Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

19:31, 30.05.2024

FOTO | Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia, locul I la concursul culinar ”Rețele Bunicii”, de la Cluj-Napoca. Au fost pregătiți de Chef Toma, bucătarul…

FOTO | Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia, locul I la concursul culinar ”Rețele Bunicii”, de la Cluj-Napoca. Au fost pregătiți de Chef Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina Elevii Colegiului Economic din…




17:00, 30.05.2024

Preparatele culinare românești care au făcut înconjurul lumii. Au ajuns în cea mai importantă enciclopedie gastronomică!

Preparatele culinare românești care au făcut înconjurul lumii. Au ajuns în cea mai importantă enciclopedie gastronomică!

Fără dar sau poate, preparatele culinare românești sunt unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume și nu o spunem doar noi, ci și străinii care ne vizitează an de an. Faptul că străinii ne complimentează…




10:01, 30.05.2024

Sorin Bontea a dezvăluit secretul! De ce sunt atât de speciale sarmalele bucătarului: ingredientul care le dă savoare

Sorin Bontea a dezvăluit secretul! De ce sunt atât de speciale sarmalele bucătarului: ingredientul care le dă savoare

Pentru a obține cele mai aromate și gustoase sarmale, Chef Sorin Bontea recomandă un truc simplu dar eficient: adăugarea unui strat de costiță afumată între straturile de sarmale din oala de gătit. Acest ingredient…




00:40, 30.05.2024

Povești de succes din comunitatea care pune Buzăul pe harta culinară a României

Povești de succes din comunitatea care pune Buzăul pe harta culinară a României

O comunitate de antreprenori pune Buzăul pe harta culinară a României. Este vorba despre Slow Food Community Buzău, care îl are ca fondator pe Thorsten Kirschner, și care reunește fermieri, producători de alimente,…




21:15, 28.05.2024

Obiceiul culinar care te ucide încet și sigur. Foarte mulți români fac această greșeală

Obiceiul culinar care te ucide încet și sigur. Foarte mulți români fac această greșeală

Românii adoră ca în lunile călduroase ale anului să petreacă timp la iarbă verde și să se bucure de un grătar pe cinste. Medicii trag un semnal de alarmă! Acest obicei pe care românii îl adoră poate duce la apariția…




18:16, 28.05.2024

Cum să faci cel mai bun hamburger: Ghidul perfect pentru un deliciu culinar

Cum să faci cel mai bun hamburger: Ghidul perfect pentru un deliciu culinar

Hamburgerul este un simbol al confortului culinar și al plăcerii simple de a savura o masă delicioasă. Pentru a crea cel mai bun hamburger, este esențial să te concentrezi pe calitatea ingredientelor și pe tehnica…




11:15, 27.05.2024

Mâncarea sănătoasă, gătită lent și din ingrediente locale, vedeta unui târg culinar de pe drumul Vulcanilor Noroioși VIDEO

Mai mulți proprietari de pensiuni și restaurante din Buzău declară război mâncărurilor tip fast-food. Arma lor secretă este un târg culinar de produse artizanale, plasat de organizatori în calea turiștilor care…




19:00, 25.05.2024

INTERVIU Cosmin Dragomir, jurnalist culinar: „În timpul ciumei lui Caragea apare primul take away din România“ FOTO

„Weekend Adevărul“ a discutat cu Cosmin Dragomir, jurnalist culinar și fondatorul gastroart.ro – prima revistă specializată în cercetarea istoriei gastronomiei și ospitalității românești –, și a editurii cu același…




21:05, 23.05.2024

Va fi înființat Ecomuzeul Țării Moților. Program cultural si culinar specific județelor Alba, Bihor și Cluj

Va fi înființat Ecomuzeul Țării Moților. Program cultural si culinar specific județelor Alba, Bihor și Cluj

Va fi înființat Ecomuzeul Țării Moților. Program cultural si culinar specific județelor Alba, Bihor și Cluj Va fi înființat Ecomuzeul Țării Moților. Evenimentul are loc vineri, 24 mai, de Ziua Europeană a Parcurilor.…




19:25, 22.05.2024

DA PINO: CULINĂRIA DE PRIMĂVARĂ, 25 MAI 2024. Un omagiu adus de Da Pino tradițiilor gastronomice și muzicale românești

DA PINO: CULINĂRIA DE PRIMĂVARĂ, 25 MAI 2024. Un omagiu adus de Da Pino tradițiilor gastronomice și muzicale românești

Culinăria promovează valorile și cultura gastronomică autohtone și se desfășoară în fiecare an, primăvara și iarna. De-a lungul anilor, Da Pino a invitat bucătari renumiți și artizani precum: Mircea Groza, Ioan…




22:51, 21.05.2024

Salatele românești, într-un top mondial publicat de Taste Atlas. Cu ce preparate simple uimește România

Salatele românești, într-un top mondial publicat de Taste Atlas. Cu ce preparate simple uimește România

Articolul Salatele românești, într-un top mondial publicat de Taste Atlas. Cu ce preparate simple uimește România se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Șase rețete românești apar printre cele mai apreciate…




15:55, 21.05.2024

24 mai 2024 | Ecomuzeul Țării Moților, înființat de Ziua Europeană a Parcurilor: Dezvelire monument la limita dintre Alba, Bihor și Cluj și program cultural si culinar specific fiecărui județ

