Faini - Stiri si informatii despre Faini | prima pagina Ultima actualizare: 10:31:19, 02.05.2024
În curând, un nou sortiment de pâine
Specialiștii britanici au în lucru un un nou sortiment de pâine. Este la fel de sănătoasă ca pâinea din făină integrală, dar cu aspect și gust de pâine albă. Noul sortiment este destinat în primul rând iubitorilor…
18:06, 01.05.2024
Câtă drojdie se pune la un kilogram de făină pentru cozonac. Aşa te asiguri că va creşte frumos
Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele au început deja să se pregătească pentru a pune pe masă cele mai delicioase preparate. Cozonacii sunt nelipsiți de la masa de Paște, dar multe gospodine…
Rețeta de pască fără aluat. Preparat delicios care se prepară foarte simplu
Pasca cu brânză fără aluat este de fapt… cheesecakeTradiția ca pe masa de Paște să se afle și pasca vine de la evrei. Legenda spune că aceștia, grăbindu-se să plece spre Egipt, nu au mai avut timp să dospească…
17:35, 30.04.2024
A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”
Sabin Pâglișan, 52 de ani, fostul portar de la CFR Cluj, Universitatea Cluj și Gloria Bistrița, pe teren la un moment istoric din istoria „feroviarilor”, promovarea din 2004, locuiește de ani buni în Germania,…
14:56, 29.04.2024
FOTO Moto Iepurașul și motocicliștii Lupii Sigidavei din Cugir, daruri pentru 13 familii defavorizate din trei localități: „A fost o zi extraordinar de…
FOTO Moto Iepurașul și motocicliștii Lupii Sigidavei din Cugir, daruri pentru 13 familii defavorizate din trei localități: „A fost o zi extraordinar de faină” Moto Iepurașul și motocicliștii Lupii Sigidavei din…
Cum se face cozonacul fără frământare. Ajutor pentru gospodinele aflate în criză de timp
Ingrediente pentru cozonacul fără frământare:1 kg făină 50 g drojdie proaspătă5 gălbenușuri + 1 ou întreg pentru uns500 ml lapte100 g unt topit5 linguri de ulei150 g zahăr1 esență vaniliecoaja rasă de la o lămâie…
Câtă drojdie trebuie să punem, de fapt, în cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac
Fie el cumpărat sau gătit în casă, trebuie să recunoaștem - cozonacul este o adevărată delicatesă. Gustul dulce și aromat nu poate fi înlocuit cu ușurință de alt produs de patiserie. Dacă și tu alegi să gătești…
Câtă drojdie trebuie să punem, de fapt, în cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac
Fie el cumpărat sau gătit în casă, trebuie să recunoaștem - cozonacul este o adevărată delicatesă. Gustul dulce și aromat nu poate fi înlocuit cu ușurință de alt produs de patiserie. Dacă și tu alegi să gătești…
20:00, 26.04.2024
Câţi cozonaci ies dintr-un kilogram de făină. Calculul patiserilor în funcţie de tăvile folosite
Te pregătești pentru masa organizată de Paște? Playtech Știri îți dezvăluie secretele patiserilor pentru cel mai bun cozonac. Calculul celor experimentați în domeniu îți arată câtă făină să folosești, în funcție…
Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv
În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…
Singurele alimente care te îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani
Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui…
Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluită de marii bucătari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
Ce trebuie să știi despre temperatura ideală de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grijă și tehnica de frământare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențială pentru succesul final…
5 alimente care ne otrăvesc și favorizează apariția cancerului! Semnal de alarmă tras de un renumit cardiolog: Trebuie să ne ferim de ele
Uleiul pentru prăjeliDr. Cezar a avertizat că uleiurile folosite pentru prăjeli, cum ar fi uleiul de floarea soarelui prăjit, ar trebui să fie consumate cât mai rar posibil sau deloc. Prăjeala este asociată cu…
20:10, 25.04.2024
Cum alegi cea mai bună făină pentru cozonaci. Detaliul care face diferența, așa cresc mari și super pufoși
Ca să te poți bucura de un rezultat spectaculos și să pui pe masă pentru familie și prieteni un desert delicios, ca la mama acasă, trebuie să știi cum alegi cea mai bună făină pentru cozonaci. Află care este detaliul…
Care este cea mai bună făină pentru cozonac? Multă lume nu știe și face o mare greșeală care strică aluatul definitiv
În ultimii ani, firmele de morărit și panificație au scos pe piață o multitudine de tipuri de făină, în funcție de produsele pe care doriți să le gătiți, astfel încât puteți găsi gata ambalată făină pentru cozonac,…
Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluită de marii bucătari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
Ce trebuie să știi despre temperatura ideală de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grijă și tehnica de frământare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențială pentru succesul final…
Temperatura ideală la care se coace cozonacul, dezvăluit de marii bucătari. Urmează pașii ca să te bucuri de un preparat pufos și frumos rumenit
Ce trebuie să știi despre temperatura ideală de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grijă și tehnica de frământare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențială pentru succesul final…
5 alimente care ne otrăvesc și favorizează apariția cancerului! Semnal de alarmă tras de un renumit cardiolog: Trebuie să ne ferim de ele
Uleiul pentru prăjeliDr. Cezar a avertizat că uleiurile folosite pentru prăjeli, cum ar fi uleiul de floarea soarelui prăjit, ar trebui să fie consumate cât mai rar posibil sau deloc. Prăjeala este asociată cu…
Pasca fără aluat. Secretul unui adevărat deliciu de Paște, dezvăluit de chef Sorin Bontea
Cu învierea Domnului apropiindu-se cu pași repezi, entuziasmul gospodinelor de a pregăti cele mai savuroase și inedite deserturi pentru a răsfăța familia și musafirii atinge cote maxime. În acest sezon festiv al…
Rama pentru Copt și Prăjituri prezintă o rețetă-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sărbători.
