Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Afganistan: Pentru Iran şi Turcia, sosirea talibanilor este sinonimă cu riscuri (AFP)

Publicat:

Preluarea rapida a controlului de catre talibani in Afganistan a lasat Iranul si Turcia, doi actori cu greutate in regiune, in fata unei situatii riscante, constata AFP intr-un comentariu difuzat marti.

Iranul si Turcia vad in cucerirea talibana o ocazie de a-si intari influenta, dar niciuna nu doreste un nou aflux de refugiati, intr-o perioada in care lupta contra pandemiei si se confrunta cu dificultati economice.

Potrivit analistilor, totul va depinde de principala necunoscuta: vor adopta talibanii o pozitie mai moderata, favorabila unei cooperari internationale, sau…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Anna Gevorgyan, expert armean in relații internaționale: „Retorica «drepturilor istorice», folosita de Azerbaidjan in relația cu Armenia, seamana cu poziția lui Putin fața de Ucraina”

15:10, 29.04.2024 - Dupa septembrie 2023, cand forțele Azerbaidjanului au preluat controlul asupra regiunii Nagorno Karabah, fara ca forțele ruse de menținere a pacii sa intervina in favoarea Armeniei, politica externa a Armeniei și-a schimbat in mod fundamental orientarea geostrategica. Dupa ce a realizat ca Federația…

Intre „Occidentul colectiv” și haosul „multipolar”. Cateva motive pentru care America ramane „națiunea indispensabila”

10:05, 22.04.2024 - Ce-și doresc Rusia, Iran, China, Coreea de Nord și alte puteri revizioniste pentru ce a mai ramas din secolul 21? O noua ordine mondiala „multipolara”. Toate știu ca SUA nu sunt, de fapt, in declin: americanii au mai cunoscut crize (1928, 1972, 2008) și au reușit sa-și relanseze economia. Dolarul ramane…

Colonel (r) SRI: ”Iranul a transmis SUA, prin Turcia, ca nu vrea un razboi total cu Israelul. Tehenanul nu-și poate permite un astfel de razboi”

11:15, 15.04.2024 - Tudor Pacuraru, colonel (r) al Serviciului Roman de Informații, a comentat la Antena 3 CNN contextul, motivațiile și consecințele atacului pe scara larga, cu sute de drone și rachete, lansat de Iran impotriva Israelului.

Turcia susține ca Iranul ar fi anunțat atacul asupra Israelului cu 72 de ore inainte

23:20, 14.04.2024 - Oficiali turci au declarat, duminica, ca Iranul ar fi dat un preaviz cu cateva zile inainte de atacul cu drone și rachete asupra Israelului, spre a permite evitarea victimelor in masa. Un oficial american a negat insa acest lucru.

Trei fii si doi nepoti ai liderului politic al Hamas, ucisi intr-un bombardament israelian, inaintea negocierilor de la Cairo: „Ii mulțumim lui Allah”

21:40, 10.04.2024 - Trei fii și doi nepoți ai conducatorului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, au fost uciși intr-un bombardameent israelian, a anunțat miercuri gruparea islamista, transmite Reuters, citata de Agerpres.Cei trei fii, Hazem, Amir si Mohammad, au murit cand automobilul in care se aflau a fost lovit de o bomba…

Liderul suprem al talibanilor a oficiat rugaciunea de Eid al-Fitr la Kandahar

11:41, 10.04.2024 - Liderul suprem al talibanilor din Afganistan, care apare foarte rar in public, a oficiat miercuri rugaciunea de la sfarsitul Ramadanului, luna de post musulmana, in fata a mii de credinciosi adunati la Kandahar, fieful sau din sudul tarii, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Index GIATOC: Criminalitatea se mentine la nivel ridicat in Romania

20:25, 08.04.2024 - Tara noastra face parte din ruta transfrontaliera est-europeana folosita de retelele criminale pentru traficul de persoane. Aceste retele introduc migranti din Ucraina, Turcia si Afganistan in sau prin Romania, Ungaria, Slovacia, Bulgaria sau Polonia, prin intermediul tirurilor inmatriculate in Turcia.…

Comisia care ancheteaza atacul terorist de la Crocus: „Au fost gasite imagini foto cu oameni in uniforme de camuflaj cu un steag ucrainean”

10:30, 05.04.2024 - Comitetul de Investigații al Rusiei (ICR) a dat detalii despre rezultatele studierii telefoanelor mobile ale celor acuzați de comiterea unui atac terorist in Crocus City Hall. „Datele obtinute in urma examinarii ne permit sa declaram o legatura intre atacul terorist si desfasurarea unei operatiuni militare…


Ce parere ai despre aceasta stire?