Gluten - Stiri si informatii despre Gluten | pagina 3 Ultima actualizare: 00:26:38, 17.06.2024
11:16, 18.08.2021
Pericolul pentru cei care mănâncă mămăligă - Avertismentul nutriționistului Mihaela Bilic - Mulți nu știu acest amănunt important
"Pentru că tot e la modă alimentaţia fără gluten vă sugerez mămăligă în loc de pâine. Ca şi făina, mălaiul face parte din categoria glucidelor lente, conţine amidon care se absoarbe treptat în sânge şi ne ţine…
08:30, 30.07.2021
Dulciuri gustoase şi sănătoase. O tânără din Capitală a deschis o afacere cu produse fără gluten, care îţi lasă gura apă
Dulciurile pot fi nu doar gustoase, dar şi sănătoase. Aliona Pronina, o tânără din Capitală, a deschis o afacere cu produse fără gluten, care îţi lasă gura apă doar de la o simplă privire.
08:50, 28.06.2021
Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" din Câmpina, parte a unui proiect internațional având ca temă alergiile alimentare - intoleranța la gluten
Boala celiacă sau intoleranța la gluten este o afecțiune tot mai des întâlnită și din ce în ce mai mulți copii sunt diagnosticați cu această boală care împiedică organismul să asimileze substanțele nutritive necesare…
01:20, 28.06.2021
S-a deschis L’Amande, patiseria fără gluten
O poveste începută acum șase ani, odată cu diagnosticarea Danielei Alecse cu boala celiacă-intoleranță la gluten, s-a transformat încet și sigur într-o poveste de succes. Daniela Alexe, bucovineancă, originară…
17:20, 26.04.2021
Rețeta de pizza de post a Paulei Seling. Secretul preparatului vegan și a blatului fără gluten / VIDEO
Paula Seling face o recomandare de preparat destinat perioadei de post ce încă nu sa terminat. Una dintre rețetele ei preferate este pizza vegană pe blat fără gluten, foarte ușor de preaprat și de consumat, perfectă…
13:30, 16.04.2021
Mihaela Bilic, despre distrugerea pâinii: Am devenit intoleranți la gluten pentru că suntem intoxicați cronic cu pesticide
Doctorul nutriționist Mihaela Bilic a publicat un amplu studiu asupra distrugerii păinii noastre cea de toate ziele, care devine dinp âine nepâine și din aliment vital, produs industrial de făcut averi colosale…
19:50, 07.04.2021
Tipuri de făină. Ce înseamnă codul de pe ambalaj
Află câte tipuri de făină sunt în magazine, cum le deosebești, ce avantaje are fiecare și cum le poți folosi la diferite preparate de patiserie. Descoperă și semnificația codului de pe ambalajul de făină, pentru…
01:06, 02.03.2021
10 semne care vă avertizează că aveți intoleranță la gluten
Intoleranța la gluten este o reacție alergică a tractului digestiv la această componentă. Aceste semne tăcute nu ar trebui ignorate. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi nu cunoaștem prea bune semnele și simptomele…
10:50, 11.01.2021
A murit jurnalista Iuliana Roibu, avea 41 de ani: „Sunt fericită că am fost mamă, fiică, soră, soție și prietenă!”
Doliu în lumea presei și în familia jurnalistei Iuliana Roibu, care s-a stins la 41 de ani, răpusă de o boală nemiloasă. Anunțul a fost făcut chiar pe contul de Facebook al acesteia, de familie."Sunt fericită că…
16:46, 15.12.2020
Tipuri de făină – ce fel de făină să alegi pentru aluat
Făina este unul dintre ingredientele principale în aproape orice preparat de bază. Folosită atât în rețete de gogoși, pâine, prăjituri sau paste, făina este asimilată produsului obținut din grâu, însă, de fapt,…
15:05, 09.10.2020
Tapioca – ce este, cum se gătește și ce beneficii are substanța făinoasă tapioca
Tapioca este o substanță făinoasă care se extrage din partea fibroasă a rădăcinii de manioc, un arbust tropical originar din Brazilia. Vezi ce beneficii are consumul de tapioca, dar și cum se gătește acest aliment.Substanța…
00:55, 28.08.2020
La ce ajută cel mai mult uleiul de in
Uleiul din seminţe de in este prezent în alimentaţia oamenilor de mai bine de 9.000 de ani. Este un produs natural, extras prin presarea la rece a seminţelor plantei de in. Uleiul de in este bogat în vitamine,…
15:12, 05.05.2020
Mircea Badea şochează: „Am o boală autoimună destul de nasoală”
Cu această ocazie, vedeta Antenei 3 a comparat simptomele pe care le-a avut atunci şi coronavirus, dar a dezvăluit şi că are „o boală autoimună destul de nasoală”. „Mie, clar, mi-e frică de Covid. Nu de covid în…
06:57, 02.05.2020
Pișcoturi fără gluten pentru cei ce vor să slăbească
Zis și făcut. Rețeta pișcoturilor fără gluten este foarte simplă: Se iau 4 ouă și se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se pun în vasul robotului și se mixează adăugându-se, treptat, 100 gr. de zahăr,…
12:12, 30.04.2020
Investiție de 1 milion de euro la Arad într-o fabrică de panificație și patiserie fără gluten
Producătorul italian de panificație și patiserie Pagotto investește 1 milion de euro pentru instalarea unei linii de producție fără gluten într-o fabrică din Arad. Se vor produce blaturi de tort fără gluten, prăjituri,…
21:27, 23.04.2020
Prăjitură demențială, ca să n-o iei tu razna, în izolare! Fă-ți o negresă fără gluten, cu doar 3 ingrediente!
