Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:13, 17.08.2016

Rețeta zilei. Chifteluțe cu tarhon (rețetă veche din Miercurea Sibiului)

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o duminica ardeleana, mi-a adus o imbunatatire serioasa a caietului meu de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca…




10:02, 03.08.2016

Planta minune considerata ginseng-ul romanesc combate zeci de boli grave, inclusiv cancerul!

Dupa ce au studiat ani si ani proprietatile ierburilor vindecatoare, terapeutii de renume din tara noastra ne recomanda sa credem in puterea plantelor medicinale care pot vindeca bolile foarte grave ale trupului…




20:03, 13.06.2016

BINE DE ŞTIUT! Ierburi aromate verzi sau uscate? Aflăc când să le folosești și cum

Tarhonul, mărarul, oregano și multe alte ierburi aromate pe care le folosim în bucătărie fac diferența dintre o mâncare bună și una cu adevărat delicioasă. Important este să știi cât să folosești, cum și când.…




12:44, 30.04.2016

Cele mai bune condimente pentru miel: cu ce asezonăm friptura de miel

Carnea de miel este prezentă şi apreciată în mai multe bucătării tradiţionale şi în funcţie de ţara în care este preparată sub formă de friptură, aceasta este condimentată şi aromată în mod specific. Astfel, dacă…




18:55, 23.03.2016

Reţete de post din Ardeal şi Maramureş

Reţete de post din Ardeal. Borş ardelenesc de post. Pentru această reţetă de post trebuie doi dovlecei, o legătură de ceapă verde, 100 g mazăre, 1-2 frunze de varză, un ardei gras verde, un ardei gras roşu, un…




15:12, 23.02.2016

Reţeta zilei: Zamă cu ouă "româneşti"

Rămânând în zodia zemurilor românești, pe care le numim, după influență și tipic, când ciorbă, când borș, când supă ori chiar zamă-zamă, ne strecurăm și astăzi în bucătărie, ca să privim peste umărul unei gospodine…




16:13, 06.02.2016

Supă SUPREMĂ de cartofi cu bacon, tarhon şi coriandru

Această supă nu presupune mari eforturi dacă avem ingredientle necesare. Supa de cartofi este cremoasă şi fină ca mătasea cu arome blânde şi gust delicios. 500 g de bacon tocat2 fire de ţelină apio, taiate...




15:04, 04.01.2016

Reţeta zilei: Chifteluţe cu tarhon în sos roşu

Și dacă nici chiftelele nu-s neaoșe, de-ale noastre, atunci unde-ai putea ca să mai cauți retete romanesti pe gustul tău? Din Ardealul gusturilor împerecheate, cu... căsătorii mixte între bucate, vine și această…




00:42, 04.01.2016

Rețeta zilei de luni. Chifteluțe cu tarhon, în sos roșu (rețete românești pe gustul tău)

Și dacă nici chiftelele nu-s neaoșe, de-ale noastre, atunci unde-ai putea ca să mai cauți retete romanesti pe gustul tău? Din Ardealul gusturilor împerecheate, cu… căsătorii mixte între bucate, vine și...




10:29, 25.11.2015

LUMEA ÎL PUNE ÎN CIORBĂ SI-I STRICĂ PROPRIETĂTILE INCREDIBILE! Fă, zilnic, un ceai și nu vei regreta că l-ai băut

    Tarhonul este o plantă puternic parfumată care a fost folosită încă din antichitate ca antidot pentru veninul șerpilor, dar și ca leac al altor suferințe sau pentru întărirea și protejarea organismului. În…




03:08, 19.11.2015

Trei reţete rapide şi ieftine de Post: cum să preparăm minuni gastronomice cu ingrediente sănătoase şi ieftine

Chiar şi fără lapte, carne şi ouă, în cele 40 de zile de post  se pot pregăti mâncăruri delicioase. Bucătarii susţin că legumele, fructele şi substitutele pentru carne şi ouă oferă posibilităţi nenumărate…




10:39, 02.11.2015

Tarhonul – iarba cunoașterii – Medicina alternativă – rubrică realizată de Camelia Hoarţă (02.11.2015)

Este rudă bună cu plante precum muşeţelul, pelinul, gălbenelele, păpădia şi …. lăptuca. A fost adus în Europa de marile migraţii din Asia. Celebrul medic Avicenna l-a numit „tarhun” care înseamnă şerpişor, iar…




23:54, 27.10.2015

Ce fericiți sunt în Africa leii de la Baia Mare!

După ani de coşmar, petrecuţi în cuşti de câţiva metri pătraţi, cei cinci lei de la grădina zoologică din Baia Mare au ajuns într-un sanctuar din Africa de Sud. Petrică, Lavinia, Lidia, Marin şi Tarhon s-au adaptat…




23:08, 27.10.2015

Sanatate: Tarhonul, aliatul stomacului

Tarhonul este o planta perena, semilemnoasa, originara din stepele Mongoliei si Siberiei. In Europa, acest condiment se cultiva indeosebi in Franta, Italia si Germania. Tarhonul contine ulei eteric, flavonoide,…




21:22, 27.10.2015

Din Baia Mare in Africa

Cei cinci lei care au plecat acum doua saptamani din Baia Mare au ajuns, in sfarsit, in Africa. Felinele au simtit pentru prima oara libertarea, razele soarelui si natura, la rezervatia naturala LIONS-ROCK. Animalele…




