Food Science - Stiri si informatii despre Food Science | prima pagina Ultima actualizare: 11:56:06, 05.05.2024
22:16, 20.12.2023
Mâncați săptămânal morcovi și scădeți riscul de cancer!
Un recent studiu indică faptul că morcovii ajută la reducerea riscului de cancer. Este principala concluzie a studiului publicat în revista Critical Reviews in Food Science and Nutrition, transmite The Sun. Mai…
00:11, 19.10.2023
De ce este sănătos să mâncăm ouă dimineața
Oul merită mult mai mult respect și considerație, asta pentru că este un aliment complex și complet. Mult timp a fost defăimat de oamenii de știință pentru conținutul său ridicat de colesterol, lucru care părea…
11:55, 24.06.2023
Un studiu recent a descoperit că un anumit aliment crește masiv riscul bolilor de inimă. Avertismentul medicilor
Într-un recent studiu publicat în revista Food Science and Nutrition, cercetătorii au examinat asocierea dintre consumul total de carne, care include atât carnea roșie, cât și cea albă, și incidența regională și…
05:20, 24.03.2023
Floarea comestibilă care ajută la lupta împotriva obezității
Cercetătorii din Australia au început să studieze proprietățile unei flori comestibile și au descoperit că aceasta poate fi folosită în compoziția suplimentelor alimentare pentru tratamentul obezității. Studiul…
00:40, 13.03.2023
Actualitate medicală/ Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii
Antioxidanţii din hibiscus deţin proprietăţi anti-obezitate care pot contribui la găsirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru ţinerea sub control a greutăţii corporale, potrivit…
13:31, 08.03.2023
Antioxidanţii unei plante pot contribui la combaterea obezităţii
Antioxidanţii din hibiscus deţin proprietăţi anti-obezitate care pot contribui la găsirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru ţinerea sub control a greutăţii corporale, potrivit…
00:40, 08.03.2023
S-a descoperit planta care te scapă de obezitate! E plină de antioxidanți
Antioxidanţii din hibiscus deţin proprietăţi anti-obezitate care pot contribui la găsirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru ţinerea sub control a greutăţii corporale, potrivit…
22:55, 07.03.2023
Antioxidanţii din hibiscus pot contribui la combaterea obezităţii (studiu)
Antioxidantii din hibiscus detin proprietati anti-obezitate care pot contribui la gasirea unor alternative alimentare la medicamentele actuale prescrise pentru tinerea sub control a greutatii corporale, potrivit…
00:11, 16.02.2023
Alimentele bogate în seleniu ar putea fi folosite în tratamentul persoanelor cu Alzheimer
Cercetătorii chinezi au prezentat recent dovezi care arată că un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer, potrivit unui…
05:31, 15.02.2023
Alimentele bogate în seleniu ar putea fi folosite în tratamentul persoanelor cu Alzheimer
Cercetătorii chinezi au prezentat recent dovezi care arată că un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer, potrivit unui…
22:35, 14.02.2023
Alimentele bogate în seleniu îmbunătățesc starea pacienților cu Alzheimer. Care sunt acestea
Alimentele bogate în seleniu îmbunătățesc starea pacienților cu Alzheimer. Care sunt acestea Un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave…
13:26, 14.02.2023
STUDIU Ce alimente ar putea fi folosite în tratamentul persoanelor cu Alzheimer?