Chiar dacă ai intoleranță la gluten , poți să te răsfeți liniștit cu o negresă din 3 ingrediente, făra făină. O prepari foarte rapid, ieftin și fără bătăi de cap. „INGREDIENTE 200 g fulgi de ciocolata/tableta de…
08:42, 16.04.2020
Badea trebuie să fie atent! Medicii i-au interzis-o! Soţia a vorbit despre opţiuni
Astfel, Carmen Brumă a declarat că masa de Paşti va conţine printre altele şi celebrele preparate româneşti specifice acestei perioade. Totuşi, având în vedere că Mircea Badea suferă de boala celiacă (n.r. – intoleranță…
12:15, 31.03.2020
Secretul rețetei tradiționale de pizza, dezvăluit de un bucătar italian
Cui nu-i place pizza? Cu blat subțire sau pufos, cu multă, multă brânză, cu salam picant sau fâșii savuroase de prosciutto, cu legume sau cu fel de fel de alte ingrediente delicioase și mirodenii îmbietoare, pizza…
22:12, 16.03.2020
Alimente fără gluten – ce să mănânci dacă ai intoleranță la gluten
Alimente fără gluten. Aceasta este alternativa pentru cei care au intoleranță la gluten. Află ce este alergia la gluten, ce alimente fără gluten sunt, idei și rețete. Tot mai multe persoane descoperă că au intoleranță…
13:38, 30.01.2020
(Publicitate) Diversificarea la 9 luni – cum hrănești corect și echilibrat bebelușul?
Bebelușii de 9 luni sunt foarte activi, învață foarte multe lucruri noi, dezvoltă aptitudini noi, de aceea au nevoie de o alimentație echilibrată, care să le asigure energia necesară pentru activitățile zilnice.…
12:40, 22.01.2020
SIMONA HALEP - HARRIET DART, turul 2 la Australian Open 2020 // Cine e Harriet Dart: dietă fără gluten, Maria Sharapova e idolul ei și e fană Arsenal
Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) va juca în turul II la Australian Open cu britanica Harriet Dart (23 de ani, 173 WTA), o jucătoare care este doar la a patra prezența pe un tablou al unui turneu de Grand Slam. Meciul…
08:57, 10.12.2019
Dieta fără gluten? TOP 5 lucruri de știut despre ea înainte să o începi!
Dieta fără gluten este în prezent un subiect de foarte mare interes. Dincolo de aspectul medical și caracteristicile legate de starea de sănătate, oamenii adoptă un regim alimentar lipsit de gluten doar pentru…
07:38, 09.12.2019
Dieta prin care putem regla tulburările intestinale
Persoanele care suferă de tulburări intestinale funcţionale, precum sindromul de intestin iritabil (cu diaree, constipaţie), hemoroizi, pot ajunge la îmbunătăţiri vizibile ale stării de disconfort prin recursul…
16:44, 01.10.2019
Caravana “România fără gluten” a ajuns la final. 1 din 100 de români suferă de boala celiacă
Cel puțin 1 din 100 de români testați în cadrul primei caravane naționale de informare și testare gratuită pentru boala celiacă din România suferă de această afecțiune. Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr.…
14:03, 24.09.2019
Rezultatele primei campanii naționale de testare a intoleranței la gluten
Concluziile specialiștilor confirmă statisticile la nivel european privind incidența acestei afecțiuni. Inițiatorii primei caravane de testare și informare în privința bolii celiace, cunoscută și sub denumirea…
16:24, 21.09.2019
1 din 100 de români testați suferă de boală celiacă!
Conluzia campaniei de informare și testare gratuită pentru boala celiacă este că: 1 din 100 de români testați, suferă de boală celiacă. 870 testări Caravana a fost organizată de Asociația Română pentru Intoleranță…
16:15, 11.09.2019
Puterea ovăzului - informaţii nutritive, beneficii, cum se găteşte, reţete
Ovăzul este deseori apreciat că fiind printre cele mai sănătoase opțiuni pentru micul dejun, însă pentru multe persoane încă nu este foarte clar cum este obținut acesta și prin ce diferă de restul cerealelor. Nefiind…
10:04, 01.09.2019
CLUJ | Numărul cazurilor de boală celiacă a persoanelor intolerante la gluten a crescut semnificativ în ultimii ani
FOTO – Arhivă Numărului cazurilor de boală celiacă, a persoanelor intolerante la gluten, a crescut de 5-10 ori în ultimii ani, au anunţat medicii prezenţi la caravana „România fără gluten”, din Cluj-Napoca. Afecţiunea…
12:55, 30.08.2019
Oradea, al 10-lea oraș cu testări pentru boala celiacă
O caravană numită „România fără gluten”, inițiată pentru prima dată în țara noastră a poposit luni după amiază la Oradea. Orașul nostru e al 10-lea oraș unde ajunge această caravană care are drept scop testarea…
08:36, 30.08.2019
Tot mai mulți pacienți cu intoleranță la gluten, diagnosticați în ultimii 10 ani
Medicii vorbesc de o creștere între 5 și 10 ori a numărului de cazuri identificate în această perioadă, precizând că boala este încă sever subdiagnosticată. Azi se încheie campania derulată în premieră în România,…