14:39, 15.10.2015

FOTO: Cinci lei născuți în captivitate în România s-au îmbarcat în călătoria spre libertate

Leii Lidia, Lavinia, Petrică, Tarhon și Mărin pleacă, joi, din grădina zoologică din Baia Mare spre Africa de Sud, unde vor trăi într-o rezervație naturală. Cele cinci feline s-au născut în…




19:29, 05.10.2015

Plante benefice în funcţie de zodie

Fiecare zodie are un comportament specific, astfel că și plantele care îi sunt benefice sunt specifice. Iată ce plante îți fac ție bine, în funcție de zodia ta: Berbec Nativii din zodia Berbecului sunt dinamici…




13:19, 19.08.2015

Rețeta zilei de miercuri, 19 august: Chifteluțe cu sos de smântână și tarhon (rețetă bătrânească)

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, într-o duminică ardeleană, mi-a adus o îmbunătățire serioasă a caietului meu de rețete și taine gospodărești. Tanti Maria și sora sa, Floarea, mai bătrână și mai învățată ca…




22:58, 18.08.2015

Ingredientul care face fiecare bucatarie a lumii ca aiba un gust autentic

Iata care sunt cele mai distinctive ingrediente din bucatariile lumii, care, atunci cand sunt incluse intr-o reteta, sunt folosite intr-o cantitate mare. Bucataria africana: Chimen Bucataria americana: merele Bucataria…




12:12, 16.08.2015

Rețeta zilei de duminică. Chifteluțe cu sos de smântână și tarhon (rețetă bătrânească)

 Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o duminica ardeleana, mi-a adus o imbunatatire serioasa a caietului meu de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata…




23:03, 28.07.2015

Sanatate: Tarhonul, o planta-condiment cu valori terapeutice

Originar din stepele Mongoliei si ale Siberiei, tarhonul este o planta condimentara, perena si semilemnoasa. El contine ulei eteric, flavonoide, mucilagii, vitaminele A, B si C, pectine, substante azotate si saruri…




23:30, 14.06.2015

Sanatate: Tarhonul, un condiment care poate inlocui sarea

Tarhonul este o planta perena, originara din stepele Mongoliei si din Siberia, dar care a patruns si in Europa. Contine uleiuri volatile, compusi aromatici, estragol, cumarine, flavonoide, mucilagii, hidrocarburi…




15:25, 01.04.2015

Rețeta zilei de miercuri, 1 aprilie 2015: Salată de primăvară, cu păpădie, arpagic și tarhon

Salată de primăvară cu lăptuci! Iată o rețetă aparent simplă, cunoscută de toată lumea. Ce-am mai putea inova? Și totuși, există soluții… Ai trebuință de: o salată verde (laptucă), 250 g de brânză (se poate și…




13:45, 31.03.2015

REŢETA ZILEI. Salată de primăvară, cu păpădie, arpagic şi tarhon

Ai trebuinta de: o salata verde (laptuca), 250g de branza (se poate si branza tofu, pentru cei care tin postul), patru oua tari, cateva frunze de papadie, o legatura de ridichi rosii (de luna), trei linguri cu…




16:55, 04.02.2015

Horoscop: Ce plantă îţi este benefică, în funcţie de zodia ta

BerbecNativii din zodia Berbecului sunt dinamici și aventuroși, au nevoie de activitate ca să se simtă bine. În perioadele cele mai stresante, păducelul este planta care îi poate ajuta – calmează stările de nervozitate…




09:55, 16.01.2015

REŢETA ZILEI: Ciorbă de porc cu tarhon

Ingrediente:300 g piept de porc300 g carne de porc afumata4 cartofi1 morcov1 pastârnac2 cepe mici200 g smântâna1 outarhonsare. Rețetă moldovenească: Dresală (Sârbușcă) Mod de preparare:1. Taie carnea în bucati…




22:20, 11.01.2015

REȚETE DE MASTERCHEF DE LA PETRU BUIUCA. Mușchi de vită cu tarhon si mazare

Saptamana aceasta va propun sa gatim impreuna muschi de vita cu tarhon si mazare. Iese de te lingi pe degete! Citește mai mult pe EVZ Monden Tag-uri: ANUNȚ PENTRU ȘOFERI: Unde găsești BENZINĂ la preț mai mic de…




10:05, 29.12.2014

Sanatate: Tarhonul favorizeaza digestia

Tarhonul este o planta foarte aromata care, in Antichitate, era folosita ca antidot pentru veninul de sarpe. Tarhonul contine vitaminele A, B1 si C, uleiuri volatile, cumarine, flavonoide, mucilagii, minerale,…




08:55, 16.12.2014

Bun de-ţi lingi degetele! Răsfaţă-te cu un pui auriu, un preparat delicios, dar light, ce se găteşte rapid!

Chiar dacă Crăciunul se apropie cu paşi repezi, Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi recomandă să ai grijă de siluetă, motiv pentru care îţi recomandă pui auriu. Delicios şi extrem de uşor…




08:40, 16.12.2014

Ai grijă de siluetă! Răsfaţă-te cu un pui auriu, un preprat delicios, dar light, ce se găteşte rapid!

Chiar dacă Crăciunul se apropie cu paşi repezi, Vlădutz, bucătarul de la "Neatza", îţi recomandă să ai grijă de siluetă, motiv pentru care îţi recomandă pui auriu. Delicios şi extrem de uşor…