Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

21:37, 13.10.2018

Rețete: Legumele toamnei în preparate gustoase

Toamna bogată aduce în pieţe nenumărate legume şi fructe gustoase şi ieftine. În această săptămână, vă propunem, de la www.retetepractice.ro, patru variante de a le folosi în bucătărie. Reţetele sunt uşor de preparat…




21:20, 01.09.2018

Rețete cu porumb. Preparate picante, latino: cazuela, elote și chili con carne. Un deliciu!

Rețete cu porumb. Dacă-ți place porumbul copt, îl vei adora pe cel mexican, cu cremă de brânză, smântână și chilli! Te provocăm să încerci și alte preparate, cum sunt supele sau delicioasa tocană chili con carne,…




22:14, 13.08.2018

Prăjitura cu iaurt și mere, un deliciu – Trebuie să o prepari și tu

Iată de ce ai nevoie pentru prăjitură cu iaurt și mere… Ingrediente 2 mere 2 ouă 200 g iaurt gras 80 ml ulei 250 g făină 120 g zahăr 2 linguri praf de copt Cum se prepară? Dai drumul la cuptor. Amesteci ouăle cu…




10:53, 11.08.2018

Ce stil de educație să adopți ca să devii un părinte mai bun

Află ce stil de educație să adopți ca să-ți îndeplinești cu succes "funcția de părinte" / Prima dintre greșelile grave ale parentalității, pe care psihologul Irina Parvan a observat-o de când…




22:24, 01.08.2018

Prăjitura în straturi, cu mere – încă o rețetă genială pentru iubitorii de prăjituri cu mere

Pentru a pregăti această prăjitură în straturi, cu mere, veți avea nevoi de următoarele ingrediente: Ingrediente 500 g mere 400 g faina 200 g zahar brun 200 g unt 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara…




21:43, 30.06.2018

Cele mai bune torturi cu ciocolată, lămâie, căpșune sau morcovi

Cele mai bune torturi cu ciocolată, lămâie, căpșune sau morcovi. Îți propunem patru rețete delicioase, inegalabile chiar, cu care îți poți răsfăța familia în weekend. Alege-ți preferatul și apucă-te de treabă!…




15:45, 29.06.2018

Paste tradiţionale cu usturoi şi ulei de măsline

Ingrediente pentru paste tradiționale cu usturoi și ulei de măsline 250 g paste lungi100 ml ulei de măsline extravirgin6 căţei de usturoi1 legătură de pătrunjel50 g parmezan rassarepiper Mod de preparare paste…




12:12, 23.05.2018

Brioşe cu ciocolată şi banane

Ingrediente pentru brioșe cu ciocolată și banane 200 g făină 50 g pudră de cacao 150 g zahăr 2 lingurițe praf de copt ½ linguriță bicarbonat de sodiu ¼ linguriță sare 200 g ciocolată sau fulgi de ciocolată 1 ou…




13:32, 11.05.2018

DESERTUL ZILEI: Brioşe cu căpşuni

Ingrediente pentru brioșe cu căpșuni 5 linguri unt, topit 100 g zahăr 3 ouă 1 linguriță esență de vanilie 80 g smântână 300 g făină 2 lingurițe praf de copt ¼ linguriță sare 1 linguriță scorțișoară 150 g căpșuni,…




14:15, 04.05.2018

Tartă cu bezea de nuci pecan

Ingrediente Pentru blat● 200 g făină ● 120 g unt● 70 g zahăr pudră ● 1 ou● 1 linguriţă praf de coptPentru bezea● 5 albuşuri ● 75 g zahăr● 1 praf de sare● 100 g nuci pecan măcinate● 1 lingură făinăPentru decor●…




12:49, 02.05.2018

Cum se prepară muşuroiul cu cacao şi banane

Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri. Pui albușurile la frigider, iar gălbenușurile le lași într-un bol la temperatura camerei. Cerniși amesteci făina cu praful de copt și cu pudra de cacao. Bați gălbenușurile…




12:49, 02.05.2018

Sufleu de ciuperci

INGREDIENTE (2 PORŢII) 1 lingură ulei1 ceapă300 g ciupercisarepiperunt (pentru uns)pesmet (pentru tapetat)4 ouă PENTRU BECHAMEL2½ linguri unt2½ linguri făină¾ cană lapte încălzitsarepipernucşoară100 g caşcaval…




13:55, 25.04.2018

Înghețată rapidă de ciocolată cu banane

De ce ai nevoie pentru înghețată de ciocolată cu banane 4 banane cât mai bine coapte 2 linguri lapte 50 g cacao 2 linguri unt de arahide Cum se prepară înghețata de ciocolată cu banane Îndepărtezi coaja bananelor…




23:37, 29.03.2018

Tort de ciocolată cu mure şi piersici

Mod de preparare Tort de ciocolata cu mure si piersici Preincalzesti cuptorul la 180 de grade si tapetezi cu hartie de copt o tava de 24 cm diametru. Faina o amesteci cu cacaoa. Torni apa fierbinte peste ciocolata…




