Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

21:40, 15.12.2019

Ce poţi trata cu banalele frunze de dafin

Dau un gust aparte mâncărurilor, dar pot fi folosite şi în scop medicinal pentru mai multe boli. Frunzele de dafin fac bine celor care suferă de anxietate, boli digestive sau inimă. Digestie. Frunzele de dafin…




01:03, 26.11.2019

Scăpaţi de durerile de stomac cu leacuri naturiste şi ceaiuri

De cele mai multe ori, durerile de stomac şi intestine se produc din cauza digestiei proaste a alimentelor pe care le mâncăm, dar şi din cauza hranei nesănătoase pe care o consumăm. Din nefericire, susţin specialiştii,…




10:55, 21.11.2019

Medicul Radu Zamfir atentionează toti românii: „Cancerul nu ocolește pe nimeni”

Dr. Radu Zamfir, medic primar în chirurgie generală la I. C. Fundeni a explicat care sunt simptomele care ar trebuie să ne pună în gardă, dar și ce opțiuni de tratament există. Printre cele mai frecvente cancere…




13:05, 04.11.2019

5 afectiuni cauzate de alimentatia nesanatoasa

Alimentele de tip fast food, pline de grasimi, carbohidrati sau zahar sunt mereu la indemana atunci cand iesi in oras si vrei sa mananci rapid ceva. Insa pentru multi dintre noi, acest obicei tinde sa devina permanent,…




11:42, 01.11.2019

Medicina funcţională şi integrativă, rol important în prevenirea şi tratarea bolilor digestive

Sistemul digestiv este un complex de organe care transformă alimentele în forme simple, şi anume: glucoză, aminoacizi şi acizi graşi. Astfel, nutrienţii rezultaţi se absorb în intestinul subţire şi sunt transportaţi…




11:42, 29.10.2019

Ridichea neagră vindecă infecțiile din gât, te scapă de tuse, ajută ficatul și digestia

Ridichea neagră (Raphanus sativus), cunoscută și sub denumirea de ridichea de grădină, este o plantă folosită din vremuri străvechi în tratarea afecțiunilor gastrointestinale. Însă virtuțile terapeutice ale acestei…




00:06, 26.10.2019

Ananasul – remediu împotriva durerilor digestive

Ananasul are un conţinut bogat de vitamina C şi fitonutrienţi. "Acest fruct conţine o enzimă, denumită bromelină, care are capacitatea de a dizolva cheagurile de sânge care dau tromboze. Mai mult, această enzimă…




23:46, 16.10.2019

Combinațiile alimentare care ne ucid! Carnea cu brânza și cartofii cu pâinea îngreunează tot mecanismul digestiei

Carnea se combină doar cu legume verzi, laptele se bea simplu iar fructele se mănâncă proaspete şi la mese separate. Nu mai face compromisuri cu propria ta sănătate! Informează-te responsabil și ai grijă la felul…




21:55, 08.10.2019

E bine să știi: O bacterie întâlnită în sistemul digestiv uman poate să transfere rezistența la antibiotice către alte bacterii

Rezistenţa la antibiotice se răspândeşte cu repeziciune în întreaga lume. Atunci când bacteriile care pot provoca infecţii suferă anumite mutaţii şi apoi se multiplică, pot deveni rezistente până şi la cele mai…




17:58, 08.10.2019

O bacterie întâlnită în sistemul digestiv uman poate să transfere rezistenţa la antibiotice către alte bacterii

Rezistenţa la antibiotice se răspândeşte cu repeziciune în întreaga lume. Atunci când bacteriile care pot provoca infecţii suferă anumite mutaţii şi apoi se multiplică, pot deveni rezistente până şi la cele mai…




14:46, 26.09.2019

Tot ce trebuie să știi despre combinațiile alimentare, ca să nu te îngrași și să ai o digestie ușoară

Revin pe tema combinațiilor alimentare fiincă mi se par cheia unei diete deștepte și a unui corp frumos și sănătos. Lucrurile de bază trebuie reluate din când în când, cred eu, mai ales pentru cei care au...




12:23, 02.09.2019

(P) 7 beneficii inedite ale uleiului de cocos pentru sănătate

Uleiul de cocos este apreciat de mii de ani pentru efectele sale curative, care acoperă o paletă foarte largă de utilizare. Dacă în timpurile străvechi, acesta era un produs la care aveau acces în special populațiile…




14:05, 29.08.2019

Ceai de gălbenele – cum se prepară și ce beneficii are

Florile de gălbenele sunt utilizate de mii de ani în medicină, dar și în cosmetică, datorită beneficiilor impresionante. Denumite și “flori de aur”, gălbenelele se folosesc adesea atât pentru uz intern, cât și…




14:32, 27.08.2019

Dieta digestiei - Ce alimente sunt recomandate înainte de culcare

Consumul meselor inainte de a merge la culcare nu este obicei destul de bun, mai ales atunci cand vine vorba de alimente grase, greu de digerat. Dar, daca esti prea infometat si nu poti adormi din cauza asta, poti…




08:32, 21.08.2019

O cură de 7-8 PRUNE PROASPETE, dimineața, înainte de micul dejun - DETOXIFIERE și Digestie sănătoasă

Prunele sunt bogate în vitaminele A, B1, B2 şi C, minerale (sodiu, potasiu, calciu şi fier), precum şi în acizi organici, protide şi celuloză. Acestea ajută la eliminarea toxinelor, purificarea ficatului şi energizarea…




02:55, 20.08.2019

Pâinea cu nucă și secară Panifcom, o noutate pe piața regională de panificație!

