Gastronomada - Stiri si informatii despre Gastronomada | prima pagina Ultima actualizare: 12:46:26, 14.06.2024
Turismul gastronomic românesc ia avânt. Ce rol are Buzăul în atragerea străinilor
Bucătăria românească este apreciată de mulți străini pentru diversitatea și autenticitatea sa. Printre județele cu potențial se află și Buzăul. La promovarea atracțiilor culinare județul situat la curbura Carpaților…
Eveniment organizat de Muzeul de Arta Populara Constanta: Manifestare despre gastronomia etniilor din Dobrogea in Visana, judetul Tulcea
Muzeul de Arta Populara Constanta, in parteneriat cu Gospodaria Traditionala "Suvenir din Dobrogea", organizeaza sambata, 15 iunie, incepand cu ora 11.00, in localitatea Visina, judetul Tulcea, manifestarea "Gastronomia…
Care este țara iubită de români cu cele mai bune restaurante din lume
Spania și-a consolidat reputația ca fiind centrul gastronomiei rafinate la nivel mondial, odată cu dezvăluirea listei celor mai bune 50 de restaurante din lume pentru 2024. Potrivit CNN, premiile, considerate echivalentul…
Parada etniilor, degustări de produse gastronomice tradiționale și alte atracții la Festivalul Etniilor
Parada etniilor, spectacol de teatru pentru copii, atelier de amintiri, karaoke, atelier de pictură și coregrafie, degustări de produse gastronomice tradiționale și spectacol folcloric multietnic. Centrul de Cultură…
Le Manoir găzduiește o cină gastronomică de excepție dedicată vinurilor Chapoutier, producătorul cu cele mai multe ratinguri de 100 de puncte oferite…
Pentru pasionații de oenologie, sistemul de punctaj creat de celebrul critic de vinuri Robert Parker prin platforma sa, Wine Advocate, reprezintă un reper incontestabil în alegerea următoarei sticle de vin, iar…
Seară de gastronomie franceză la Pitești
Alianța Franceză a organizat miercuri, 29 mai, la restaurantul hotelului Victoria, seară de gastronomie franceză, ,,Gout de France’’, la care au participat zeci de persoane. Au fost prezenți membrii și conducerea…
„Chef Atelier by Cezar Munteanu” la Gran Gourmet Ristorante. Chef Petru Pascariu, managerul restaurantului: „Vreau să pun Bacăul pe harta destinațiilor…
Din dorința de a aduce un suflu nou pe piața restaurantelor locale, Chef Petru Pascariu, care deține Gran Gourmet Ristorante, organizează, împreună cu binecunoscutul chef Cezar Munteanu, un atelier interactiv.…
Preparatele culinare românești care au făcut înconjurul lumii. Au ajuns în cea mai importantă enciclopedie gastronomică!
Fără dar sau poate, preparatele culinare românești sunt unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume și nu o spunem doar noi, ci și străinii care ne vizitează an de an. Faptul că străinii ne complimentează…
Villa Vinèa inaugurează noi spații de cramă, dedicate degustărilor și evenimentelor și anunță Rubin Riserva 2016, un vin nou, gastronomic, în ediție limitată
Producătorul Villa Vinèa, din localitatea Mica, județul Mureș, anunță extinderea cramei, îmbunătățită cu spații mai mari dedicate oaspeților, potrivite pentru degustări de vinuri și evenimente private sau de companii.…
Balkan Dad, sârbul cu maieu și scobitoare celebru pe rețelele de socializare, vine în România să ne promoveze gastronomia și are nevoie de ajutor. Propunerea…
Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru pe social media (aproximativ 800.000 de folowers pe Instagram și aproape 2 milioane pe tiktok), a anunțat că vine toamna aceasta în România și…
Cel mai mare festival gastronomic din judeţul Satu Mare!
Cel mai mare festival gastronomic din judeţul Satu Mare! Pregătim un eveniment bogat în arome, experiențe, întâlniri și distracție! Gastro Expo Satu Mare , editia I-a , 6-8 Iunie 2024. Întrucât pe lângă a oferi…
Constanța este gazda Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești
În acest weekend, Constanța găzduiește Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, un eveniment menit să pună în valoare bogata moștenire culturală și culinară a regiunii. Festivalul, desfășurat în zona…
(AUDIO) Conferința regională „Gastronomia sustenabilă – principiile alimentațiile sănătoase”, la USV Iași
Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași găzduiește astăzi, conferința regională cu tema „Gastronomia sustenabilă – principiile alimentațiile sănătoase”. Decanul Facultății de Ingineria…
Constanta: Incepe ,,Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti, editia a II-a. Vezi programul evenimentului
Consiliul Judetean Constanta, prin Centrul Cultural Judetean ,,Teodor T. Burada" Constanta, in colaborare cu Asociatia Patronala RESTO Constanta, organizeaza, in perioada 24 ndash; 26 mai 2024, la Pavilionul Expozitional…
09:15, 23.05.2024
Un profesor universitar din Cluj a fost inclus în topul celor mai mari oameni de știință
Prof. dr. Dan Vodnar, de la USAMV Cluj-Napoca, profesor de Gastronomie Moleculară și președinte al Senatului Universității, apare în Top 0.05% oameni de știință din lume în Domeniul Agricultură și Resurse Naturale,…
DA PINO: CULINĂRIA DE PRIMĂVARĂ, 25 MAI 2024. Un omagiu adus de Da Pino tradițiilor gastronomice și muzicale românești
Culinăria promovează valorile și cultura gastronomică autohtone și se desfășoară în fiecare an, primăvara și iarna. De-a lungul anilor, Da Pino a invitat bucătari renumiți și artizani precum: Mircea Groza, Ioan…
Un profesor universitar din Cluj-Napoca, inclus în topul celor mai bine cotați cercetători din lume!
