Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:11, 02.10.2023

Distincție „Best Beef Cut” pentru TURMA, într-o competiție națională dedicată cărnii de vită premium

TURMA a participat zilele trecute, la Brașov, la „ROMANIAN BEEF MASTER”, manifestare dedicată exclusiv cărnii de vită, unde a primit distincția „The Best Beef Cut”. „Mulțumesc întregii echipe TURMA, acest trofeu…




20:56, 24.11.2022

Liceele din România cu specializări în domenii precum ospitalitatea și gastronomia vor primi 350 de exemplare dintr-un caiet de educație gastronomică

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul cancelariei Prim-Ministrului, în parteneriat cu Asociația ACEEA, a organizat astăzi evenimentul de lansare a Caietul de educație gastronomică -„Ghid practic…




13:30, 17.11.2021

Consilierul de stat László Borbély, membru de onoare al Asociației Euro-Toques Internațional

S-a lansat primul manual de educație gastronomică, nutriție sănătoasă și combatere a risipei alimentare, autor dr. Iulia Drăguț. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a organizat…




07:45, 29.06.2019

Radu Zărnescu, pe podium în concursul profesional The first World King Chefs Cooking Competition

Președintele Euro-Toques România, Chef Radu Zărnescu, a câștigat locul al III-lea la nivel mondial în concursul profesional The first World King Chefs Cooking Competition – 9th Culinary Artists International Competition…




07:19, 29.06.2019

Cinci medalii pentru un chef brașovean la o competiție din Mongolia

Bogdan Silochi este unul dintre tinerii chefi din Brașov. La 36 de ani, a adunat 15 petrecuţi în bucătăria de la Ceasu’ Rău, locul în care spune că a învăţat meserie. Tot el spune că pasiunea e importantă în tot…




08:43, 16.04.2019

Opt medalii pentru bucătarii români în Serbia, la Biser Mora

Echipa Culinară a României a participat sub steagul Sibiu-Regiune Gastronomică la competiția culinară internațională Biser Mora (Pearl of the Sea), desfăălurată pe Insula Brac, Croația, în perioada 9-13 aprilie…




16:25, 12.04.2019

Bucătari sibieni, ambasadori ai gustului în... Europa

Apoi să ne mândrim cu ei: Doi bucătari sibieni, Marius Munteanu și Emilian Vârlescu, participă între 9-13 aprilie împreună cu doamna Dr. Iulia Drăguț, Președinta Asociației Culturale Euro-Est Alternativ la cea…




14:36, 10.12.2018

Sibiu: Doi bucătari români, medaliaţi cu aur într-un concurs internaţional din Turcia

Adrian Cojocaru şi David Ioan Răileanu sunt cei doi bucătari români care au reuşit să obţină medalii de aur, cu preparate culinare din carne, la concursul internaţional ce a avut loc la Izmir (Turcia), cu prilejul…




10:56, 19.02.2018

Slănină și ciocolată, combinația care i-a adus faima unui bucătar la un festival de profil din Cluj

Un cofetar din Iaşi a prezentat, sâmbătă, la un concurs organizat la Cluj-Napoca în cadrul festivalului SlanăFest, bomboane de ciocolată cu miez din slănină maturată şi un tort cu ciololată şi bacon prăjit. Bucătarul…




11:41, 18.02.2018

Slana Fest la Cluj. Bomboane de ciocolata cu miez de slanina

Slană Fest la Cluj. Bomboane de ciocolată cu miez de slănină Un cofetar a prezentat, sâmbătă, la un concurs organizat la Cluj-Napoca în cadrul festivalului SlanăFest, bomboane de ciocolată cu miez din slănină maturată…




19:05, 17.02.2018

Aţi mânca aşa ceva? Un ieșean a inventat bomboane de ciocolată cu miez din slănină maturată şi tort cu bacon prăjit

Presedintele juriului concursului slaninelor si mezelurilor traditionale din cadrul festivalului SlanaFest, Iulia Dragut, din partea Asociatiei Euro Est Alternativ, a declarat ca la competitie au participant 15…




12:35, 23.11.2017

Sibiul mai câștigă un punct în meciul cu Brașovul: Institutul Național de Gastronomie s-a înființat în orașul de pe Cibin

La concurență cu Brașovul, Sibiul este din nou cu un pas înainte. Deși Brașovul avea o tradiție încă din anii ’60 în domeniul gastronomiei, Sibiul ne-a luat din nou fața, pentru că aici s-a deschis Institutul Național…




