Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

21:25, 11.02.2022

Geții - o istorie tulbure şi războinică

În primul sfert al secolului al III-lea î.Chr., Balcanii și Grecia au fost invadate de mai multe valuri de celți, veniți din Europa Centrală și din Transilvania (unde se stabiliseră cu câteva generații în urmă).…




21:26, 19.09.2021

Deznaționalizare! Manual de istorie pentru elevii claselor a IV-a

Numele Eroului Național Avram Iancu nu este pomenit în manualul de Istorie al clasei a IV-a. Nici al martirilor Horea, Cloșca și Crișan. Dar sunt pomenite personalitățile minorităților. Deznaționalizare promovată…




11:05, 23.11.2020

Dromihete şi Lisimah

Cine iartă începe să semene cu Dumnezeu, spunea părintele Arsenie Papacioc. Iertând, ștergi ce ierți. Iertând ți se va ierta și ție, spune Mântuitorul în Evanghelia Sa. Cuvintele acestea nu au fost cunoscute de…




09:06, 22.05.2018

Marți, 22 mai: A patra putoare în stat

*De la regele Dromihete încoace se știe că, atunci când inviți pe cineva la tine acasă, nici de-ai fi ultimul mitocan nu-i dai flegme în ciorbă, nu-i torni marmeladă în ghete și nu-l dai afară, pe final, cu șpițuri…




13:34, 25.04.2017

DEZVĂLUIRI. Vulturul valah şi bourul moldovenesc, sculptaţi în mormântul lui Dromihete (FOTO)

În luna iunie a acestui an am vizitat pentru prima oară mormântul regelui get Dromihete, localizat în Bulgaria, la Sveshtari, cu ocazia filmărilor la documentarul "Tracii, istorie ascunsă", alături de colegii mei…




22:38, 19.12.2016

60 de ani de teatru de papusi la Constanta: Dromihete (Hety) Ghiman, actor cu o bogata imaginatie creatoare si un umor cuceritor

In teatrul de papusi putem vorbi despre o noblete a modestiei, pentru ca aici vedetele sunt ele, Papusile. Cu talent, cu iubire pentru copii, actorii manuitori ai Teatrului de Papusi Constanta au animat zeci de…




14:18, 13.03.2016

Vulturul valah şi bourul moldovenesc, sculptaţi în mormântul lui Dromihete

În luna iunie a acestui an am vizitat pentru prima oară mormântul regelui get Dromihete, localizat în Bulgaria, la Sveshtari, cu ocazia filmărilor la documentarul “Tracii, istorie ascunsă”. Dincolo de emoţia momentului…




06:27, 20.02.2016

Povestea lui Dromihete, regele geto-dac care a învins armata marelui Alexandru Macedon

Dromihete a fost un rege al dacilor de la nord de Dunăre care a domnit în jurul anului 300 î.Hr., rămas cunoscut în istorie ca urmare a campaniilor militare de succes purtate împotriva lui Lysimach, diadoh al lui…




10:24, 15.12.2015

Anchetă penală după ce buldozerele au distrus cetatea regelui dac Dromihete

Anchetă penală la cel mai mare sit arheologic din judeţul Ialomiţa. În urmă cu aproximativ o lună, în urma unei inspecţii în teren, cercetătorii de la muzeul din Slobozia au descoperit faptul că o bună parte din…




21:02, 07.12.2015

Incredibil: Cetatea regelui geto-dac Dromihete a fost distrusă cu buldozerele

Anchetă penală la cel mai mare sit arheologic din judeţul Ialomiţa. În urmă cu aproximativ o lună, în urma unei inspecţii în teren, cercetătorii de la muzeul din Slobozia au descoperit faptul că o bună parte din…




11:43, 12.10.2015

Festivalul de teatru, prima zi: Caramitru și Mălăele – ”Este un public minunat la Piatra Neamț”

Prima zi a celei de-a 27-a ediții a Festivalului de Teatru ”Pledez Pentru Tine(ri)” s-a încheiat. Ironiile dintre Caramitru și Mălăele au continuat și după încheierea spectacolului ”Câte-n lună și în stele”, când…




02:33, 01.10.2015

Misterul crucilor celtice care au apărut în nordul României. Cât de vechi sunt, de fapt, ciudatele monumente funerare

Monumente funerare din piatră, de formă cel puţin neobişnuită, răsar încă dintre iarba ce a pus stăpânire pe zona veche a cimitirului din Năpradea de la ieşirea spre Cheud. Profesorul Aurel Medve, până nu demult…




09:39, 02.08.2015

REGII DACILOR – Informații inedite

Ilustratie de GABRIEL TORA Regii geto-dacilor au rămas în istoria lumii prin faptele lor. Dromihete, cel care l-a învins de două ori pe regele Traciei, Lisimah – fost general în aramata lui Alexandru Macedon –…




14:40, 14.02.2015

FOTO Blestemele Bărăganului. Pădurea unde niciodată nu bate vântul şi comoara care i-a adus nenorocirea lui Pintecan

Cea mai veche legendă din Bărăgan datează de pe vremea invaziei turceşti, iar grozăviile s-ar fi petrecut în comuna Dor Mărunt. Localitatea este situată în partea de nord-vest a judeţului Călăraşi, în mănoasa câmpie…




14:10, 14.02.2015

FOTO Blestemele Bărăganului. Pădurea unde niciodată nu bate vântul şi misterul comorii care i-a adus nenorocirea lui Pintecan

Cea mai veche legendă din Bărăgan datează de pe vremea invaziei turceşti, iar grozăviile s-ar fi petrecut în comuna Dor Mărunt. Localitatea este situată în partea de nord-vest a judeţului Călăraşi, în mănoasa câmpie…




09:55, 16.10.2014

Vinul de pe dealurile Ştefăneştilor, faimos din Antichitate! Cu 300 de ani înainte de Hristos, faima vinului de Ştefăneşti ajunsese la Roma

Octombrie a sosit şi, odată cu el, în podgoriile argeşene începe freamătul culesului strugurilor şi al facerii vinului. Ploile abundente şi grindina au distrus o parte din recolta de struguri de anul acesta, dar…




12:09, 06.10.2013

Locuitorii din comuna Ciorani au donat obiecte personale „istorice” pentru muzeul etnografic

Centrul cultural Dromihete din comuna Ciorani adaposteste o adevarata comoara, in cadrul expozitiei din punctul muzeal etnografic. Zeci de obiecte vechi - unele de peste un secol - sunt la dispozitia vizitatorilor…




13:52, 13.06.2013

Vosganian spune că referendumul lui Băsescu ar putea ajuta USL. Vezi de ce.

Propunerea presedintelui Basescu- de organizare a unui referendum- va spori solidaritatea din USL, a declarat vicepresedintele liberal Varujan Vosganian, relateaza Mediafax. "Incercarile grele cimenteaza marile…