Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Agajatorii, obligați să țină condica salariaților

Publicat:

Fiecare ora prestata de salariați, trebuie evidențiata intr-un registru special ce va fi pastrat de angajatori la locul de munca. Prevederea nu este una noua, insa modificarile din au venit sa intareasca aceasta reglementare.

„Obligația angajatorului de a ține evidenta orelor de munca prestate de catre fiecare salariat este prevazuta in Legea nr. 53/2003 – , inca de la intrarea in vigoare a acesteia. Prin modificarea adusa articolului 119 din , prin OUG 53/2017, incepand cu data de 7 august 2017, legiuitorul nu a facut decat sa clarifice o reglementare

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Legea muncii 2024: Dreptul de refuz al munții de noapte pentru anumite categorii de angajați

21:30, 30.04.2024 - Plenul Camerei Deputaților a votat in favoarea unui proiect de lege care aduce modificari semnificative in Codul Muncii din 2024. Potrivit acestui proiect, anumite categorii de angajați au dreptul sa refuze munca de noapte. Printre aceste categorii se numara femeile gravide, proaspetele mamici și cele…

Blocaj in administrație: angajații din primarii ies in strada. Haos in domenii-cheie. Sindicaliștii din comerț, protest in fața Ministerului Muncii

09:11, 18.03.2024 - Continua haosul in domenii-cheie din țara noastra! De astazi, angajați din mai multe primarii reiau protestele și intra in greva din cauza salariilor. Sindicaliștii spun ca au ajuns la mila Guvernului și in ultimii ani majorarile salariale au fost blocate. Cei din administrație spun ca sunt 60.000 de…

Adio pensionarea anticipata. Cine sunt romanii care pierd aceasta facilitate

23:15, 11.03.2024 - Noi reguli privind pensionarea anticipata, din acest an. Concret, din luna septembrie unele categorii de angajați nu vor mai beneficia de pensionarea anticipata fara penalizare. Pensionarea anticipata fara penalizare va fi eliminata, conform noii Legi a Pensiilor, care intra in vigoare de la 1 septembrie…

Angajații pot avea 10 zile libere in plus. Cine beneficiaza de acest drept?

10:21, 05.03.2024 - Modificarea adusa articolului 152.2, introdus prin Legea nr. 283/20203 permite salariaților sa lipseasca de la locul de munca atunci cand apar situații grave provocate de boli sau de accidente. Totuși, perioada de absența nu poate depași 10 zile lucratoare intr-un an calendaristic. Angajatii au dreptul…

Nedreptatea grupelor de munca din legea pensiilor. Cine sunt pensionarii care nu vor avea parte de majorarile corecte

07:16, 05.03.2024 - In cadru unei apariții la Realitatea Pus, Hossu a explicat cum cei care se incadreaza in aceste categorii nu vor avea parte de majorarile corecte in septembrie, intrucat statul nu ia in calcul contribuțiile lor din timpul muncii, care au fost platite de angajator. „Diferențele apar datorita punctelor…

‘7.000 de deținuți vor sa munceasca, paza și hrana sunt asigurate de penitenciar”

09:50, 18.02.2024 - Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, face un apel catre agenții economici din Romania sa foloseasca forța de munca „disciplinata și ordonata” din sistemul penitenciar, ea spunand ca deținuții pot munci, de exemplu, in construcția de autostrazi, conform News.ro. Administratia Nationala a Penitenciarelor…

Codul Muncii, noi schimbari in 2024. Angajatii au primit in plus doua zile libere

08:45, 14.02.2024 - In 2024, Codul Muncii a suferit modificari semnificative, oferind angajaților doua zile libere legale suplimentare și reducand intervalul de timp in care aceștia pot lua pauza. Potrivit noilor dispoziții ale Codului Muncii, incepand cu anul 2024, cetațenii romani beneficiaza de doua zile libere adiționale…


Ce parere ai despre aceasta stire?