Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se prepară muşuroiul cu cacao şi banane

Publicat:

Pentru blat, separi albușurile de galbenușuri. Pui albușurile la frigider, iar galbenușurile le lași intr-un bol la temperatura camerei. Cerniși amesteci faina cu praful de copt și cu pudra de cacao. Bați galbenușurile și, in timp ce mixezi, torni cate o lingura de apa clocotita. Mixezi un minut, apoi adaugi zaharul. Continui sa mixezi alte 3-4 minute, pana obții o compoziție pufoasa. Incorporezi amestecul de ingrediente solide. Bați albușurile reci pana devin spuma, le adaugi in aluat, apoi il rastorni intr-o forma rotunda tapetata.

Dai tava la cuptorul preincalzit, la 180 °C, 30 deminute.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cum incorporezi corect pudra de cacao in deserturi. Tehnica prin care ii activezi aroma

00:05, 21.04.2024 - Daca iți plac deserturile cu cacao, trebuie neaparat sa descoperi aceasta tehnica prin care ii activezi aroma intensa la maxim. Multe gospodine incearca sa adauge ingrediente suplimentare prajiturilor sau torturilor, pentru a le da savoarea perfecta, fara sa știe ca, de fapt, secretul consta in altceva.…

Desertul special al marilor cofetari

09:45, 08.04.2024 - Incercați brownies cu budinca de banane. Este un desert special, o reinterpretare reușita cu banane, din care  obținem o prajitura cu o textura mai untoasa, extrem de apreciata de marii cofetari. Amestecul de banane creeaza echilibrul perfect al aromelor, fara acea aroma artificiala de banana,  potrivit…

Desertul de weekend. Tort cu crema de branza si zmeura, un deliciu pentru mari și mici: rețeta, pas cu pas

20:00, 02.03.2024 - Tortul cu crema de branza si zmeura este un desert fantastic chiar si in sezonul rece. Aroma dulce-acrisoara a zmeurii vine perfect in completarerea cremei de branza. Deoarece zmeura sunt disponibile pe tot parcursul anului, acesta este un desert potrivit si pentru un prim weekend de primavara.Pentru…

Rețeta de omleta cu branza de burduf. Ingredientul pe care trebuie sa il adaugi sa fie pufoasa

15:55, 28.02.2024 - Omleta este preparatul ideal pentru micul dejun. Are nutrienți, este delicioasa și iți asigura toate vitaminele de care ai nevoie. Daca ți pare ca are un gust prea banal, poți sa adaugi și branza de burduf, pentru o aroma de vis. Iata de ce ingredient este nevoie pentru a fi pufoasa!

Unt sau galbenuș? Care dintre ele este mai rau pentru colesterol?

17:10, 27.02.2024 - Din categoria alimentelor care au COLESTEROL "de-a gata" fac parte galbenusul de ou, organele (ficat, creier etc.), dar și fructele de mare, a explicat nutriționistul și diabatologul dr. Adrian Copcea. A doua categorie sunt alimentele care contin grasimi SATURATE - unt, maioneza, frisca, carne grasa,…

Cel mai BUN tiramisu de casa. Gata in 10 minute

08:35, 26.02.2024 - Ingrediente: 2 lingurite cafea instant (nes) 2 linguri vin de Marsala 50 g fulgi ciocolata amaruie 225 g Mascarpone 4 linguri whiskey 2 linguri zahar pudra 250 ml frisca ½ lingurita esenta de vanilie 8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati 1 lingura cacao, pentru servit Mod de preparare: Cafeaua instant…

Prajitura Kinder felie de lapte. Cum prepari acasa deliciosul desert

14:36, 04.02.2024 - Ingrediente pentru blat:-         6 oua;-        150 grame faina;-        30 grame cacao;-        120 grame zahar;-        30 ml apa;-        10 grame zahar vanilat;-        1 praf de sare.Ingrediente pentru crema:-        400 ml smantana pentru frișca;-        100 ml lapte;-        120 grame ciocolata…

Rețeta de chec cu lapte și cacao. Ce sa adaugi pentru a fi pufos

23:00, 27.01.2024 - Daca ai ramas in pana de idei la capitolul deserturi, noi iți propunem o rețeta de chec cu lapte și cacao, pentru care nu ai nevoie de prea mult timp in bucatarie și va fi, cu siguranța, chiar și pe placul tuturor.


Ce parere ai despre aceasta stire?