COZONAC TRUNCHI DE CON Timp de pregătire: 45 minuteINGREDIENTEPentru aluat:300 gr margarină Rama pentru Copt și Prăjituri300 gr de zahăr tos2 plicuri de zahăr vanilat5 ouă1 linguriţă de praf de copt300 gr de făină…
09:11, 22.04.2024
Ce se întâmplă dacă pui prea multă făină în pâinea de casă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Rețeta de pâine nu poate fi preparată dacă ingredientele nu sunt cântărite cu mare atenție. În caz contrar, pâinea nu va ieși așa cum trebuie. Multe gospodine fac greșeli atunci când o prepară. În primul rând,…
După puiul vopsit a apărut și făina cu viermi în supermarketurile
O mamă a avut parte de o surpriză dezgustătoare când a deschis punga de făină de mălai pe care tocmai o cumpărase de la un supermarket din Mănăștur. Aceasta era plină de viermi și molii. „Aveți grijă cu făina asta…
După puiul vopsit a apărut și mămăliga cu viermi în supermarketurile
O mamă a avut parte de o surpriză dezgustătoare când a deschis punga de făină de mălai pe care tocmai o cumpărase de la un supermarket din Mănăștur. Aceasta era plină de viermi și molii. „Aveți grijă cu făina asta…
Vasile Dîncu: „E fain la Cluj, dar poate fi și mai fain. Am atins culmea fainoșagului?” / "Există o tendință a unei găști de a șterge urmele românești…
Liderul PSD Vasile Dîncu a atras atenția asupra blocajelor cu care se confruntă Clujul și a vorbit despre existența unei găști care are în plan ștergerea oricăror urme românești din oraș.
Ciorbă de fasole verde ardelenească. Ingredientul folosit de marii bucătari pentru un gust autentic
Timpul total de preparare al ciorbei este de aproximativ 45 de minute.Se vor folosi 750 g fasole verde curățată proaspătă (merge și cea congelată), 200 g afumătură (opțional), 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei, 2 linguri…
ALIMENTE FÂȘIA GAZA Camioanele cu făină din Programul Alimentar Mondial au intrat în Fâşia Gaza din portul Ashdod
Armata israeliană a anunţat miercuri intrarea în Fâşia Gaza a unor stocuri de făină din partea Programului Alimentar Mondial (PAM) prin portul israelian Ashdod... The post ALIMENTE FÂȘIA GAZA Camioanele cu făină…
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez. Cum îl poți prepara simplu
Prima atestare a desertului datează încă din anul 794. Acest desert era destinat, în principal, luptătorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hrănitor care să le ofere sațietate pentru…
Stocurile de făină de la Programul Alimentar Mondial (PAM) au intrat în Fâşia Gaza prin portul israelian Ashdod
Armata israeliană a anunţat miercuri că stocurile de făină de la Programul Alimentar Mondial (PAM) au intrat în Fâşia Gaza prin portul israelian Ashdod, ca parte a eforturilor de a creşte livrările de ajutoare…
Argeș: Acțiuni de control în domeniul fabricarea produselor de brutărie și făinoase
Argeș: Acțiuni de control în domeniul fabricarea produselor de brutărie și făinoase Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, în perioada 09-12 aprilie 2024 s-a desfășurat Campania Națională…
ITM Hunedoara a controlat angajatorii din domeniul panificației și a produselor făinoase
Inspectorii ITM Hunedoara, au controlat angajatorii din domeniul fabricilor de pâine și a produselor făinoase, din județ. În urma campaniei, au fost urmărite prevederile legale, în relațiile de muncă angajat- angajator,…