12:17, 29.03.2018

Alternativa la drobul clasic: Terină rece cu ou

Ingrediente (2 tăvi) 6 ouă200 g şuncă100 g caşcaval100 g mazăre proaspătă sau conservată2 morcovi600 g brânză proaspătă de vaci2 linguri unt4 linguri smântână12 g gelatină1 legătură pătrunjel verdesarepiper. Încearcă…




14:05, 28.03.2018

Chec cu iaurt şi scorţişoară

De ce ai nevoie pentru chec 360 g făină albă180 g zahăr1 lingură praf de copt3 ouă120 ml ulei300 g iaurt2 lingurițe esență de vanilie60 g unt1 linguriță scorțișoară150 g zahăr brun Cum se prepară checul cu iaurt…




14:23, 21.03.2018

Tort de ciocolată fără ou şi lapte

Ingrediente 370 g făină350 g zahăr1 linguriță sare6 linguri pudră de cacao2 lingurițe bicarbonat de sodiu330 g unt topit2 lingurițe esență de vanilie500 ml apă, la temperatura camerei2 linguri oțet de mere Pentru…




23:54, 14.03.2018

Prăjitură cu piure din dovleac şi aromă de anason

Mod de preparare Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason 1. Se preapara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se freaca un pic galbenusurile cu leiul apoi se…




15:02, 13.03.2018

Fortifică-ți organismul cu verdețuri primăvăratice!

Primăvara își intră în drepturi. Nu numai prin temperaturile tot mai ridicate, ci și prin varietatea de verdețuri care au început deja să abunde în piețe și grădini.   Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr.…




09:33, 09.03.2018

Prajitură cu mure, ciocolată şi cremă mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu mure ciocolata si crema mascarponePentru blat pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu,pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru…




00:04, 09.03.2018

Mucenici moldoveneşti – reţeta tradiţională

Mucenicii, fie ei fierţi sau copţi, se dau de pomană de sufletul morţilor. În unele zone se prepară sub forma unor colăcei copţi în cuptor, în formă de opt sau de om, glazuraţi cu miere sau cu sirop de zahăr. În…




11:39, 05.03.2018

Brioşe cu dulceaţă de căpşuni

Mod de preparare Briose cu dulceata de capsuni Topesti untul pe baie de aburi, apoi il lasi sa se raceasca.Mixezi ouale spuma cu zaharul, pe care il pui treptat, pana toate cristalele se topesc. Incorporezi untul…




13:04, 28.02.2018

Sony își extinde portofoliul de camere „Full-frame Mirrorless” cu noul a7 III care încorporează cea mai nouă tehnologie foto într-un design compact

Sony extinde gama de camere full-frame mirrorless prin lansarea noii α7 III (model ILCE-7M3). Inovația Sony în domeniul senzorilor de imagine a stat la baza camerei α7 III care încorporează…




23:12, 27.02.2018

Tort cu ananas şi cremă mascarpone

Mod de preparare Tort cu ananas si crema mascarpone Pentru blat pui cacaoa intr-un vas si torni apa clocotită, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane…




23:33, 26.02.2018

Prăjitură cu gem de caise şi nuci

Mod de preparare Prajitura cu gem de caise si nuciMixezi untul cu zaharul, galbenusurile, sarea, smantana si esenta de lamaie. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanti pana obtii un aluat moale,…




22:55, 23.02.2018

Aperitiv: Trifoi delicios

Aperitiv Trifoi delicios Mod de preparare Aperitiv Trifoi delicios1 Se amesteca cu telul galbenusurile cu un praf de sare si uleiul de masline apoi se incorporeaza si piureul de spanac. Albusurile se bat spuma…




12:04, 23.02.2018

Negresă cu vin roşu și glazură, reţeta pentru ocazii deosebite

De ce ai nevoie pentru negresă cu vin roșu și glazură Pentru negresă 100 g unt 170 g fulgi de ciocolată 100 g făină 100 g cacao 1 praf de sare 3 ouă 1 linguriță esență de vanilie 300 g zahăr 50 ml vin roșu Pentru…




23:52, 14.02.2018

Negresă cu vişine, nuci şi ciocolată

Mod de preparare Negresa cu visine, nuci si ciocolata Rupi ciocolata neagra si o topesti cu 50 g unt la baine marie. Cand se raceste putin adaugi galbenusurile si amesteci rapid pana se omogenizeaza. Separat freci…




11:42, 12.02.2018

DESERTUL ZILEI: Chec cu cacao şi alune

Ingrediente 250 g făină 250 g unt 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri pudră de cacao 1 lingură praf de copt 60 g alune mărunțite. Încearcă şi Sufleu de ciocolată neagră, reţeta pentru ocazii deosebite Mod de preparare…




11:42, 01.02.2018

Brioşe cu ciocolată şi iaurt grecesc

De ce ai nevoie pentru brioșe cu ciocolată și iaurt grecesc 200 g iaurt grecesc degresat 50 ml ulei 1 banană bine coaptă 2 ouă 200 g făină 70 g cacao 1 linguriță esență de vanilie 1 praf de sare 1 linguriță praf…