Prepararepe - Stiri si informatii despre Prepararepe | prima pagina Ultima actualizare: 18:01:46, 20.05.2024
Rețetă: Siropul de trandafiri – o băutură foarte parfumată
Aromatul sirop de trandafiri este relativ ușor de preparat și are numeroase beneficii pentru sănătate. Siropul natural de trandafiri, al doilea produs atestat tradițional de Ministerul Agriculturii, este o sursă…
Top 6 rețete sănătoase și simple pentru zilele aglomerate de la birou. Nu va trebui să-ți faci griji nici pentru siluetă
Iată câteva rețete care nu necesită mult timp de preparare:1.) Salată de quinoa și legumeIngrediente: quinoa, roșii cherry, castraveți, ardei gras, avocado, pătrunjel, lămâie, ulei de măsline, sare, piper.Preparare: Fierbe…
Reţete de mâncare de castraveți
Castraveții sunt unele dintre cele mai apreciate legume, fie că îi consumăm cruzi sau murați. De asemenea, mâncarea de castraveți, în diversele ei forme, este îndrăgită și preparată în multe gospodării și restaurante.…
15:41, 15.05.2024
Ingredientul banal care face ficatul delicios, suculent și fraged la preparare
Prepararea ficatului n-ar trebui să dea bătăi de cap nimănui dacă la gătirea lui se au în vedere câteva recomandări. Click! a explicat ce fac bucătăresele adevărate pentru ca ficatul să iasă suculent și fraged.
Rețeta clasică de Rum Baba sau Baba au Rhum. Cum o prepari simplu și rapid
Rețeta își are originea în Polonia și a apărut în jurul anului 1760, când regele polonez Stanislas Leszczynski, socrul regelui Ludovic al XV-lea, s-a stabilit în Franța, la Nancy. Acesta a fost servit cu tradiționalul…
Prăjitură răsturnată cu fructe – cum se prepară
Prăjiturile cu fructe au o aromă aparte. Au aluat fraged la bază, pufos la interior, iar umplutura bogată de fructe le oferă o savoare nemaipomenită. Iată câteva idei de prăjituri cu un decor deosebit datorită…
Pogăcele cu cașcaval
Pogăcele sau idei de aperitive pe care poți încerca să le faci acasă. Mini turte cu umplutură de brânză sau cașcaval cu semințe presărate deasupra. Rețeta este foarte ușor de făcut, așa că iată de ce ingrediente…
09:05, 07.05.2024
Gozmele – rețete plăcintă turcească. Cum se prepară și cu ce umpluturi
Gozmele înseamnă un aluat de patiserie nedospit, care se întinde într-o foaie subțire și se adaugă umpluturi diverse. Vezi mai jos cum faci cea mai bună rețetă de plăcintă turcească, gozmele.Gozmele, un deliciu…
09:05, 06.05.2024
Prăjitură turnată cu mere. Rețetă de prăjitură de post cu umplutură de mere
Prăjiturile cu mere pot fi pregătite în orice perioadă a anului datorită varietății de fructe proaspete. Mai jos îți recomandăm câteva dintre cele mai gustoase prăjituri pe care le poți încerca acasă. Iată cum…
Soufra – cum se prepară plăcinta grecească cu foi încrețite
Soufra este un desert răcoros ce are la bază o umplutură din cremă aromata și multe foi de plăcintă încrețite. Iată cum să faci și tu acasă plăcintă grecească cu foi, Soufra.Prăjitura cu foi încrețite și cremă…
Rețeta de pască fără aluat. Preparat delicios care se prepară foarte simplu
Pasca cu brânză fără aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște să se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune că aceștia, grăbindu-se să plece spre Egipt, nu au mai avut timp să dospească…
Reţeta originală de mici de la Cocoşatu’ - Care este ingredientul secret
Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat…
Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust
IngredientePentru aluat:500 g făină200 ml lapte călduț10 g drojdie uscată100 g zahăr2 ouă50 g unt topitCoaja rasă de la o lămâie1 linguriță esență de vanilieUn praf de sarePentru umplutură:500 g brânză de vaci,…
Metoda naturală a bunicilor: Cu ce stropim plantele pentru a le feri de dăunători
Ce este apa cu cenușăApa cu cenușă reprezintă o metodă de fertilizare folosită de generații, recunoscută pentru eficacitatea sa în îmbogățirea solului cu minerale esențiale precum potasiu, fosfor și calciu. Acest…
Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur
Virșlii sunt un tip de cârnați uscați, de obicei făcuți din carne de porc sau de vită, care sunt condimentați și uscați. Aceștia sunt populari în multe țări, fiind consumați atât ca gustare, cât și în diverse preparate…
Rețetă. Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie
Siropul din flori de păpădie este un produs mai puţin cunoscut, deşi este foarte gustos şi are multe proprietăți medicinale. Este un lichid de consistență mai vâscoasă, de aceea mai este denumit și „mierea de păpădie”…
Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș
Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…
Un preparat gustos şi versatil, brânza de caju
Bogată în vitamine și minerale, brânza de caju este o alternativă sănătoasă la brânza tradițională, inclusiv pentru persoanele care au intoleranță la lactoză şi pentru copii. Este un aliment versatil, putând fi…
Reţete de panettone. Cum să faci cozonac italian acasă
Cu aluat pufos, umplutură cu cremă sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te învățăm pas cu pas rețeta pentru a face acasă cozonac Italian. Descoperă rețete de panetrone.Ingredientele de bază…
23:10, 13.04.2024
FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului
Din 1945, toate tancurile britanice sunt echipate cu dispozitive de preparare a ceaiului. The post FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului first…
Plăcintă creață cu brânză sărată. Rețetă turcească denumită Borek
Această plăcintă se deosebește de plăcintele clasice cu care ne-am obișnuit, atât prin compoziție, cât și prin felul de formare. Nu se formează sub formă de straturi, din foi și brânză la mijloc. Se formează prin…
Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori
Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…
Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori
Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…
Sezonul socului. Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori, pe care lumea o știe doar prin prisma socatei
Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…
Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post
Mâncare de gutui Ingrediente 2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare Se spala gutuile, dupa care se taie…
Rețetă de măsline pane. Cum faci măsline pane umplute cu brânză
Măslinele pane au o textură crocantă și pot fi gustarea ideală sau preparatul perfect de la aperitiv, pentru toți membri familiei. Iată cum faci acasă măsline pane.Pentru a pregăti măsline pane, poți alege orice…
Cine are mai multă cofeină: ceaiul sau cafeaua? Câștigătorul confruntării, desemnat de studiile de specialitate
Aroma ceaiului nu sunt singurele aspecte care îl diferențiază de cafea, ci și nivelul de cofeină, care poate varia semnificativ în funcție de tipul și modul de preparare al ceaiului.Ceaiul este o băutură străveche…
Chec fără praf de copt, cu vanilie și cacao. Rețetă clasică și ușor de preparat
Praful de copt este un ingredient folosit în diferite aluaturi sau blaturi de deserturi. Are rol de afânător ceea ce face aluatul spongios, dar îi mărește și volumul. Are la bază bicarbonat de sodiu, amestecat…
Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei
Eveniment Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei martie 21, 2024 15:15 În intervalul 17.02.2024 – 04.03.2024, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru…
Descoperă Comoditatea și Eficiența în Bucătărie cu Mixerul Vertical și Robotul de Bucătărie
În era modernă a bucătăriei, tehnologia avansată îți face viața mult mai ușoară și îți oferă o gamă largă de instrumente și aparate care să îți faciliteze munca în bucătărie. Două dintre aceste instrumente esențiale…