Pasteurizarea - Stiri si informatii despre Pasteurizarea | prima pagina Ultima actualizare: 18:11:18, 16.05.2024
15:10, 25.04.2024
Descoperă motivul pentru care sosul de soia este Condimentul Anului!
Sosul de soia este un condiment venerabil și multifuncțional, cu rădăcini adânci în istoria gastronomiei asiatice. Acest sos, obținut din fermentarea boabelor de soia cu grâu și sare, s-a răspândit în întreaga…
O persoană din SUA a luat gripă aviară de la o vacă. Care a fost primul simptom
O persoană din Statele Unite a fost testată pozitiv la gripă aviară, după ce a fost infectată de o vacă de lapte, au anunţat luni autorităţile, relatează AFP, citată de News.ro.Acesta este al doilea caz de persoană…
Un nou virus a suferit o mutație genetică și se transmite de la animale la om
Acesta este al doilea caz de persoană depistată pozitiv la gripa aviară în ţară, după ce virusul a îmbolnăvit cirezi din Texas, Kansas şi alte câteva state în ultima săptămână."Pacientul a raportat ca unic simptom…
11:11, 05.12.2022
Cum să faci cidru
Dacă ai băut vreodată cidru, atunci știi cât e de delicios. Și este perioada perfectă să faci un cidru delicios, pe care, apropo, îl poți servi fierbinte. Și astfel, merele pe care le-ai cules toamna vor avea o…
11:53, 08.02.2019
Start-up Nation – fabrică de sucuri naturale cu fonduri nerambursabile
În urmă cu cinci luni, tânărul Prodan Emanuel din Iași „a luat taurul de coarne“ și, prin intermediul programului Start-up Nation, astăzi produce și comercializează sucuri naturale, 100% din fructe. Prima zi propriu-zisă…
16:17, 05.02.2019
Start-up Nation – fabrică de sucuri natural cu fonduri nerambursabile
În urmă cu cinci luni, tânărul Prodan Emanuel din Iași „a luat taurul de coarne“ și, prin intermediul programului Start-up Nation, astăzi produce și comercializează sucuri naturale, 100% din fructe. Prima zi propriu-zisă…
00:06, 12.02.2018
John Thomas – Ghidul tinereții fără bătrânețe (XLV): Hrana reală și obezitatea
Laptele nefiert și nepasteurizat este un aliment perfect și o sursă excelentă de substanțe nutritive și de enzime. Puțini oameni cresc vaci sau capre pentru laptele lor, dar puteți cumpăra lapte proaspăt de la…
15:53, 08.03.2016
Care-i mai sănătos? Laptele crud sau laptele pasteurizat?
Laptele, unul dintre cele mai consumate alimente, este prezent pe rafturile magazinelor ambalat, fie în stare crudă, fie pasteurizat sau ultrapasteurizat (UHT). Libertatea îți spune care este diferența dintre aceste…
21:34, 23.02.2016
Adevărul şocant despre laptele din comerţ
În plină criză europeană a laptelui, crescătorii de animale atrag din nou atenţia asupra laptelui procesat în România- este cumpărat din afara ţării după ce a fost deja procesat o data. Autorităţile ştiu situaţia,…
08:33, 18.02.2016
Sunt pe rafturile oricărui supermarket: Cinci "otravuri albe" pe care le consumi zilnic
Aceste cinci otrăvuri albe, pe care le consumăm în fiecare zi pot fi foarte periculoase şi dăunătoare pentru sănătate. Potrivit secretele.com, pentru a preveni anumite îmbolnăviri, cel mai indicat este…
14:17, 20.01.2016
De ce este bine să nu mai consumăm lapte pasteurizat
Laptele este un aliment agresiv promovat ca fiind extrem de bun pentru sănătatea noastră. Dacă vorbim despre cel care provine direct de la animale, atunci da, este alegerea potrivită! Însă specialiștii ne avetizează…
17:25, 09.02.2015
Românii cred că alimentele le influenţează starea de sănătate
Foarte multe persoane se tem de faptul că se pot îmbolnăvi din cauza anumitor alimente care conţin aditivi, coloranţi sau conservanţi. De aceea, principala preocupare a românilor este să cunoască ingredientele…
15:50, 09.02.2015
Românii, preocupaţi de alimentele şi băuturile pe care le consumă. Care este atitudinea faţă de siguranţa alimentară
Concret, studiul „Percepţia şi atitudinile consumatorilor români faţă de siguranţa alimentară, alimentele şi băuturile lichide”, derulat de Exact Cercetare şi Consultanţă în perioada octombrie-noiembrie 2014 arată…
12:51, 15.07.2014
ATENTIE! In pietele din Romania sunt fructe si legume tratate cu radiatii ionizante
Sunt pline pietele de fructe si de legume viu colorate, care par ca nu se strica niciodata. Doctorul Mencinicopschi atrage atentia asupra lor. Acesta sustine ca pe piata noastra exista fructe si legume de import…
11:42, 24.06.2014
Tipurile de bere de care este bine să ne ferim. Vezi care este cea mai prostă bere
Un preţ mai mic înseamnă o calitate mai proastă, o bere făcută cu porumb şi chimicale, scrie observator.tv. Aşa că trebuie să fiţi atenţi ce consumaţi. Cele mai multe produse din magazine conțin pe lângă ingredientele…
06:22, 09.06.2013
Alimentele bio: Mit sau realitate?
Tot mai multe persoane aleg în ultima vreme produsele bio. Însă oferă acestea avantajele care se tot vehiculează? Şi îşi merită preţul piperat? Sursa: Hepta Trăim timpuri în care orice produs care include titulatura…
15:18, 07.06.2013
Sănătate: Alimentele bio, între mit şi realitate
Trăim timpuri în care orice produs care include titulatura "natural", "eco", "bio", "organic" are mai multă credibilitate în rândul consumatorilor, chiar dacă nu sunt accesibile oricui. Însă este oare justificată…
17:34, 24.03.2013
Cine a avut ideea pasteurizării laptelui?
Nu, nu a fost Louis Pasteur. În anul 1886, Frans von Soxhlet, chimist agronom german, a sugerat primul că laptele vândut public ar trebui să fie pasteurizat. Termenul derivă de la numele lui Pasteur, dar von Soxhlet…