Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Adevărul despre execuţia secuiului Gheorghe Doja, la Timişoara. Nu a fost pus pe un tron încins!

Publicat:

Mai toate cartile de istorie din Romania scriu despre modul barbar in care secuiul () a fost torturat si executat la data de 20 iulie 1514. Una din cele mai comune povesti se refera la "tronul" inrosit in foc, pe care a fost asezat. "A fost torturat in mod barbar si executat prin asezare pe un „tron” inrosit in foc. Doja a fost incoronat cu o coroana incinsa. Soldatii sai infometati au fost obligati sa rupa carnea de pe Doja cu dintii si sa se infrupte din el. Comandantul secui si-a pastrat pana in ultima clipa luciditatea. In timp ce era mancat, el spunea: . Cam asa…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cel mai sarac oraș din Romania. Doar 900 locuitori din cei 15.000 lucreaza iar tinerii emigreaza in masa

23:10, 24.04.2024 - Fiecare zi in orașul Negrești, județul Vaslui, este o lupta grea pentru supraviețuire pentru locuitorii sai. In condițiile in care resursele sunt limitate, oamenii se confrunta cu lipsa locurilor de munca, infrastructura precara și saracia care le afecteaza calitatea vieții.Cu doar 900 de locuri de…

Klaus Iohannis a semnat decrete de decorare pentru mai multe spitale, de Ziua Mondiala a Sanatatii

16:40, 05.04.2024 - Conform sursei citate, in semn de apreciere pentru profesionalismul si daruirea de care au dat dovada generatiile de medici, asistenti si alte categorii de specialisti care au contribuit, de-a lungul timpului, la exercitarea in cele mai bune conditii a actului medical, seful statului a conferit:„- Ordinul…

Timișorenii, cei mai fericiți chiriași din țara: dau doar o treime din venituri pentru plata unei locuințe

12:10, 27.03.2024 - Salariile sunt atat de bune și chiriile atat de accesibile in raport cu acestea incat Timișoara este orașul mare din Romania unde oamenii lasa cei mai puțini bani pentru a-și plati o locuința inchiriata in care sa locuiasca. Sunt datele analizate de imobiliare.ro, pe baza salariului mediu și a valorilor…

Statul roman acorda ajutor de 4,72 milioane lei unei companii chineze

06:45, 27.03.2024 - Hexing Technologies Europe, filiala a grupului chinez Hexing și furnizor de soluții de energie verde, a primit aprobare pentru un ajutor de stat de 4,72 milioane lei. Scopul este crearea de locuri de munca in cadrul unei noi investiții din Timișoara „Ministerul Finanțelor a aprobat pentru aceasta societate…

Piața imobiliara din Timișoara, in creștere. Principalul avantaj: motorul economic

11:25, 14.03.2024 - La inceput de an, Timișoara și-a consolidat poziția pe harta imobiliarelor din Romania, atragand tot mai mult atenția cumparatorilor, dar și micilor investitori. Aceasta este concluzia la care au ajuns cei de la Imobiliare.ro, care recent, alaturi de agenți imobiliari, dezvoltatori și investitori s-au…

Romania infiinteaza un batalion de drone Bayraktar: pe langa supraveghere aeriana, aeronavele vor putea lovi ținte

18:31, 06.03.2024 - Un batalion antiaerian din Timișoara va dispune de 18 drone militare Bayraktar fabricate in Turcia, dupa ce acest tip de aeronava fara pilot a fost utilizat de armata Ucrainei in loviturile executate impotriva țintelor ruse, conform agenției de presa a MApN. Context: La inceputul lunii august 2022,…

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din Romania prezinta Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, intre 21 și 31 martie la București și in alte 12 orașe

11:01, 21.02.2024 - In anul centenarului sau, Institutul Francez din Romania organizeaza cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se va desfașura in perioada 21-31 martie la București și in alte 12 orașe din țara: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Br

Sus, in muzeu, pe stanga, e un zid…

13:30, 20.02.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Deși excentric, zidul reprezinta totuși punctul central al expoziției „Ecou Brancuși“ a lui Dan Perjovschi. Nu ne referim la vreunul dintre zidurile Muzeului Banatului Montan, acesta avand unele plasate poate chiar mai departe de axul cladirii, ci la „Zidul Brancuși“, așa cum l-a denumit…


Ce parere ai despre aceasta stire?