Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:55, 27.10.2023

Mâncare de salată cu smântână, reţetă slovacă

Nu stați mult în fața aragazului și pregătiți, astăzi, o cină deosebită, gata în 15 minute! Acestă rețetă de mâncare de salată cu smântână este orginară din Slovacia şi merită să o încercaţi. Pentru preparare aveți…




00:05, 27.10.2023

Plăcintă cu brânză şi praz

INGREDIENTE: 1 pachet de foetaj, 3-4 fire praz, 400 g brânză, 3 ouă, 100 g smântână, sare, piper, 3 linguri ulei, 1 gălbenuş pentru uns plăcinta. MOD DE PREPARARE: Prazul se spală, se taie rondele şi se căleşte…




18:00, 26.10.2023

Când se pune smântâna în ciorba de burtă. Trucul ca să nu se separe

Ciorba de burtă este una dintre delicatesele bucătăriei românești, dar mulți greșesc un lucru atunci o prepară, iar aceasta capătă un aspect de „tăiat”. Când se pune smântâna în ciorba de burtă? Acesta este un…




16:30, 26.10.2023

Reţetă de melci cu magiun de prune şi scorţişoară

Melcii din aluat reprezintă un desert răspândit în bucătăria noastră şi în patiserii. Sunt pufoşi şi parfumaţi şi foarte delicioşi când sunt proaspeţi. De la o reţetă la alta, de obicei diferă umplutura melcilor.…




15:01, 26.10.2023

Muşchi de vita cu smântână – reţetă slovacă

Muşchiul de porc cu smântână este un fel de mâncare popular în Cehia şi Slovacia. În mod tradițional, este vorba de un muschi de vită preparat cu legume (morcovi, pătrunjel, țelină și ceapă), condimentat cu piper…




20:15, 25.10.2023

Ce să pui în plăcinta cu pere pentru un gust unic. Gospodinele de la țară așa fac

Iată ce să pui în plăcinta cu pere pentru un gust unic! Această rețetă este una respectată cu sfințenie de gospodinele de la țară, care o prepară atât vara, cât și toamna. Ce să pui în plăcinta cu pere pentru un…




15:50, 25.10.2023

Patru reţete de supă cremă în stil sârbesc

Când se instalează frigul, nimic nu se potrivește mai bine decât o ciorbă sau o supă cremă. O "zeamă" fierbinte poate face minuni în orice zi. Indiferent ce alegeți să pregătiţi, adăugați smântână pentru gătit…




09:40, 22.10.2023

Carnea tocată, usturoiul, orezul, bulionul, margarina, drojdia și smântână, pe lista produselor cu preț plafonat de Guvern

Carnea tocată, usturoiul, orezul, bulionul, margarina, drojdia și smântână, pe lista produselor cu preț plafonat de Guvern Prelungirea plafonării adaosurilor comerciale la mai multe alimente, dar și adăugarea de…




03:10, 19.10.2023

Ambasadorul Marii Britanii: 'Nu poţi petrece 5 ani în România fără să devii dependent de smântână'

Este nevoie ca şi românii să spună lucruri bune despre ţara lor, a declarat, miercuri, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la finalul mandatului…




10:20, 18.10.2023

Orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul, incluse pe lista alimentelor cu adaos comercial plafonat

Social Orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată sau usturoiul, incluse pe lista alimentelor cu adaos comercial plafonat octombrie 18, 2023 09:19 Ministrul Florin Barbu a avut întâlniri…




16:56, 16.10.2023

Rețeta Annei Lesko de cornulețe cu gem. Se prepară imediat. Care e ingredientul secret care le dă savoare

Celebra cântăreață Anna Lesko se arată a fi și o gospodină desăvârșită. Ea postează rețete pentru doamnele care o urmăresc în mediul online. Solista a preparat cornulețe cu gem și a prezentat rețeta acestei prăjituri…




15:15, 13.10.2023

Secretul ciorbei rădăuţene, dezvăluit de o gospodină din Bucovina. Ingredientul pe care mulți bucătari îl ignoră. Lipsa lui compromite rețeta 

Ingrediente pentru 4,5-5 litri de ciorbă rădăuţeană:- Un piept mare de pui cu piele şi os- O ceapă- O ţelină de mărimea unui măr- Un păstârnac- O rădăcină de pătrunjel- 2-3 morcovi-Un gogoşar şi un ardei gras roşu-…




06:05, 13.10.2023

Cum să faci supă de castane. Rețeta cea mai simplă

Cum să faci supă de castane. Rețeta cea mai simplă. Castanele le găsești oriunde și de asemenea, spre deosebire de alte fructe ori legume, nu costă nici mult dacă alegi să le iei de la piață. Ca să faci supă de…




17:30, 12.10.2023

Reţetă de papricaş de pui în foi de plăcintă

Papricaşul de pui sau puiul cu paprika este un fel de mâncare popular de origine maghiară și una dintre cele mai cunoscute variante ale preparatelor culinare obișnuite pe mesele ungurești. Numele provine de la…




18:15, 11.10.2023

Quiche Lorraine dietetic. Este sărac în grăsimi, dar e delicios

Quiche Lorraine este o tartă franțuzească sărată, făcută în mod tradițional cu ouă, bacon, smântână și brânză. Baza Quiche Lorraine este un aluat de patiserie, air împreună cu umplutura poate furniza o mulțime…




15:55, 11.10.2023

Palócleves – ciorbă de fasole verde cu smântână în stil unguresc

Palócleves sau paloc soup este un fel de mâncare traditional unguresc. Practic, este o ciorbă de fasole verde cu carne, la care se adaugă smântână, la fel ca în cazul ciorbei de pui a la grec sau al ciorbei de…




20:00, 09.10.2023

Ce trebuie să gătești neapărat în luna octombrie. Care este fructul vedetă?

