Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

8 noiembrie, zi de mare sărbătoare. Tradiții de Sfinții Mihail și Gavriil

Publicat:

Una dintre cele mai importante sarbatori ale lunii noiembrie le este dedicata Sfinților Mihail și Gavriil, cei doi Arhangheli fiind sarbatoriți impreuna. Ziua de 8 noiembrie este marcata de numeroase tradiții și superstiții, iar de unele dintre acestea se ține cont cu sfințenie in popor. Fiind o sarbatoare cu cruce roșie, in aceasta zi nu se muncește. Nu se spala, nu se da cu matura, nu se coase și nu se lucreaza in curte sau la camp. Mihail și Gavriil sunt considerați cei mai importanți ingeri și au fost ridicați de la rang de Arhangheli. Sunt sarbatoriți in aceeași zi, in fiecare…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Buna Vestire, sarbatorita de credincioși pe 25 martie. Semnificația zilei, tradiții și obiceiuri

14:11, 25.03.2024 - Credinciosii ortodocsi si catolici sarbatoresc pe 25 martie Buna Vestire, ziua in care Arhanghelul Gavriil i-ar fi vestit Fecioarei Maria ca a fost aleasa de Dumnezeu sa dea nastere Mantuitorului Hristos. In popor, Buna Vestire este cunoscuta ca ziua cucului. Este si prima dezlegare la peste din Postul…

25 martie. Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire sau Blagovestenia. Este și dezlegare la pește

08:30, 25.03.2024 - La 25 martie, crestinii ortodocsi praznuiesc Buna Vestire, prima dintre cele mai importante sarbatori inchinate Maicii Domnului. La praznicul Bunei Vestiri, Biserica Ortodoxa celebreaza ziua in care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului ca-l va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Buna Vestire este…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

11:30, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

Reguli de aur in Postul Pastelui. Credincioșii trebuie sa le cunoasca și sa țina cont de ele: principalele traditii si superstitii

07:55, 18.03.2024 - In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca o practica-test pentru indepartarea de patimi. De ce trebuie sa tinem post? Aceasta decizie aduce vindecare sufleteasca apropiindu-l pe om de Dumnezeu, sunt incurajate faptele bune si ajutorarea celorlalti.Potrivit Bisericii,…

17 Martie – Duminica Izgonirii lui Adam din Rai. Tradiții și obiceiuri de Lasatul Secului de branza

14:01, 17.03.2024 - Duminica Izgonirii lui Adam din Rai sau Lasatul Secului de Branza are loc in acest an la data de 17 Martie. In aceasta zi credincioșii renunța la produsele lactate, urmand ca luni, 18 Martie, sa inceapa cel mai lung post al Bisericii Ortodoxe. In calendarul creștin ortodox, Lasatul Secului are doua…

Cand se sarbatorește Paștele Catolic? Ce tradiții și obiceiuri ne ofera cea mai mare sarbatoare creștina?

10:25, 12.03.2024 - Anul acesta, sarbatoarea Paștelui va fi, din nou, la date diferite pentru catolici și ortodocși. Pentru credincioșii catolici Postul Paștelui a inceput in data de 14 Februarie, iar pentru ortodocși Postul Paștelui va incepe in ziua de 18 Martie. In acest an, Biserica Romano-catolica va sarbatori Paștele…

9 Martie – Ziua Sfinților 40 de Mucenici. Cum se pregatesc mucenicii moldovenești?

09:20, 09.03.2024 - Anual, Sfinții 40 Mucenici sunt praznuiți de Biserica Ortodoxa la data de 9 Martie. Aceștia erau soldați creștini, romani, greci și armeni. Guvernatorul Armeniei, afland despre credința lor, i-a silit sa se inchine idolilor. Aceștia au refuzat și au fost intemnițați și batuți cu pietre timp de 8 zile.…

Traditii pentru sanatate si spor la Intampinarea Domnului, cumpana dintre anotimpul rece si cel cald

16:20, 02.02.2024 - In ziua praznicului Intampinarii Domnului, crestinii respecta ritualul indeplinit de Maica Domnului, cand pruncul Iisus a implinit 40 de zile de la nastere. Sarbatoarea Intampinarii Domnului sau Aducerea pruncilor spre inchinare la biserica, la 40 de zile dupa nastere, a ramas un ritual pentru mame…


Ce parere ai despre aceasta stire?