Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:50, 06.04.2023

Rețetă clasică de cozonac moldovenesc

O rețetă adaptată după cea propusă de Emil Frederic, în cartea sa din 1923 și care, coroborată cu rețeta oferită de Sanda Marin un deceniu mai târziu, ne surprinde prin absența oricărui tip de umplutură. Mai mult,…




18:58, 21.06.2017

Șerbet de zmeură, rețeta lui Emil Frederic pentru ziua de Solstițiu

Până spre sfarsitul deceniului al doilea al veacului trecut, cofetariile erau destul de rare in Bucuresti. Si, printre cele putine, Casa Capsa isi avea povestea ei,,, Exista insa pe atunci o breasla a...




09:55, 17.11.2015

5 reţete de prăjituri sănătoase fără foc

Ştiai că primul „Manual practic de cofetărie“ românesc a apărut în anul 1928 şi a fost scris de cofetarul bucureştean Emil Frederic? El a fost gândit anume „pentru cofetari şi particulari“, după ce autorul a umblat…




13:00, 28.06.2015

Cele mai CIUDATE AROME de ÎNGHEŢATĂ. Nu gândeai că poate exista aşa ceva

Îngheţata este considerată cel mai popular desert din istorie, dar şi cea mai bună consolare pentru problemele în dragoste, scrie one.ro. Cercetătorii au demonstrat deja că îngheţata ne face mai fericiţi, mâncând…




09:25, 17.06.2015

Rețeta zilei de miercuri. Ciorbă de capete de șalăi, ca pe Clisura Dunării

 Amicul meu severinean, etnologul Isidor Chicet, m-a dus într-o vară în ospeţie într-o casă de sârbi de pe malul Istrului, la Sviniţa. Până să intrăm în odaia cea bună, acasă la Milca Balaci, ne-am oprit câteva…




11:41, 16.06.2015

Rețeta zilei de marți. Găina oltenilor din Corbu

 O mulţime de supoziţii şi câteva date istorice precise leagă Oltenia de Sicilia. Mai în glumă, mai în serios, prietenii mei sicilieni îşi numesc insula "Oltenia Italiei", şi asta în primul rând datorită unei…




08:15, 15.06.2015

Rețeta zilei de luni. Dulceață de zmeură (rețeta bunicii)

Cuvantul "dulceata" ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul "bunica". "Dulceata-de-bunica". Ori "dulceata-bunicii"? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet, dulceata…




12:25, 13.06.2015

Rețeta zilei de sâmbătă. Dulceață de coacăze negre. De ce nu a mâncat Ștefan cel Mare niciodată dulceață?

Oricât ar părea de curios, strămoșii noștri daci și romani habar nu aveau de dulceață. Nici Ștefan cel Mare nu a mâncat dulceață - cum nici mămăligă nu i-a fost dat să guste. Și asta pentru că, până la un moment…




11:02, 10.06.2015

Înghețata cu caise a lui Emil Frederic

Cine a adus înghețata în Țara Românească? La sfarsitul veacului al XIX-lea, spune Emil Frederic in al sau "Manual practic de cofetarie pentru cofetari si particulari" (1928), "prima inghetata care se facea aici…




07:10, 09.06.2015

Rețeta zilei de marți. Înghețata cu caise a lui Emil Frederic

 Cine a adus înghețata în Țara Românească? La sfarsitul veacului al XIX-lea, spune Emil Frederic in al sau "Manual practic de cofetarie pentru cofetari si particulari" (1928), "prima inghetata care se facea…




00:54, 03.08.2013

Bucataria lumii. Serbetul lui Emil Frederic

Pana spre sfarsitul deceniului al doilea al veacului trecut, cofetariile erau destul de rare in Bucuresti. Exista insa pe atunci o breasla a "cofetarilor ambulanti", care avea sa "supravietuiasca" si primului razboi…