Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

11:55, 14.04.2024

Rețete de paste cu orez

Pastele de orez sunt foarte populare în bucătăria asiatică, unde, așa cum știm, și orezul este mâncare de bază, chiar mai mult decât la noi. Pastele de orez au o textură aparte și sunt apreciate de foarte mulți…




09:56, 20.11.2023

Superalimentul de post care elimină grăsimea din sânge și scade glicemia

Nautul este accesibil, versatil și foarte hrănitor. Cunoscut si sub denumirea de fasole garbanzo, a fost cultivat si consumat in tarile din Orientul Mijlociu de mii de ani.Gustul lui de nucă și textura granuloasă…




19:40, 13.09.2023

Ce este anșoa și cum se consumă

Anșoa este un tip de pește mic, bogat în nutrienți, care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă ce beneficii are anșoa, când este contraindicat, precum și care sunt modalitățile de a consuma anșoa:Ce…




09:05, 19.05.2023

Beneficiile fenomenale ale roșiilor pentru sănătate. Riscul unor boli crunte este scăzut

Beneficiile roșiilorRoșiile sunt sursa principală de licopen, un antioxidant asociat cu diverse avantaje pentru sănătate, inclusiv un risc mai mic de boli de inimă și cancer. În plus, au vitamina C, potasiu, acid…




08:50, 25.04.2023

7 beneficii pentru sănătate ale fructului de rodie. Îl vei consuma și tu odată ce știi asta

Rodiile sunt fructe rotunde, roșii. Acestea au o pulpă interioară albă care este plină dens cu semințe comestibile crocante și suculente numite arili. Ele pot fi cel mai bine cunoscute pentru sucul viu colorat…




09:06, 12.10.2022

Compot de gutui – rețete

Dacă ai multe gutui și nu știi ce să faci cu ele, poți încerca să faci un compot de gutui. Gutuile sunt un fruct străvechi, originar din diferite părți ale Asiei și ale Mediteranei. Cultivarea lor poate fi urmărită…




10:31, 20.09.2022

Cum faci piure de castane comestibile – Rețete

Castanele sunt nucile comestibile ale copacilor și arbuștilor care aparțin genului Castanea. Dacă nu ai mâncat până acum piure de castane comestibile, trebuie să îl încerci. Piure-ul de castane are un gust delicios,…




08:51, 26.08.2022

Cum se face carnea în sânge și alte secrete despre carnea de vită

Carnea de vită este clasificată ca fiind carne roșie – un termen folosit pentru carnea mamiferelor, care conține cantități mai mari de fier decât carnea de pui sau de pește. Consumată de obicei sub formă de fripturi…




17:05, 05.07.2022

Amarant – ce este. Beneficii și cum se folosește

Amarant este o cereală care a câștigat popularitate ca aliment sănătos. Are un profil nutritiv impresionant și a fost asociat cu o serie de beneficii impresionante pentru sănătate. Cuprins: Ce este amarant? Nutriție…




19:16, 26.01.2022

Leguma-medicament care scade tensiunea și crește rezistența fizică

Plină cu nutrienți esențiali, sfecla roșie este o sursă excelentă de fibre, acid folic (vitamina B9), mangan, potasiu, fier și vitamina C.Sfecla roșie și sucul de sfeclă roșie au fost asociate cu numeroase beneficii…




10:05, 18.12.2021

Rețete cu carne de porc

Carnea de porc este cea mai consumată carne roșie la nivel mondial, în special în estul Asiei, dar consumul ei este interzis în anumite religii, cum ar fi islamul și iudaismul. Din acest motiv, carnea de porc este…




19:50, 12.09.2021

Ce este brânza tofu. Rețete delicioase și simple cu tofu

Cu siguranță ai auzit despre brânza tofu. În timp ce acest aliment este consumat aproape zilnic de către unii oameni, există și alții care spun că tofu este un aliment de evitat.  Cuprins: Ce este brânza tofu?…




14:00, 25.07.2021

Ce este natto, cum se gătește și de ce e bine să-l consumi

Deși puțini oameni din lumea occidentală au auzit de natto, este foarte popular în Japonia. Natto are o consistență unică și un miros cel puțin surprinzător. Cuprins: Despre natto  Ce este Natto? Nutrienți Beneficii…




14:35, 06.05.2021

Gem de cireșe – rețete. Secretele pe care trebuie să le știi

Cine nu adoră un gem de cireșe făcut în casă? Cu atât mai mult cu cât este făcut în casă. Vine vara și apar tot mai multe fructe pe piață, iar cireșele sunt printre cele mai gustoase fructe pe care le poți folosi…




14:30, 16.04.2021

Pepene roșu – proprietăți și beneficii. Fructul cu 90% apă și fără calorii

Pepene roșu, sau pe numele său științific citrullus lanatus, este o specie de plantă cu flori din familia cucurbitaceae. Este un fruct foarte cultivat la nivel mondial, cu peste 1.000 de soiuri. Notă: Informațiile…