Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

145 de ani de la deschidere grădinii publice din Botoşani, locul în care Eminescu îşi aduna gândurile, iar regii României se plimbau pe lac

Publicat:

La mijlocul secolului al XIX-lea Botosaniul era o urbe in plina dezvoltare. Oras consacrat inca din , fiind daruit doamnelor tarii de catre voievozii Moldovei, in Botosani familiile boieresti si marii bancheri construiau bijuterii arhitectonice chiar in buricul targului cu ajutorul mesterilor austrieci si francezi.    Oameni cu dare de mana si cunostinte sus puse, boierii de la Botosani aveau nevoie de tot ceea ce ii era de trebuinta lumii civilizate din si chiar Europa. Salile de bal, salile de spectacol si locuri unde compozitorii isi faceau dovada talentului…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Catalogul Arta si istorie. Portrete din colectia de pictura a Muzeului National de Istorie a Romaniei"

09:36, 12.05.2024 - Catalogul "Arta si istorie. Portrete din colectia de pictura a Muzeului National de Istorie a Romaniei este tiparit in 2016, are 128 de pagini si contine peste 40 de picturi din patrimoniul MNIR, reprezentand personalitati ale istoriei Romaniei, din Evul Mediu pana in perioada contemporana. Isi gasesc…

MAE neaga ca reuniunea FAO a fost mutata de la Chișinau la Roma la solicitarea Moscovei: Propunerea a venit din partea Moldovei

15:40, 10.04.2024 - Ministerul Afacerilor Externe confirma ca cea de-a 34-a ediție a Conferinței FAO pentru Europa va avea loc la Roma, așa cum a declarat, mai devreme, Maria Zaharova, reprezentanta oficiala a Ministerului de Externe rus. Solicitat de UNIMEDIA, MAE a precizat ca, „evenimentul organizat in capitala Italiei…

Bolile misterioase care i-au rapus pe cei mai cunoscuți lideri ai romanilor. Ce suferințe cronice aveau regii Romaniei

22:35, 21.03.2024 - Multe personalitați de top ale istoriei și culturii romanești au suferit de boli cronice grave care, in majoritatea cazurilor, le-au adus moartea. Printre aceștia, Ștefan cel Mare, Carol I, Ferdinand I, Alexandru Lapușneanu, Ștefan Luchian sau Mihai Eminescu

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Moldova, filmata de sus: Descopera farmecul țarii noastre intr-un clip video impresionant

16:50, 17.03.2024 - Moldova este o bijuterie ascunsa din Europa de Est. Canalul de youtube Scenic Relaxation a postat un videoclip 4K care prezinta peisajele incintatoare ale Moldovei, filmat dintr-o drona, cu muzica relaxanta, calma și frumoasa. Autorii filmului au declarat ca Moldova este una dintre cele mai mistice…

Moldova, una dintre cele mai mistice și subapreciate țari din Europa

15:20, 17.03.2024 - Moldova este o bijuterie ascunsa din Europa de Est. Canalul de youtube Scenic Relaxation a postat un videoclip 4K care prezinta peisajele incintatoare ale Moldovei, filmat dintr-o drona, cu muzica relaxanta, calma și frumoasa. Autorii filmului au declarat ca Moldova este una dintre cele mai mistice…

Intr-o gradina zoologica din Europa au venit pe lume niște broscuțe incredibil de rare

02:30, 12.03.2024 - Sase exemplare din specia Leptodactylus fallax, cunoscuta și sub numele de broasca de munte, s-au nascut la gradina zoologica din Londra. Aceasta specie este pe cale de dispariție. Aceste broaște uriașe sint originare din Caraibe. Cindva erau o delicatesa locala și erau apreciate pentru gustul lor,…

Vremea se schimba brusc in Romania: Anunțate ninsori și lapovița in urmatoarele zile

18:31, 03.03.2024 - Un ciclon provenind din Mediterana perturba condițiile meteorologice in Europa, iar Romania nu este o excepție. Meteorologii avertizeaza ca un val de aer rece va aduce schimbari bruste in vremea din țara, inclusiv ninsori și lapovița. In prezent, Romania beneficiaza de o masa de aer cald, cu temperaturi…


Ce parere ai despre aceasta stire?