Franzela cu nuca si secara, 400 gr, din gama Benefica  are beneficii multiple pentru sistemul digestiv. Consumul de pâine de secara este ideal pentru prevenirea obezitatii întrucât fibrele din secara ofera un sentiment…




19:13, 25.07.2019

Tulburări digestive în sarcină - CUM le rezolvi

(P) Una din doua femei experimenteaza stari de greata si adesea voma in timpul sarcinii; acestea sunt mai intense dimineata, de unde si numele de „greturile de dimineata” si sunt generate de schimbarile hormonale…




00:06, 25.07.2019

Băuturile alcoolice din fructe de sezon, cel mai bun digestiv, dacă sunt consumate cu măsură

Sunt aromate, sănătoase şi este vremea caiselor, murelor şi afinelor. O bogăţie de culori şi de vitamine de care ne putem bucura însă doar câteva luni. Aşa că, în această perioadă, românii le transformă în băuturi…




15:28, 20.07.2019

3 feluri de suplimente alimentare si ce trebuie sa stii despre ele

Gasim suplimente alimentare, atat la raftul din hipermarket, cat si in orice magazin naturist care ne iese in cale. E important sa avem o dieta echilibrata, dar si mai important e sa nu cadem in capcana strategiilor…




14:47, 16.07.2019

Sfaturi pentru călătorie vara. Cum să eviți enterocolitele și alte afecțiuni acute ale tractului digestiv

Îmbolnăvirile acute ale tractului digestiv sunt o caracteristică a sezonului cald. Enterocolitele făcute se datorează infectării cu diverse microorganisme, în principal bacterii (Slamonela Shigella), dar și virusiri…




14:53, 02.07.2019

Metabolismul și greutatea corporală

 Sunt multe persoane care declara ca au o greutate corporala peste cea normala datorita unui metabolism mai lent. Ce inseamna acest lucru? Exista vreo posibilitate ca acest metabolism sa poata fi activat pentru…




16:00, 29.06.2019

Boli digestive care dau dureri de stomac

4 boli digestive care dau dureri de stomac. Durerile la nivelul stomacului sunt foarte frecvente și originea lor este multiplă: salpingită, endometrioză, sarcină ectopică, ulcer, apendicită sau tulburări...




17:12, 22.06.2019

Silviu Gavrilă, gastroenterolog: „Puţină lume ştie că tratamentul cu paracetamol este dăunător pentru ficat“ INTERVIU

Ce legătură este între cancerele digestive şi alimentaţia nesănătoasă, care sunt riscurile atunci când ne tratăm banalele dureri şi răceli cu tratamente după ureche, precum şi cum creşte consumul de alcool riscul…




17:16, 21.06.2019

Cum se face lichior de nuci verzi

Lichior de nuci verzi sau nucată este unul dintre cele mai cunoscute leacuri pentru tratarea mai multor afecțiuni. Lichiorul natural făcut în casă este cea mai gustoasă băutură, așa că astăzi te învățăm cum să…




11:03, 19.06.2019

Spitalul Suceava are nevoie de sânge; accidentele rutiere, de muncă şi hemoragiile digestive ...

Numărul mare de accidente cu victime rănite grav, cu traumatisme multiple, accidentele de muncă, în special în sectorul forestier, precum şi decompensările bolilor hematologice la pacienţii cronici sunt câteva…




13:08, 10.06.2019

Bună dimineața, Sănătate! Toxiinfecția alimentară, inamicul unei vacanțe reușite. Cum prevenim și cum tratăm problemele digestive

În cadrul rubricii Bună dimineața, Sănătate! din emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani, Simona Dragomir a vorbit despre cele mai eficiente metode de a preveni și trata toxiinfecțiile alimentare.




00:07, 17.05.2019

Dr. Daniel Balaban: Boala celiacă – una dintre cele mai frecvente afecţiuni digestive cronice

Boala celiacă este una dintre cele mai frecvente afecţiuni digestive cronice, afectând aproximativ 1% din populaţie, este sever subdiagnosticată, iar lipsa diagnosticului expune pacienţii la complicaţii, afirmă…




10:22, 13.05.2019

5 semne vizibile că avem nevoie de aparat dentar

Zâmbetul perfect, mușcătura corectă, igienă mai bună, digestia și vorbirea îmbunătățită, inclusiv dinți sănătoși pe viață – acestea sunt principalele avantaje ale purtării aparatului dentar, spun specialiștii în…




20:17, 07.05.2019

Planta miraculoasă ce uşurează digestia şi împiedică retenţia de apă

Ignama sălbatică este o plantă sălbatică ce seamănă cu cartoful dulce, ce are numeroase beneficii pentru sănătate. Beneficiile pe care le aduce această plantă sunt atât de multe, încât e greu ca să le enumere cineva…




11:25, 30.04.2019

Câte ouă poți înfuleca de Paști fără să-ți dai peste cap digestia

FOTO – Arhivă Câte ouă se recomandă a fi mâncate pe parcursul unei zile, fără să fim afectaţi de efectele adverse asupra sănătăţii? Ei bine, consumul se stabileşte în funcţie de greutatea corporală, sex, stil de…