Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:40, 17.05.2021

Ziua Porților Deschise la Muzeul Județean Teleorman

Eveniment Ziua Porților Deschise la Muzeul Județean Teleorman mai 17, 2021 09:39 Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează marți, 18 mai 2021,…




00:04, 01.04.2017

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dulceața de toporași și Șerbet de toporași (micșunele)

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână, vă prezentăm ''Dulceața de toporași'' și…




01:33, 30.09.2016

Cum se prepară delicioasa dulceaţă de nuci

100 nuci tinere, ½ kg zahăr, 4 pahare apă, zeama de la ½ lămâie, 1 baton de vanilie. Se aleg nuci cât mai tinere. Se curăţă de coaja verde cu un cuţit bine ascuţit şi se pun pe măsură ce sunt curăţate într-un castron…




20:12, 02.09.2016

MAREEE TÂRG ÎN PIAȚA MICĂ... ROMI, ARAMĂ, TINGIRI... NEGOȚ

E MAREEE TÂRG în Piața Mică: încă de azi, târgul a aprins spiritul viu al moștenirilor rome, totul însoțit de celebrele cazane și vase de aramă, obiecte vechi de când lumea, îmbrăcăminte tradițională plină de culoare…




00:02, 12.02.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dulceață de portocale bucăți și Șerbet de portocale

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Dulceață de portocale bucăți''…




22:57, 29.10.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Caimac și Muhalebiu cu făină de orez

Caimac Ia un vas larg la gura în care sa încapa 10 sau 12 kilograme de lapte de bivolita sau de vaca; aseaza o tingire pe foc pe o pirostrie scurta în picioare, trage pe vatra cenusa si deasupra spuza groasa; pune…




00:30, 02.07.2015

Rețeta zilei de joi. Dulceață de coarne (rețetă dintr-un caiet vechi)

Nu sunt curioasa din fire. Cel putin, nu intr-atat de curioasa, incat sa-mi bag nasul prin oalele tuturor. (Nu de alta, dar mai am nevoie de el!) Insa asa de tare mirosea a dulceata pe holul blocului in care locuiesc,…




00:00, 30.06.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Varză cu ciuperci (hribi) și Gogoși cu untdelemn

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Varză cu ciuperci (hribi)'' și ''Gogoși cu untdelemn'',…




00:00, 16.02.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Raci rasol și Șerbet de scorțișoară

În cadrul rubricii ''REȚETE VECHI DE 100 DE ANI'' vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. În această săptămână vă propunem ''Raci…




09:40, 14.02.2015

Ateneul Român: cum s-a născut un simbol al României

Societatea culturală Ateneul Român Prima societate purtând numele Ateneul Român a fost fondată la Iaşi în 1860, printre membrii fondatori ai acesteia îi putem numi pe : Mihail Kogălniceanu, Ştefan Micle, Petre…




02:55, 24.04.2013

Despre socluri înălţătoare şi tingiri răsunătoare

  Acum cinci ani, doamna Magda Ursache scria în Bucovina literara despre situatia scriitorimii filialei iesene: „Dupa o fraza de interluxari, faulturi, ghionti în rînza, ceafa si ce-o mai fi, s-a lasat o tacere……




18:10, 18.07.2012

Acum 100 de ani. Marele scandal din strada 13 Septembrie

Un enorm scandal s-a petrecut ieri noapte pe Calea 13 Septembrie, în dreptul cârciumii lui Dumitru Necşulescu zis şi Tingiriu. Autorii acestui scandal, în care focurile de revolver n-au lipsit,…