Dacă vorbim și de fructul vedetă al lunii, acesta nu poate fi decât dovleacul. Iată așadar 2 rețete simple care folosesc deliciosul fruct.   SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC Este o rețetă extrem de simplă, pentru care vă…




11:56, 06.10.2023

Caserolă cu carne tocată și smântână la cuptor. E gata în 30 de minute

Când vine weekend-ul și nu doriți să petreceți mult timp în bucătărie, această rețetă poate fi soluția ideală. Se prepară ușor și simplu, iar puțini pot rezista acestui preparat delicios.Prânzul va fi pe masa voastră…




09:20, 06.10.2023

Ciorba de burtă, ca la restaurant? Ingredientul secret care îi oferă un gust desăvârșit - Doar marii bucătari îl știu

Secretul stă în cantitatea de smântână pe care o pui și ce ustensilă folosești să o amesteci, scrie Click .În primul rând, cumpără burtă de vită proaspătă, nu prefiartă și congelată. Aceasta va da un gust aparte…




17:40, 05.10.2023

Rețeta supă de fasole Jokai

Una dintre supele preferate ale maghiarilor a fost făcută extrem de cunoscută de jurnalistul și scriitorul Jókai Mór. La început, s-a preparat fără legume și tăieței, dar supa preferata a marelui povestitor a fost…




20:50, 04.10.2023

Ingredientul secret care se pune în supa cremă de legume. Îi dă un plus de savoare

Pașii de pregătire pentru supa cremă de legume sunt cum nu se poate mai rapizi. Supa cremă este una dintre cele mai simple și mai consumate feluri de mâncare. Preparatul poate fi obținut dintr-o varietate de legume…




18:05, 02.10.2023

Trucul pe care nimeni nu ți-l arată: Ce trebuie să faci dacă friptura a ieșit prea tare

Totul cu ajutorul unui ingredient pe care îl ai cu siguranță în frigiderul din bucătărie. Acesta va face carnea fragedă și gustoasă, așa că nu ezita să-l utilizezi.Ingredientul care frăgezește carnea cât ai clipiDacă…




14:56, 27.09.2023

Cum faci piure fin și delicios. Ingredientul magic care schimbă tot gustul

Rețeta pentru piure de cartofi cremos și gustosPotrivit specialiștilor din domeniul acesta, cel mai bun piure de cartofi este Aligot. Este un preparat francez care reprezintă cea mai bună variantă a acestui fel…




14:31, 27.09.2023

Ce să adaugi în ciorba de burtă ca să iasă ca la restaurant. Secretul bucătarilor profesioniști

Ciorba de burtă este preferata multora dintre noi. Gustoasă și aromată este alegerea perfectă pentru oaspeții pofticioși. Iar în condițiile în care acum găsim burtă deja curățată și chiar prefiartă, am eliminat…




00:45, 27.09.2023

Ce trebuie să faci cu smântâna înainte de a o bate. Trucul care îţi garantează o frişcă demnă de cofetării

Frișca stă la baza la o mulțime de deserturi. Datorită gustului său delicios, mulți sunt tentați să o mănânce ca atare. O bună parte din gospodine optează pentru frișca obținută din smântână de gătit. Iată cum…




05:11, 26.09.2023

Răcitură de pui și puține calorii. Rețeta cu care nu dai greș!

Transformați tradiţionala răcitură sau piftie de porc într-un preparat cu mai puţine calorii, dar la fel de delicios – răcitură de pui. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și modul de preparare! Ingrediente…




13:35, 21.09.2023

Ce diferențe sunt între smântâna pentru frișcă și frișca lichidă. Cum se folosesc, de fapt

V-ați întrebat vreodată ce diferențe sunt între smântâna pentru frișcă și frișca lichidă? Este important să știm diferența dintre cele două atunci când pregătim un desert. Aflați în rândurile următoare diferența…




10:40, 21.09.2023

Din ce este făcută brânza Pilos de la Lidl, de fapt. Sigur nu te-ai uitat pe etichetă

Printre produsele care se găsesc în celebrele supermarketuri Lidl se află brânza Pilos. De altfel, acest aliment este disponibil doar la acest retailer german. Este mult mai ieftină și apreciată de majoritatea…




09:35, 15.09.2023

Rețetă de ciorbă cu ardei umpluţi

Ciorbă de ardei umpluți nu este o rețetă cunoscută de toată lumea, dar se prea poate ca odată ce o încerci să te cucerească. Ardeii umpluți sunt un preparat foarte popular, însă combinația dintre aceștia și ciorbă…




11:26, 12.09.2023

Ce conține, de fapt, smântâna Pilos de la Lidl. Mulți români o consumă, dar nu au habar din ce este făcută

S-a aflat ce conține, de fapt, smântâna Pilos de la Lidl. Mulți români o consumă, dar nu au habar din ce este făcută. Din acest motiv autoritățile din România tot îndeamnă populația să citească etichetele produselor…