Profesorul universitar dr. Dan Vodnar, a fost inclus în topul celor mai bine cotați oameni de știință din lume.Profesorul, care predă Gastronomie Moleculară și Biotehnologii alimentare în cadrul Facultăţii de Ştiinţa…
LIVE text: Conferinta de presa privind Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti. Va fi prezent presedintele CJ, Mihai Lupu
Consiliul Judetean Constanta, prin Centrul Cultural Judetean ,,Teodor T. Burada" Constanta, in colaborare cu Asociatia Patronala RESTO Constanta, organizeaza, in perioada 24 ndash; 26 mai 2024, la Pavilionul Expozitional…
Cea de-a doua editie a ,,Festivalului Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti, la Constanta
Consiliul Judetean Constanta, prin Centrul Cultural Judetean ,,Teodor T. Burada" Constanta, in colaborare cu Asociatia Patronala RESTO Constanta, organizeaza, in perioada 24 ndash; 26 mai 2024, la Pavilionul Expozitional…
Ceaunul gastronomic, la Moravița
Ceaunul gastronomic, la Moravița. Sâmbătă, 25 mai, pe terenul de sport din centrul administrativ al comunei timișene Moravița, de la frontiera de stat cu Serbia, se va desfășura ediția 2024 a competiției de artă…
Preparate din trei regiuni ale Greciei au făcut senzație în Capitală
Cultura culinară a Greciei din mai multe regiuni a făcut senzație la un show gastronomic organizat în Capitală. Publicul a putut să exploreze Olympus Riviera, Regiunea Thesalia și Regiunea Mării Egee de Nord. Cele…
,,Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti se deschide la Pavilionul Expozitional din Constanta
,,Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti", aflat la a II a editieva avea loc intre 24 ndash; 26 mai 2024 Trei zile de sarbatoare, la Pavilionul Expozitional Constanta, cu artisti consacrati si ansambluri…
AlbaFest 2024 aduce la Alba Iulia artiști de top, pentru un weekend epic! 31 mai-2 iunie: super-vibe de festival, în Cetate
Marcă înregistrată a municipalității din Alba Iulia și unul dintre evenimentele muzicale cele mai importante din Transilvania, AlbaFest® revine în Piața Cetății Alba Carolina pentru încă o episod epic. Două anotimpuri,…
Fondatorii Taste of Transylvania: România poate spera la prezența în ghidul Michelin cel mai devreme în anul 2030 și doar cu sprijinul autorităților centrale
Fondatorii Taste of Transylvania, alături de un grup de chefi din toată țara, au susținut zilele acestea o cină inedită “la 10 mâini”, pentru a promova gastronomia transilvană și pentru a demonstra că nu este nevoie…
Cinema și fine dining: Film Food la TIFF 2024
Deseori, mâncarea înseamnă mai mult decât ce vedem în farfurie. Gastronomia poate să reflecte istoria, dar și felul în care arată societatea în prezent sau cum ascunde ea povești fantastice de viață.
CJ Timiș pregătește dosarul de candidatură pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028”
După ce și-a asumat rolul de lider de proiect pentru „Banat, regiune gastronomică europeană 2028” Consiliul Județean Timiș anunță începerea elaborării dosarului de candidatură, proiectul pentru licitație urmând…
Banatul, regiune gastronomică europeană. Un antropolog culinar va întocmi dosarul
În 2028, Banatul ar putea deține titlul de regiune gastronomic europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect, iar, joi, a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură.
Județul Timiș va fi regiune gastronomică europeană
Județul Timiș va fi regiune gastronomică europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect pentru "Banat, regiune gastronomică europeană 2028" și anunță începerea elaborării dosarului de…
CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat
Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură. Bidbook-ul proiectului va fi realizat de…
Produse tradiționale din toată țara, expuse pe platoul Sălii Sporturilor, la Cluj. Vor fi patru zile de demonstrații gastronomice!
„Gusturi” din întreaga Românie vor fi prezente și în acest an la Târgul Produs de România de la Cluj. Evenimentul va avea loc pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, de joi, 9 mai și până duminică, 12 mai,…