Narcisa Alexandra Stiuca - Stiri si informatii despre Narcisa Alexandra Stiuca | prima pagina Ultima actualizare: 17:11:17, 23.05.2024
04:24, 18.06.2020
Cum pregăteşti un drob vegetarian din linte, după reţeta unor măicuţe din Mehedinţi
Ca o variantă la clasicul drob, vă propunem unul vegetarian cu linte. Este o reţetă tradiţională de la Mănăstirea Sf. Treime din Cerneţi (Mehedinţi), care se găseşte într-o culegere de reţete, semnată de Narcisa-Alexandra…
04:30, 31.05.2019
Plăcintă cu mere sau brânză, după o reţetă sârbească din Clisura Dunării, de la Şviniţa
Vă propunem o reţetă foarte uşor de preparat şi gustoasă, din Clisura Dunării, mai exact de la Şviniţa, judeţul Mehedinţi, acolo unde trăieşte o comunitate mare de etnici sârbi. Reţeta se găseşte în cartea „Ospăţ…
07:05, 23.05.2019
Cum se prepară pleşcăviţa, după o reţetă sârbească din Clisura Dunării, de la Şviniţa
Vă propunem o reţetă foarte uşor de preparat şi gustoasă, din Clisura Dunării, mai exact de la Şviniţa, judeţul Mehedinţi, acolo unde trăieşte o comunitate mare de etnici sârbi. Reţeta se găseşte în cartea „Ospăţ…
06:26, 24.04.2019
Cum se pregăteşte mâncarea scăzută de urzici. Cât de veche este reţeta din nordul Mehedinţiului
Vă propunem o reţetă foarte uşor de preparat şi gustoasă, din nordul Mehedinţiului, de la Isverna, care se găseşte alături de alte reţete în cartea „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”, scrisă de Narcisa-Alexandra Ştiucă.
04:27, 13.04.2019
Cum se pregăteşte plăcinta de brânză turnată sau prăjitura de duminică după o reţetă veche din nordul Mehedinţiului
Vă propunem o reţetă, uşor de preparat şi foarte gustoasă, de plăcintă cu brânză din nordul Mehedinţiului, de la Isverna, care se găseşte alături de alte reţete în cartea „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”, scrisă de…
06:22, 13.05.2018
Cum se prepară plăcinta cu brânză turnată sau prăjitura de duminică, după o reţetă tradiţională din Mehedinţi
Vă propunem o reţetă tradiţională din nordul Mehedinţiului, din localitatea Isverna, care se găseşte într-o culegere de reţete semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă şi intitulată „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
06:16, 03.05.2018
Cum se prepară drobul de linte, după o reţetă tradiţională din Mehedinţi
Vă propunem o reţetă tradiţională de la Mănăstirea SF. Treime din Cerneţi (Mehedinţi), o localitate din vecinătatea municipiului Drobeta-Turnu Severin, care se găseşte într-o culegere de reţete, semnată de Narcisa-Alexandra…
06:11, 01.04.2018
Cum se pregăteşte puiul cu orez copt în ţest, după o reţetă veche din Mehedinţi
Vă propunem o reţetă tradiţională de pui cu orez copt în ţest culeasă din Prejna (Balta), o localitate din zona de munte a Mehedinţiului. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ…
04:17, 24.03.2018
Cum se pregătesc tocăniţa şi saramura de melci, după reţete vechi din Mehedinţi
Vă propunem câteva reţete tradiţionale cu melci, culese din sudul Mehedinţiului. Reţetele se găsesc într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
06:23, 17.03.2018
Cum faci cea mai bună turtă de mălai, după o reţetă din nordul Mehedinţiului
Vă propunem o reţetă tradiţională din nordul Mehedinţiului, culeasă de la Isverna. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
06:06, 09.03.2018
Cum se prepară sarmale de peşte, după o reţetă tradiţională culeasă de la Mânăstirea Sfânta Treime din Cerneţi
Vă propunem o reţetă tradiţională din judeţul Mehedinţi, culeasă de la Mânăstirea Sfânta Treime din Cerneţi, de lângă municipiul Drobeta-Turnu Severin. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra…
04:46, 23.02.2018
Cum se prepară „răţe“ cu sâmburi de dovleac. Reţeta tradiţională din Ciochiuţa salvată într-o culegere originală
Vă propunem o reţetă tradiţională de la Ciochiuţa, o localitate din judeţul Mehedinţi. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
06:21, 15.02.2018
Cum se prepară saramura oltenească de pui. Reţeta tradiţională din Dârvari, o localitate din sudul Mehedinţiului
Vă propunem o reţetă tradiţională de la Dârvari, o localitate din zona de sud a Mehedinţiului. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
04:25, 07.02.2018
Cum se prepară turte delicioase în tigaie, după o reţetă tradiţională din nordul judeţului Mehedinţi
Vă propunem o reţetă tradiţională de la Prejna (Mehedinţi), o localitate din zona de munte a Mehedinţiului. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
06:21, 14.01.2018
Cum se prepară găina umplută, după o reţetă tradiţională din Clisura Dunării
Vă propunem o reţetă tradiţională de la Eşelniţa (Mehedinţi), o localitate din Clisura Dunării. Reţeta se găseşte într-o culegere semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
04:34, 06.01.2018
Cum se prepară turta de mălai în ţest, după o reţetă veche din nordul judeţului Mehedinţi
Vă propunem o reţetă tradiţională de la Isverna, o localitate din zona montană a Mehedinţiului, reţetă are se găseşte într-o culegere de reţete semnată de Narcisa-Alexandra Ştiucă, „Ospăţ cu gust de Mehedinţi”.
06:40, 11.12.2017
Cum se prepară o pastramă autentică de capră, după o reţetă străveche din nordul Mehedinţiului
Vrei să faci pastramă de capră la tine acasă? Încearcă această reţetă tradiţională de la Isverna, o localitate din zona montană a Mehedinţiului, care se găseşte într-o culegere de reţete semnată de Narcisa-Alexandra…
09:55, 01.11.2017
Zilele lupilor, animalele venerate de români
„În calendarul tradiţional, în toamna ţărănească, există un ciclu de sărbători ale lupilor numite Filipii de Toamnă. Ei sunt cumplite divinităţi licomorfe care se ţin între 18 octombrie şi 30 noiembrie. De la sat…
10:06, 25.10.2017
Sfântul Dumitru, stăpânul iernii
„Sânmedru este stăpân peste iarna care vine. Jumătate de an stăpânește Sfântul Gheorghe și cealaltă jumătate el. Este ziua soroacelor pentru tot felul de înțelegeri între slugi și stăpâni, chiriași și proprietari,…