Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:42, 18.05.2017

Cum să întreţii instalaţia electrică a maşinii tale. Ce se întâmplă când nu foloseşti corect cablurile de încărcare a bateriei

Primul lucru pe care orice şofer trebuie să îl facă când vine vorba de instalaţia electrică a maşinii este alegerea bateriei potrivite pentru autoturism. Înainte de a începe procesul de căutare şi alegere a unui…




04:52, 12.05.2017

Cum să treci de inspecţia tehnică periodică fără dureri de cap. De ce maşinile murdare şi zgârieturile de pe parbriz nu vor fi trecute cu vederea

În cazul autoturismelor de uz personal, ITP-ul se realizează o dată la doi ani. Există, însă, automobilişti care nu au pregătirea tehnică necesară pentru a efectua singuri aceste controale. ”Aceştia trebuie să…




06:22, 07.04.2017

10 reparaţii pe care le poţi face singur la maşină pentru a economisi bani. De ce nu se aprind luminile din bord şi maşina nu porneşte

Pentru a putea începe o reparaţie la maşină aveţi nevoie de o serie de unelte, de cartea tehnică a autoturismului şi de echipament de protecţie. ”Este important să ştiţi că nu este indicat să lucraţi la maşină…




04:03, 10.03.2017

Cum să economiseşti bani cupropriul carburant: biodieselul

Statisticile spun că în România procentul automobilelor care merg pe motorină este în jur de 37% din totalul de 6,3 milioane de automobile înregistrate, un procent destul de însemnat. Reţeta pentru a produce biodiesel…




06:34, 04.03.2017

Anvelopele fără aer, făcute din peturi, o inovaţie care îmbunătăţeşte frânarea şi absoarbe şocurile la obstacole

Anvelopele fără aer, o inovaţie de care puţini proprietari de autoturisme au auzit, folosesc doar un strat subţire de cauciuc, structura de bază fiind dezvoltată pe o reţea de elemente din plastic, ce pot fi realizate…




04:57, 25.02.2017

Cum să îţi protejezi maşina împotriva hoţilor în 5 paşi simpli. Cât îl poate întârzia pe un hoţ un banal antifurt

Furturile de maşini în România au intrat aproape în cotidian. Conform statisticilor, aproximativ 2.500 de autoturisme sunt furate în fiecare an. Furturile din maşini sunt şi mai dese. De multe ori, oamenii legii…




04:38, 18.02.2017

Cum trebuie să conduci maşina pentru a economisi combustibil. Adevărul despre „gadgeturile“ care promit consum redus

Modul cum se prezintă motorul unei maşini este foarte important pentru că acolo are loc procesul de ardere a combustibilului, iar o stare tehnică necorespunzătoare a acestuia duce la un consum mărit de combustibil.…




06:18, 10.02.2017

Trucuri ca să îţi cosmetizezi maşina. Cum protejezi lacul şi vopseaua cu costuri minime

Cu toţii ştim că vopsirea diverselor piese ale maşinii ne costă foarte mulţi bani, însă putem evita costurile suplimentare datorate neatenţiei celorlalţi conducători auto, care ne ating portierele când îşi deschid…




04:08, 26.01.2017

Cum să îţi faci revizia la maşină acasă, la un preţ accesibil. De ce e bine să cureţi motorul înainte să începi înlocuirea filtrelor

O evaluare rapidă a preţurilor practicate de service-urile auto ne arată că tarifele pentru o revizie auto variază, în funcţie de marca maşinii, între 200 şi 800 lei, cu tot cu manoperă. Pentru efectuarea reviziei…




04:19, 07.01.2017

Maşină electrică versus automobilul pe combustibili fosili. Care este varianta de achiziţie potrivită în momentul actual

Până în 2020, specialiştii estimează că aproximativ o treime din emisiile de dioxid de carbon de la maşini vor scădea, aşadar se pune întrebarea dacă generaţia electrică de maşini va polua mai mult sau mai puţin.…




06:23, 25.12.2016

Ce au sacrificat marii constructori pentru a scoate pe piaţă automobile ieftine.„Cuzinetul era o bucată zdravănă de oţel“

Tendinţa impusă de constructorii de maşini este să scoată pe piaţă maşini noi, mai performante, dar care să înlocuiască la aproximativ 5 ani modelele precedente. Constructorii de maşini produc acum maşini…




06:27, 17.12.2016

Cum să îţi cureţi corect vopseaua la maşină. Sfaturi utile pentru a cerui şi polişa maşina ca un profesionist

Profesioniştii folosesc acum substanţe pentru curăţat vopseaua, cârpe din microfibră, piele din aloe reparatoare şi soluţii de curăţare chimice. Când vopseaua are o zgârietură care a ajuns până la tablă, singură…




04:17, 02.12.2016

Cele mai importante detalii la cumpărarea unei maşini second-hand: „Unii fabricanţi nu vopsesc ceea ce se numeşte fustă faţă a maşinii“

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi atunci când alegeţi să cumpăraţi o maşină la mâna a doua este să îi cereţi vânzătorului să vă permită să verificaţi pe îndelete exteriorul autoturismului, căutând urme de…