 LEI”,…

Eleva a scolii din Veresti, calificata la Olimpiada Nationala de Limbi Romanice

11:06, 18.04.2024 - Eleva Cristina Elena Florea, de la Scoala Gimnaziala Veresti, coordonata de profesoara Maria Purice, s-a calificat la Olimpiada Nationala de Limbi Romanice, sectiunea franceza, competiție care se va desfasura in perioada 26 - 30 aprilie, la Iasi.Eleva a participat si anii trecuti la concursuri si ...

Medic: Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare

11:45, 15.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi a declarat medicul psihiatru Petronela Nechita. Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale – fie ca este vorba despre odihna, plimbari in natura,…

Douasprezece universitati din intreaga tara au pus bazele Scolii Nationale pentru Energie Nucleara, care va forma specialisti in sectorul nuclear si in domeniile conexe

16:55, 02.04.2024 - „O noua structura asociativa de sustinere a industriei nucleare a fost infiintata de 12 universitati fondatoare din Romania, sub denumirea Scoala Nationala pentru Energie Nucleara. Asociatia isi propune formarea viitoarelor generatii de specialisti in sectorul energiei nucleare dar si in domeniile conexe”,…

„Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei”, Nr. XXIII – subiect al emisiunii Tradiții de joi, 21 MARTIE 2024, ora 21:03… cu Dumitru Șerban

08:11, 21.03.2024 - In emisiunea de astazi, relatam de la prezentarea publicației științifice „Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei”, Numarul XXIII, publicație de inalta ținuta academica, inițiata de catre regretatul om de cultura Vasile Munteanu (1966-2012); „Anuarul” a fost lansat, la Iași, nu demult, in Sala „Petru…

Noua cercetare speologica cu participare internaționala, la Ghețarul de la Scarișoara

08:10, 09.03.2024 - Cercetatori din Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Norvegia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ungaria si Romania au participat, recent, timp de 5 zile, in satul Ghetari la un atelier de lucru, intitulat “Winter climate in SE Europe during the Late Holocene”, organizat de Institutul de Speologie “Emil Racovita”…


Ce parere ai despre aceasta stire?