11:27, 05.11.2017

O româncă, în Comitetul Mondial pentru Conservarea Patrimoniului Cultural Culinar

Gastronomia românească primeşte o nouă reecuoaştere ionternaţională. Președintele Asociaţiei Culturale Euro Este Alternativ (ACEEA), dr. Iulia Drăguț, este membru în Comitetul Mondial pentru Conservarea Patrimoniului…




00:33, 19.10.2017

Chef Adrian Szucs, la un concurs culinar în Macedonia

Cunoscutul chef sălăjean Adrian Szucs va face parte din echipa care reprezintă România în perioada 24-28 octombrie, în Macedonia, la competiţia culinară internaţionala “Gastro Mak Macedonia 2017”. Ajuns la a doua…




09:54, 12.11.2016

Dialogul intercultural al gastronomiei şi fenomenul de globalizare în mâncare şi influenţa locală

Conceptul de interculturalitate, la începutul anilor 2000, a luat locul celui al multiculturalității. Nevoia de a scoate în evidență firele nevăzute dintre culturile lumii a determinat specialiștii din diverse…




17:12, 06.09.2016

Cluj: 'Regele mondial al grătarelor', prezent la cel mai mare show culinar din România

Maeștri internaționali în arta grătarelor, printre care se va număra și chef Robert Rainford, vor fi prezenți, în 10-11 septembrie, la World Masters of Grill, care va avea loc la Cluj-Napoca. Sursa foto: Facebook…




14:03, 05.09.2016

World Masters of Grill, la Polus Center (P)

World Masters of Grill, la Polus Center (P) În acest weekend, la Polus Center va avea loc cel mai mare show culinar din România - World Masters of Grill. Aici, maeştri internaţionali în arta grătarelor vor pregăti…




09:12, 03.08.2016

Concurs internaţional raw vegan şi show culinar pentru „Cuminţenia Pământului”!

Evenimentul este dedicat şi strângerii de fonduri pentru achiziţia operei „Cumintenia Pămantului” a lui Constantin Brâncuşi, precum  şi achiziţionarea obiectului de arta  prin subscripţie publică…




15:53, 29.07.2016

Masters of Flames Mega Show pentru „Cumințenia Pământului”!

Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ (ACEEA), organizaţie profesională membră în World Association of Chefs Societies, şi Euro Toques România vor organiza a doua ediție a evenimentului Vegetarian Culinary Cup,…




22:43, 24.04.2016

Concurs de gătit în aer liber, la Iași

Centrul Iaşiului s-a transformat în acest weekend într-o uriaşă bucătărie în aer liber. Au gătit zeci de bucătari împreună cu celebrul chef canadian Robert Rainford, supranumit regele mondial al grătarelor. Cinci…




08:28, 02.08.2015

FOTO Spectacol de culori la show-ul culinar vegetarian și raw vegan la Brașov

S-a dat startul la cel mai important eveniment culinar din România din acest an:  prima competiţie cu tematica bucătărie vegetariană. După cum ne-a declarat Iulia Drăguț, președintele Asociaţiei Culturale Euro…




12:09, 01.08.2015

FOTO A început show-ul culinar vegetarian și raw vegan la Brașov

S-a dat startul la cel mai important eveniment culinar din România din acest an:  prima competiţie cu tematica bucătărie vegetariană. După cum ne-a declarat Iulia Drăguț, președintele Asociaţiei Culturale Euro…




11:54, 01.08.2015

A început show-ul culinar vegetarian și raw vegan la Brașov

S-a dat startul la cel mai important eveniment culinar din România din acest an:  prima competiţie cu tematica bucătărie vegetariană. După cum ne-a declarat Iulia Drăguț, președintele Asociaţiei Culturale Euro…




14:30, 14.09.2014

Campionatului internaţional de gătit în aer liber, la Cluj

Campionatului internaţional de gătit în aer liber, la Cluj Astăzi, 14:18 Comentează de Claudiu Pădurean, Cluj Zeci de mii de clujeni asistă din această dimineaţă la demonstraţiile organizate în cadrul Campionatului…




14:00, 13.06.2011

Record în Moara Vlăsiei: 250 de pui au fost gătiţi în acea mai mare tigaie din lume

De ziua lor, locuitorii din comuna Moara Vlăsiei au intrat în Cartea Recordurilor. Au prăjit 250 de pui, în cea mai mare tigaie din lume. 40 de bucătari voluntari au preparat 250 de pui asezonaţi cu legume, iar…