Retetar - Stiri si informatii despre Retetar | prima pagina Ultima actualizare: 18:46:14, 07.05.2024
Colțunași, ravioli sau piroște: o plimbare prin rețetarele de pe vremuri
Faptul că sunt discuții pe plan local, în sensul de mini-războaie culinare între Banat, Transilvania și Moldova privind bucătăria, știm deja. Dar cum ar suna să vă spunem din capul locului că și noi avem ravioli…
19:15, 19.10.2023
RAFTUL CU CARTE: Rețetar de aleasă gastronomie – Vegetariana
Cartea noastră de bucate, fără dogme și ambiguități, vă introduce în filosofia gustului, fără carne și pește, într-o perfectă armonie a tradiției, integrării și alimentației moderne. În aceste pagini, bogate în…
09:45, 06.04.2023
S-a stricat relația de prietenie? Șeful ANPC, reacție la criticile lui Liviu Dragnea: 'Sunt convins că dânsul a fost mai preocupat de elaborarea rețetarelor'
Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a răspuns cu sarcasm, la Antena 3 CNN, criticii subtile lansate de Liviu Dragnea în proaspăt lansata "emisiune" culinară de pe Youtube, referitoare la informațiile de pe alimentele…
07:55, 07.03.2023
Rețetar brâncovenesc (III). La Craiova
Sâmbătă am fost la Craiova, pentru Gaudeamus, și-am tras la un hotel de pe lângă Madona Dudu, amintindu-mi cu această ocazie că acolo e ascunsă mâna Sfintei Filofteia. Totuși n-am apucat să verific.
08:15, 28.02.2023
Rețetar brâncovenesc (II). Ginepro
Zinca se pregătea să intre în lume, făcându-și ucenicia pe lângă bunică-sa, binecunoscută doftoroaie din București, cu faimă pentru preparatele ei miraculoase, elixire, prafuri de purici, tabac de vise frumoase,…
14:01, 22.09.2022
ANPC intră în rețetar. Modificări importante pentru fast food-uri și restaurante
Astfel, prin ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, publicat pe 21 septembrie, se specifică faptul că devine obligatorie indicarea informațiilor…
04:33, 09.12.2019
Cum se prepară pâinea pustnicească, mâncarea veche de milenii, dar care pare desprinsă dintr-un reţetar raw vegan
Reţeta aceste pâini, extrem de simplă, vine tocmai de la Sfântul Antonie cel Mare (251-356 dHr), călugărul care a trăit 105 ani, însă se pare că aceasta, la rândul său, o aflase de la alţi pustnici creştini din…
20:42, 26.03.2019
Borș de pește, pentru Buna Vestire - rețeta din Chilia Veche
Rețetarele sunt “organisme vii” și sunt supuse diferențelor de la o zonă la alta, de la o gospodină la alta. Nu există o rețetă bătută în cuie (cu mici excepții, și nu ne referim la rețetarele pentru re...
00:06, 01.02.2018
„Facem teatru mititel, folosind un degeţel” - program de vacanță pentru cei mici (Social)
În săptămâna de vacanţă intersemestrială, Teatrul Arlechino va desfăşura mai multe ateliere creative pentru copii în cadrul programului „Arlechino Atelierul de Creaţie şi Recreaţie”. Modulul atelierelor…
14:41, 19.10.2017
Pleşu: Profesorul trebuie să fie un model, nu un guru. Ideea că fericirea se poate preda după un reţetar e o idee de om prost
E o întrebare la modă: cum să fie, cîte să fie, să fie sau să nu fie? Manual unic? Seamănă a totalitarism. Să existe şi auxiliare! Dar cîte? Cineva e de părere că „manualul cel mai bun e manualul potrivit unei…
00:33, 06.01.2017
RAFTUL CU CARTE: Cum gătim realitatea – Reţetar de spiritualitate pentru oameni sceptici
autor: Daniela Andreescu Cartea vă invită la o incursiune în „bucătăria vieţii”. În acest „reţetar” veţi găsi descrise multe dintre felurile în care ne întâlnim cu realitatea: modele pe care le urmam, scopuri şi…
04:22, 11.09.2016
Reţeta adevăraţilor cartofi ţărăneşti, la ceaun, dezvăluită de un experimentat bucătar
Reţeta simplă de preparare a cartofilor ţărăneşti necesită o listă redusă de ingrediente. Ne trebuie un kilogram de cartofi roşii, 250 de grame de şuncă afumată, o ceapă mare, nouă linguri de ulei, o linguriţă…
22:25, 22.12.2014
Reţetarul naturist: Orez cu sfeclă roşie în ultimele zile de post