Cercetătorii chinezi au prezentat recent dovezi care arată că un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer, potrivit unui…
06:00, 16.03.2022
„Dieta vegetariană este o dietă minunată”. Cât de adevărată e afirmația
Specialiștii în nutriție spun la unison că e dificil să apelezi la o dietă vegană. Ei au observat că, atunci când se acordă atenție dimensiunii porțiunilor, o dietă vegetariană poate ajuta la pierderea în greutate.…
16:51, 14.09.2021
Nivelul vitaminei D din organism determină riscul dezvoltării unui cancer colorectal (studiu)
Persoanele care au un nivel normal sau înalt de vitamina D în sânge, în special femeile, au un risc mai scăzut de a dezvolta un cancer colorectal, decât cele care au un nivel scăzut al acestei vitamine, potrivit…
12:00, 05.11.2020
Mircea Fechet, new Minister of Environment (biographical file)
President Klaus Iohannis signed the decree noting the resignation of Costel Alexe from the position of Minister of Environment, Waters and Forests and the one by which he appoints Mircea Fechet to this position.…
10:36, 08.07.2019
Laptele de măgăriţă, alimentul-medicament, ingredientul –vedetă produs în ferma din Mierlă
Acolo unde caută și remedii pentru diverse afecțiuni, dincolo de soluții pentru o alimentație sănătoasă. Remediu din antichitate Laptele de măgăriță e unul dintre alimentele minune, consumat încă de pe vremea Romei…
11:03, 31.07.2017
Cel mai sănătos tip de lapte. Iată cu ce se deosebeşte de cel de vacă
Medicii susţin că acest tip de lapte are un nivel ridicat de omega 3 şi 6, nutrienţi care se găsesc şi în uleiul de peşte, şi poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. În plus, laptele de măgăriţă este extrem…
11:08, 11.08.2016
5 produse alimentare pe care mulţi le cumpărăm sunt în realitate altceva decât ce scrie pe etichetă
Ştim cu toţii că, în ciuda siguranţei date de producători, alimentele pe care le consumăm astăzi nu sunt tocmai sănătoase. De exemplu, parmezanul pe care îl presărăm deasupra pastelor este, de fapt, compus dintr-o…
21:53, 11.07.2016
FOTO+VIDEO. Cum ne ajută consumul de probiotice să slăbim
În special în timpul unui tratament cu antibiotice, care distruge şi bacteriile bune, nu doar pe cele care ne îmbolnăvesc, medicii recomandă şi administrarea de probiotice, pentru a…
17:59, 22.09.2015
Leguma perfectă – înlocuieşte fără probleme carnea
În încercarea de a găsi alternative la carne în zona vegetalelor, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Minnesota au descoperit că fasolea e leguma perfectă. Precum carnea, fasolea e foarte bogată în proteine,…
16:45, 04.01.2015
ÎNTREBAREA ZILEI: DUMINICĂ - Cum scăpăm de mirosul de usturoi?
Usturoiul este una din cele mai populare plante din bucătărie, iar gustul său acordă o savoare aparte foarte multor preparate. Din nefericire, mai puţin plăcut este mirosul respiraţiei nostre, în urma servirii…
20:25, 16.10.2014
Fructele acestea sunt intalnite la tot pasul, insa nu stiai asta despre ele!
Cercetarea coordonata de Giuliana Noratto de la School of Food Science din Statul Washington, arata beneficiile merelor in lupta cu obezitatea. Merele au foarte multe beneficii, conform studiilor din ultimii ani,…
15:39, 25.08.2014
Care este amestecul ideal de brânzeturi pentru pizza
Oamenii de ştiinţă au descoperit cea mai bună combinaţie de brânzeturi, care asigură exact gustul şi elasticitatea care transformă pizza într-un deliciu culinar. Amestecul ideal pare a fi între mozzarella…
18:15, 18.08.2014
Cât de repede îşi pierd calităţile nutritive unele dintre cele mai consumate alimente
Chiar dacă trăim cu ideea că anumite alimente se păstrează foarte bine în timp, multe din produsele pe care le lăsăm luni de zile în cămară îşi pierd destul de repede o cantitate însemnată din nutrienţii de care…
22:00, 23.06.2014
Merele, printre alimentele eficiente in combaterea respiratiei neplacute provocate de usturoi
Merele, sucul de lamaie si menta se numara printre alimentele care ii pot ajuta pe oameni sa scape de respiratia neplacuta provocata de consumul de usturoi, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani,…
21:18, 23.06.2014
Cum scapi de mirosul respiratiei de usturoi IMEDIAT
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani şi publicat în Journal of Food Science, ceaiul verde, pătrunjelul şi spanacul îi pot ajuta, de asemenea, pe oameni să scape de respiraţia neplăcută cauzată…
14:00, 23.06.2014
Ai mâncat usturoi? Vezi cum scapi de miros!
Respiraţia neplăcută de după consumul de usturoi este cauzată de unul dintre compuşii care se regăsesc în acesta, care nu poate fi metabolizat în timpul digestiei, astfel că este eliminat din corp prin intermediul…
11:00, 23.06.2014
Care sunt alimentele care te scapă de mirosul de usturoi? Vezi ce spun cercetătorii
Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință americani, merele, sucul de lămâie şi menta se numără printre alimentele care îi pot ajuta pe oameni să scape de respiraţia neplăcută provocată de…
10:06, 23.06.2014
Cum scapi de mirosul de usturoi? Cele mai EFICIENTE alimente care elimină respiraţia neplăcută
Merele, sucul de lămâie şi menta se numără printre alimentele care îi pot ajuta pe oameni să scape de respiraţia neplăcută provocată de consumul de usturoi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.…
20:33, 22.06.2014
Alimentele care combat mirosul neplacut al usturoiului
usturoi Merele, sucul de lamaie, menta, ceaiul verde, patrunjelul si spanacul actioneaza cel mai eficient in combaterea mirosului greoi si persistent care apare dupa consumul de usturoi, potrivit unui studiu publicat…