Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Acțiune la Lupșa în vederea descoperirii rămășițelor pământești ale luptătorului anticomunist, Alexandru Macavei

Publicat:

Intre 15 și 17 septembrie a avut loc o acțiune de investigații arheologice in satul Musca, comuna Lupsa, județul Alba realizata de Institutul de Investigare a si (IICCMER), in parteneriat cu de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT). Scopul operatiunii a constat in reluarea si continuarea cercetarilor pentru descoperirea si deshumarea ramasitelor pamantesti ale lui , impuscat de Securitate la 31 iulie 1949. s-a nascut la 10 iulie 1915 in satul (jud.…

Citeste articolul mai departe pe abrudinfo.ro…  

Sursa articol: abrudinfo.ro


Stiri pe aceeasi tema

Povestea extraordinarei vieți a Monicai Lovinescu, in cadrul expoziției „Monica, Radioul și Securitatea”, ajunsa la Suceava

19:31, 12.06.2024 - Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), in parteneriat cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securitații și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, va invita la vernisajul expoziției „Monica, Radioul și Securitatea”, dedicata celebrei…

O noua expoziție permanenta la MNIT: LAPIDARIUL ROMAN

14:30, 07.06.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) are placerea de a anunța ca, incepand de duminica, 9 Iunie (a.c.), expoziția permanenta „Lapidariul roman” este deschisa pentru vizitare, potrivit mediafax.

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

10:25, 28.04.2024 - In incinta fostei inchisori de la Ramnicu Sarat vor fi construite, pana in anul 2026, Memorialul „Inchisoarea Tacerii” și Centrul Educațional privind Comunismul in Romania, conform unui proiect care a fost lansat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).…

Un pas decisiv pentru demararea proiectului de amenajare a Memorialului dedicat victimelor comunismului de la Ramnicu Sarat

20:11, 26.04.2024 - – Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) saluta aprobarea, in ședința speciala a Guvernului Romaniei organizata joi, 25 aprilie, la Timișoara, a modificarii OUG nr. 173/2022, care deblocheaza un proiect important pentru istoria și memoria naționala.…

Noaptea Muzeelor - Inscrieri prelungite pana la data de 26 aprilie pentru entitatile culturale care vor sa participe

13:05, 23.04.2024 - Noaptea Muzeelor din Romania are loc in acest an la 18 mai, marcand 20 de editii ale evenimentului. Reteaua Nationala a Muzeelor anunta prelungirea sesiunii de inscrieri pentru muzee pana la data de 26 aprilie. Institutul de Istorie a Religiilor, cu o proiectie speciala a filmului "O umbra de nor" de…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?