Astazi, însa, nu ne vom ocupa de orezul din bucatele de pe masa traditionala sau la prajiturele sau alte mâncaruri „de dulce”, ci vom pregati orezul pentru zilele de post ce au mai ramas. Fie ca le facem cu legume,…
17:15, 13.12.2014
Reţetarul naturist: Hummus cu ardei copţi sau sfeclă
Si ca sa impresionati un musafir sau numai pentru a aduce ceva nou pe masa hummusul sau pasta de naut este o alegerea fericita. Daca o amestecati cu legume, de exemplu sfecla rosie fiarta sau ardei copti, sigur…
23:45, 05.12.2014
Reţetarul naturist: Supa cremă de gălbiori cu usturoi
Telina, morcov, patrunjel sau pastârnac, o ceapa si câtiva cartofi ce se curata de coaja, se spala si se taie bucatele, dar nu prea mici. Punem apa la fiert împreuna cu sare si o picatura de ulei de masline sau…
22:00, 17.11.2014
REŢETARUL NATURIST: Budincă din clătite cu spanac
Asa ca, va pregatiti din timp aluatul pentru clatite: cu lapte si oua daca este „de frupt” sau apa minerala ori bere, cu faina daca este de post. Clatitele se prajesc într-o tigaie mare si rotunda si se cladesc…
22:20, 04.11.2014
Manuscrise gastronomice inedite, descoperite la Arhivele Naţionale din Sfântu Gheorghe
Două manuscrise gastronomice datând din anii 1737 şi 1740 au fost descoperite printre documentele aflate în fondul Arhivelor Naţionale din Sfântu Gheorghe. Unul dintre acestea, intitulat Cărticica micului bucătar,…
21:21, 08.09.2014
REŢETARUL NATURIST: Salata de ton cu avocado
Culorile par sa te inspire, aromele la fel si tot ceea ce reusesti sa faci este sa aduci într-un mic bol un amestec foarte bun si aromat. Foarte simpla de pregatit si foarte aspectuoasa salata de avocado devine…
21:51, 25.07.2014
Reţetarul naturist: Giulepul de tomate, o băutură răcoritoare de vară
Giulep sau salep este o denumire data unor sucuri din legume si fructe aromatizate cu menta. Este vechea denumire româneasca a bauturilor racoritoare care se serveau la curtile domnesti si boieresti. Denumirea…
09:06, 21.05.2014
La Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia va avea loc mâine Festivalul Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor”
Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, organizează mâine, 22 mai 2014, de la ora 11.00, cea de-a şasea ediţie a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri…
16:57, 26.07.2013
“Rețetarul” foștilor angajați din corporații care fac bani urmându-și cele mai arzătoare pasiuni
Sunt numeroși, creativi și darnici cu secretele care i-au ajutat să devină, cum ar spune americanii, cea mai bună versiune a lor. Evenimentul Zilei vă prezintă câteva dintre poveștile uimitoare ale foștilor angajați…
03:02, 16.02.2013
Retetarul naturist: Supa de linte si naut
Istoria supei se pierde unde in negurile trecutului. Poate ca ea a inceput odata cu descopeririea focului su a prepararii hranei. A combina diverse ingrediente in recipiente pentru a da nastere la mancaruri…
16:34, 20.06.2012
Cele mai ''tari'' cocktail-uri din lume
Nu de puţine ori ai spus:,, Azi am să mă răsfăţ cu un cocktail răcoritor!” O alegere perfectă, mai ales că barmanul te ajută să te bucuri de această băutură fină, oferindu-ţi o sumedenie de genuri de cocktail...…
21:38, 16.04.2012
MISTERELE BISTRITEI: Afla unde se fac prajituri de Paste dupa un retetar din 1860
Sasoaicele din Bistrita erau recunoscute ca fiind printre cele mai bune gospodine din Transilvania, dar specialitatea lor era, fara indoiala, sa pregateasca dulciuri.Genica Stanciu, proprietara cofetariei Perla…
12:10, 27.02.2012
PROBLEMĂ de logică. Măsoară 5 litri cu găleţi de patru şi şapte litri!
Iată problema: Lucrezi la o casă şi faci mortar pentru a turna o mică scară. Reţetarul de pe sac spune că trebuie să foloseşti exact 5 litri de apă. Apă iei dintr-un gropan din grădină, dai ai la dispoziţie doar…
09:36, 03.10.2011
Secretele celei mai aromate pălinci de gutui, cuprinse într-un reţetar bihorean
Alexandru Tătar, un producător de palincă mereu prezent la târgurile tradiţionale, a adunat un reţetar de preparare a renumitei licori, dar cel mai mult se laudă cu Palinca de Gutui. Palinca lui Sandu de la Pericei…