Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:59, 26.04.2016

Iată ce conţin micii din comerţ: la ce trebuie să fim atenţi când cumpărăm astfel de produse

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 25 tipuri de mititei, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește…




02:23, 11.03.2016

Spanacul, leguma minune care previne demenţa. Patru metode simple în care poate fi preparat rapid

Conţinutul ridicat în clorofilă, acid folic, glucide, acid folic, săruri minerale cum ar fi  calciu, fosfor, magneziu , vitaminele A şi C, precum şi vitamin din grupul B, spanacul se numără printre legumele…




11:24, 24.12.2015

Secretele desertului cu mălai. Cum se pregăteşte singura „prăjitură” care are slănină în componenţă

La unul dintre târgurile de Crăciun din Bistriţa-Năsăud, pe una dintre mese era prezentată prăjitura cu mălai, cunoscută sub diferite denumiri, de la „prăjitură bătrânească”, „pita cu mălai”, „alivancă” sau simplu,…




10:39, 09.12.2015

O ieșeancă, autoarea ”bibliei” bucătăriei românești. Cine a fost Sanda Marin

Putin cunoscuta si subiect a nenumarate legende, mituri si alte povesti, Cecilia Maria Simionescu (1900-1961) este probabil cea mai mare bucatareasa românca din toate timpurile. Sub pseudonimul Sanda Marin a publicat…




23:57, 03.10.2015

Curios să-ncerci bucatele gurmanzilor interbelici? Te provocăm să descoperi vechile delicatese şi să găteşti ca în urmă cu aproape 100 de ani

Publicitate Una dintre cele mai vechi cărţi de bucate publicate este “O lume într-o carte de bucate: Manuscris din epoca brâncovenească”. Aceasta cuprinde “mâncări de peşte, de post, de oao, de poame uscate şi…




16:40, 26.02.2015

Cele zece secrete culinare ale Sandei Marin, cea mai cunoscută bucătăreasă. Sfaturile esenţiale de care trebuie să ţii cont pentru o mâncare delicioasă

Chiar dacă femeia modernă este mai sofisticată şi  nu mai găteşte tradiţional româneşte, tot îşi aminteşte cu bucurie de mâncarea bună a bunicii. Ei bine, multe din bunicile noastre şi mamele noastre au în…




12:55, 20.02.2015

Din reţetele Sandei Marin: mâncare de pui cu măsline

Cecilia Maria Zapan a scris, sub pseudonimul Sanda Marin, volumul „Carte de bucate”care însumează sfaturi culinare, dar o întreagă colecţie de reţete delicioase, printre care şi reţeta de mâncare de pui cu măsline…




13:10, 30.11.2014

Din reţetele Sandei Marin, doamna bucătăriei româneşti: piftie de porc şi de viţel aromată cu usturoi

În ediţia revăzută a volumului Cartea de Bucate, din 2006, publicată de Humanitas cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la prima apariţie a volumului, în 1936, nepoata Ceciliei Maria Zapan, celebra Sanda Marin,…




14:45, 12.09.2014

De 70 de ani, România găteşte după cărţile ei! Cum i-au modificat comuniștii rețetele Sandei Marin

Sanda Marin sau Cecilia Simionescu-Zapan pe numele ei adevărat este cea care a învăţat România să gătească. Faimoasă pentru cărțile ei de reţete a devenit o adevărată Biblie în majoritatea bucătăriilor românilor…




09:18, 01.05.2014

Reţeta de MITITEI recomandată de celebra Sanda Marin

Mici, reţeta Sandei Marin, ingrediente:1 kg ceafă de viţel (mânzat)500 g ceafă de porc250 g pulpă de miel2-3 oase mari de vită1 lingură de sarepiper, după gust1 ceapă mare,1 morcov mijlociu, 1 căpăţână de usturoi1…




18:27, 21.04.2014

Cine a fost cu adevărat Sanda Marin

România gătește de zeci de ani după reţetele sale. Sanda Marin este autoarea unei cărţi de bucate care s-a publicat până acum în sute de mii de exemplare, scrie yahoo.com. "Este una dintre cele mai longevive cărţi…




19:51, 20.04.2014

BONTON. Cine a fost cu adevărat Sanda Marin, femeia care a făcut emisiuni culinare înainte ca Jamie Oliver să se fi născut

Nu există gospodină în România care să nu aibă o carte de bucate semnată de Sanda Marin. Dar puţin ştiu că prima ediţie a fost publicată în anul 1936 şi conţinea 100.000 de reţete. A publicat cea mai cunoscută…




18:51, 17.04.2014

BONTON. Povestea Sandei Marin, scriitoarea care a învățat România să gătească

De zeci de ani, România găteşte după cărţile ei. S-a spus despre ea că ar fi, în realitate, un bărbat, şi a devenit celebră cu un pseudonim. Sanda Marin, faimoasă pentru cărţile sale de bucate, este personajul…




12:04, 08.02.2013

Sanda Marin, o femeie dintr-o...bucata! Povestea celei mai bune prietene a mamei si bunicii noastre

de Elisabeta Popa Aroma ciorbitei de pui gatita in bucataria bunicii ramane cel mai frumos deliciu al amintirii. Dar cum de stia sa o faca atat de buna? Un mister pe care il puteti dezlega doar daca rascoliti un…




11:58, 08.02.2013

Sanda Marin, o femie dintr-o...bucata! Povestea cele mai bune prietene a mamei si bunicii noastre

de Elisabeta Popa Aroma ciorbitei de pui gatita in bucataria bunicii ramane cel mai frumos deliciu al amintirii. Dar cum de stia sa o faca atat de buna? Un mister pe care il puteti dezlega doar daca rascoliti un…




20:46, 31.12.2012

Reţetă specială de Revelion: peşte à la Sanda Marin. Povestea celebrei autoare de cărţi de bucate

De Revelion este bine să mâncăm ceva special, gătit după o reţetă specială. Noi am ales o reţeţă din cea mai cunoscută carte de bucate românească, cea a Sandei Marin.




11:10, 28.11.2011

Marţi, 6 decembrie, cu Gazeta Sporturilor, ai celebra carte de bucate a Sandei Marin!

Cartea de bucare scrisă de Sanda Marin În prag de Sărbători, Gazeta Sporturilor le pregăteşte o surpriză gurmanzilor. De marţi, 6 decembrie, împreună cu ziarul, la un preţ excelent, 14,99 lei, ai celebra carte…