Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost inventată hârtia care este mai rezistentă decât oţelul

Publicat:

Oamenii de stiinta suedezi au creat un material care, din punct de vedere al elasticitatii si rezistentei, depaseste caracteristicile otelului si aliajelor.

Ca baza a materialului foarte rezistent, care poate fi utilizat în multe domenii, cercetatorii de la de Tehnologie au folosit nanofibre pe baza de celuloza, informeaza Rador.

Prelucrarea materialelor naturale la nivel nano a permis oamenilor de stiinta sa modifice complet structura primara a mai multor tipuri de substante si sa faca un fel de selectie chimica. Rezultatul combina caracteristicile

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința se tem ca virusul H5N1 s-ar putea adapta pentru a se transmite de la om la om

03:45, 19.04.2024 - Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-a exprimat joi "ingrijorarea enorma" fata de raspandirea in crestere a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare la noi specii, inclusiv la oameni, informeaza AFP.

Lista de așteptare de 2-3 luni pentru investigații medicale suplimentare la Spitalul de Copii din Brașov

18:55, 12.04.2024 - Lista de așteptare pentru investigații medicale suplimentare se poate intinde și pe 2-3 luni, la Spitalul de Copii din Brașov. Doar in cazurile cronice sau care nu reprezinta o urgența se poate intampla, spun reprezentanții spitalului, transmite Radio Romania Brașov preluat de Rador. Mulți copii consultați…

Oamenii de știința au descoperit un "comutator" care oprește sistemul imunitar sa atace celulele sanatoase

02:45, 22.03.2024 - Sistemul nostru imunitar este talentat in a face diferența intre chimia propriului nostru organism și cea a unui agent patogen invadator. Atunci cand funcționeaza defectuos, corpul nostru poate deveni gazda unui razboi civil intens, scrie sciencealert.com. Oamenii de știința sunt dornici sa ințeleaga…

O copie virtuala a Pamintului va ajuta oamenii de știința sa salveze planeta de catastrofe

03:25, 07.03.2024 - O echipa de cercetatori lucreaza la crearea unei copii virtuale cu rezoluție inalta a Pamintului care va contribui la modelarea și prognozarea fenomenelor meteorologice extreme. Prognozarea inundațiilor și a secetei ramine o sarcina extrem de grea pentru oamenii de știința. Pentru a prezice fenomenele…

Chinezii au dezvoltat o tehnologie cu plasma care face ca avioanele invizibile pe radar și acționeaza ca un scut energetic, ca in „Razboiul stelelor“

06:45, 26.02.2024 - Oamenii de știința chinezi susțin ca au dezvoltat o tehnologie stealth cu plasma de noua generație, care permite aeronavelor sa dispara de pe radar, potrivit ziarului din Hong Kong South China Morning Post (SCMP).

Experții HKUST au dezvoltat diagnosticarea Alzheimer

17:55, 21.02.2024 - O echipa de cercetare internaționala condusa de Universitatea de Știința și Tehnologie din Hong Kong (HKUST) a inregistrat o noua performanța in diagnosticarea și managementul bolii Alzheimer (AD). Echipa condusa de Nancy Ip, rector și profesor de știința vieții la HKUST, directorul Centrului pentru…

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…

Oamenii de stiinta germani dau un verdict aspru: 'Ridurile ne fac sa aratam neincrezatori!'

12:25, 10.02.2024 - Imbatranirea cu gratie inseamna sa acceptam ridurile pe care viata le-a sculptat pe chipurile noastre si sa gasim frumusetea in intelepciunea afisata. Dar sa fie chiar asa? Cercetatorii germani au descoperit ca persoanele cu riduri nu par demne de incredere si sunt mai putin simpatice, scrie Mail Online,…


Ce parere ai despre aceasta stire?