Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Actualitate medicală/ Cercetătorii lucrează la un test în flux lateral pentru detectarea tumorilor cerebrale

Publicat:

Oamenii de stiinta lucreaza la primul test in flux lateral din lume pentru detectarea tumorilor cerebrale, a relatat ieri DPA/PA Media, potrivit Agerpres. Scopul este acela de a dezvolta un test simplu, pe care pacientii sa-l poata folosi acasa, similar cu cele utilizate in timpul pandemiei de COVID-19. Studiul va viza tumorile agresive, recurente, care in prezent conduc la aproape 200.000 de decese pe an la nivel mondial, potrivit cercetatorilor. Cu toate ca uneori aparitia tumorilor poate fi inevitabila in urma tratamentului initial, imprevizibilitatea le face greu de detectat in mod precoce,…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

„5 euro nu vor descuraja oamenii”. Proteste in Veneția, in prima zi in care a intrat in vigoare taxa de intrare in oraș

16:56, 25.04.2024 - Orașul Veneția a fost joi, 25 aprilie, scena protestelor dupa ce autoritațile au inceput sa aplice taxa de intrare in oraș pentru turiștii care petrec doar o zi in orașul-laguna din Italia. Locuitorii acuza ca au transformat faimosul oraș intr-un „parc tematic”, relateaza The Guardian.Veneția este primul…

Interzicerea tehnologiei deep fake in Romania: o decizie fara precedent!

06:30, 05.04.2024 - Intr-o mișcare fara precedent, Guvernul Romaniei a anunțat ca va interzice complet tehnologia deep fake incepand din 2024. Aceasta hotarare vine in contextul campaniei electorale și este destinata sa combata raspandirea informațiilor false și manipularea opiniei publice prin intermediul acestui tip…

Momentul in care se vor face jocurile la NATO: Klaus Iohannis caștiga teren, dar Mark Rutte are sprijinul americanilor

10:20, 04.04.2024 - Premierul olandez Mark Rutte a obținut sprijinul tuturor membrilor NATO, mai puțin patru, pentru candidatura sa la funcția de secretar general al alianței, iar unii oficiali s-au declarat increzatori ca el va putea obține sprijinul unanim pana la Consiliul NATO din iulie. Context: Șeful NATO Jens…

O așezare uimitor de bine pastrata din Epoca Bronzului a fost descoperita in Anglia. Dezastrul care a pus la pamant „Pompeiul britanic”

07:05, 27.03.2024 - Un castron de terci mancat pe jumatate cu o lingura de lemn, coșuri de gunoi comune și un colier decorativ de chihlimbar și margele de sticla sunt doar cateva dintre ramașițele extraordinar de bine pastrate descoperite in ruinele unui catun dezgropat in estul Angliei, poreclit „Pompeiul britanic”. Cercetatorii…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Printre efectele pe termen lung ale Covid: scaderea IQ-ului. Descoperirea surprinzatoare a cercetatorilor

07:01, 29.02.2024 -  Studiul, care a evaluat peste 140.000 de persoane in vara anului 2022, a aratat ca Covid-19 poate avea un impact asupra abilitatilor cognitive si de memorie care dureaza un an sau mai mult dupa infectie. Persoanele cu simptome nerezolvate care au persistat mai mult de 12 saptamani au avut deficiente…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…

Raza de speranța pentru copii din Africa: Un vaccin impotriva malariei prezinta o eficacitate de pana la 78% / Ce preț are

07:35, 03.02.2024 - Un vaccin impotriva malariei, dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor britanici de la Universitatea Oxford, prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici, sugereaza noi date obtinute in urma unui studiu recent, relateaza vineri DPA/PA Media, scrie AGERPRES. Anul trecut, vaccinul R21/Matrix-M a…


Ce parere ai despre aceasta stire?