Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

2 iulie: 519 de la moartea lui Ştefan cel Mare, domn al Moldovei

Publicat:

Ziua de 2 iulie 2023 marcheaza 519 ani de la moartea domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare, dar și 457 de ani de la moartea astrologului francez . Tot in data de 2 iulie, dar in 1922, se naște designerul francez .

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lupta pentru putere in clanul Corduneanu! Cine sunt pretendenții la ”tron”, dupa decesul lui Costel Corduneanu

15:11, 23.04.2024 - Moartea lui Costel Corduneanu, zis ”Ștefan cel Mare al Moldovei”, a lasat liber ”tronul” celui mai puternic clan interlop din Iași.Acum sunt trei pretendenți la șefia gruparii interlope din Moldova, iar cel mai bin poziționat este Petronel Corduneanu, cel mai mare dintre cei 12 frați (9 baieți și 3…

Cine preia șefia celui mai temut clan interlop dupa moartea lui Corduneanu. Incepe priveghiul și familia lui Costel a inchiriat tot pana vineri

11:35, 16.04.2024 - Decesul lui Costel Corduneanu, liderul clanului cu același nume din Iași, a dat naștere discuțiilor privind succesiunea la conducerea temutei grupari din zona Moldovei. Costel Corduneanu a fost implicat, de-a lungul anilor, in mai multe infracțiuni grave, cu violența.

A murit interlopul Costel Corduneanu, liderul clanului Cordunenu, din Iași

14:05, 15.04.2024 - Costel Corduneanu, șeful clanului Corduneanu din Iași, a murit luni intr-un spital din Targu Mureș, la varsta de 54 de ani, a confirmat avocatul sau pentru Știrile ProTv. Corduneanu era internat dupa o intervenție chirurgicala pe cord.Corduneanu era supranumit „Ștefan cel Mare al Moldovei” și conducea…

Bașcana Gagauziei, profeție pentru Moldova in cazul in care se unește cu Romania la propunerea lui Ciolacu: 'Ar reprezenta moartea!'

14:36, 08.04.2024 - Bașcana Gagauziei, Evghenia Guțul, considera ca posibila unire a Moldovei cu Romania ar reprezenta „moartea Moldovei”, a „limbii și culturii moldovenești”. Declarația vine dupa o alta afirmație recenta a ei, in care avertiza ca  Gagauzia se va desprinde de Moldova, asta daca Chișinaul va decide sa formeze…

Frumușica, hangița nurlie care a dat numele unei comune. I-a rezistat lui Ștefan cel Mare și servea un vin cu efect afrodisiac

22:05, 10.03.2024 - O comuna din județul Botoșani și-a primit numele dupa o hangița frumoasa foc, indragita de voievodul Ștefan cel Mare. Legenda spune ca domnul Moldovei venea in zona pentru calitatea vinurilor, mai ales pentru un soi anume, cu efect afrodisiac.

Secvențe istorice, vestigii și marturii istorice medievale: Familia Huniazilor (IV)

14:35, 01.03.2024 - Ca urmare a amanetarii de catre despotul sarb Gheorghe Brancovici a domeniilor orasului Baia Mare, in anul 1445, ele au ajuns in proprietatea lui Ioan de Hunedoara, voievod al Transilvaniei (1441-1446), guvernator al Ungariei (1446-1453), urmand o etapa de dezvoltare in care se reglementeaza organizatoric…

Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, intemeietoarea dinastiei din care facea parte și Ștefan cel Mare

23:55, 22.02.2024 - Una dintre cele mai importante dinastiii medievale romanești, cea din care se trage și celebrul Ștefan cel Mare, a fost intemeiata de o femeie. Purta numele de Margareta Mușata, iar povestea sa este invaluita in mister. Unii banuiesc ca ar fi fost reprezentanta unui puternic clan boieresc.

Povestea trista a cneaghinei Elena, fiica lui Stefan cel Mare, moarta misterios la Moscova

07:00, 02.02.2024 - Preot cercetator dr. Florin Tuscanu sustine pe Facebook o rubrica, „Dreptul la neuitare“, aducand in actualitate detalii interesante din viata bisericeasca a Neamtului si din istoria Moldovei


Ce parere ai despre aceasta stire?