24 mai 2024 | Ecomuzeul Țării Moților, înființat de Ziua Europeană a Parcurilor: Dezvelire monument la limita dintre Alba, Bihor și Cluj și program cultural…

24 mai 2024 | Ecomuzeul Țării Moților, înființat de Ziua Europeană a Parcurilor: Dezvelire monument la limita dintre Alba, Bihor și Cluj și program cultural si culinar specific fiecărui județ 24 mai 2024 | Ecomuzeul…




11:06, 21.05.2024

Delicatese (nu doar culinare) (52). Delicii... rusești

Delicatese (nu doar culinare) (52). Delicii... rusești

 Extravaganță. "Supa Rahmanov": această ciorbă de varză, preparată cu măcriș, spanac și soiuri scumpe de pește, a fost numită în onoarea unui mare moșier din Tambov (Rusia țaristă), Mihail Rahmanov. În anii 1850,…




13:06, 20.05.2024

Aici găsești unt bio, bunătăți fără gluten, dar și alte răsfățuri culinare la biocorner.ro

Aici găsești unt bio, bunătăți fără gluten, dar și alte răsfățuri culinare la biocorner.ro

Deși majoritatea dintre noi poate să se răsfețe cu orice fel de mâncăruri sunt și persoane care țin diverse regimuri și consumă alimente fără gluten. Mai este, desigur, și perioada posturilor de peste an, când…




13:40, 18.05.2024

Zilele Constanței. Orașul petrece în stil mare: concerte, expoziții, spectacole și festival culinar VIDEO

Sunt nopți și zile de petrecere în Constanța, cu ocazia Zilelor Orașului (17-21 mai 2024). Zona centrală a fost transformată într-o uriașă strada pietonală, iar organizatorii au pregătit evenimente diverse: de…




10:05, 18.05.2024

DILEME – Aura CIOBOTARU – Ce nu poate trece dincolo de noi?

DILEME – Aura CIOBOTARU – Ce nu poate trece dincolo de noi?

Un capitol din istoria culinară românească    Doamnelor şi domnilor ne este dat să parcurgem împreună un capitol din istoria culinară românească şi în acest sens am ales un fragment din romanul neterminat al lui…




13:25, 16.05.2024

Finala Chefi la cuțite, lider de audiență. Mihai Dragomir a câștigat sezonul 13 al show-ului culinar

Marea Finală Chefi la cuțite sezonul 13 și-a desemnat ieri câștigătorul: Mihai Dragomir, concurentul lui Chef Alexandru Sautner, a obținut marele trofeu și premiul de 30.000 de euro după un maraton de gătit care…




13:25, 15.05.2024

Roşiile cu brânză, o alăturare culinară greşită? Mihaela Bilic spulberă mitul: „N-ai să greşeşti”

Roşiile cu brânză, o alăturare culinară greşită? Mihaela Bilic spulberă mitul: „N-ai să greşeşti”

Uneori, combinațiile alimentare pot duce la o digestie proastă, spun specialiștii în nutriție. Iar în cazul de față, în care vorbim de roşiile cu brânză, celebrul nutriționist Mihaela Bilic spulberă mitul referitor…




15:56, 13.05.2024

Battle-ul decisiv la Chefi la cuțite: diseară se stabilesc semifinaliștii sezonului 13 al show-ului culinar

Battle-ul decisiv la Chefi la cuțite: diseară se stabilesc semifinaliștii sezonului 13 al show-ului culinar

A început săptămâna finală a sezonului 13 Chefi la cuțite - urmează trei zile pline de emoții și tensiune. În seara aceasta, se desfășoară battle-ul decisiv: ultimul din sezonul 13 al show-ului culinar.




12:11, 13.05.2024

Battle-ul decisiv la Chefi la cuțite: diseară, de la 20:30, se stabilesc semifinaliștii sezonului 13 al show-ului culinar

A început săptămâna finală a sezonului 13 Chefi la cuțite - urmează trei zile pline de emoții și tensiune. În seara aceasta, se desfășoară battle-ul decisiv: ultimul din sezonul 13 al show-ului culinar. Este ediția…




17:36, 11.05.2024

Ce poți face cu ouăle de Paște care ți-au rămas în frigider. Deliciile culinare în care le poți transforma VIDEO

Dacă ai rămas cu o mulțime de ouă roșii de Paște după sărbători, nu le arunca. Le poți transforma cu ușurință într-o gustare delicioasă și rapidă, perfectă pentru a te bucura de arome fresh și a combate risipa…




16:00, 09.05.2024

Inspirație culinară din oferta săptămânală Penny: paste făinoase și sosuri delicioase

Când vine vorba de a pregăti o masă rapidă și delicioasă, paste făinoase și sosurile potrivite sunt adesea la îndemână. În acestă ofertă săptămânală de la Penny găsim o selecție atractivă de paste și sosuri care…




13:55, 09.05.2024

Chef Richard Abou Zaki și tunicile roz au câștigat battle-ul de ieri la Chefi la cuțite. Doi concurenți au părăsit show-ul culinar

Cel de-al nouălea battle din sezonul 13 Chefi la cuțite le-a adus o provocare plină de emoții celor trei jurați în ediția de ieri a show-ului culinar: echipele lor au avut de gătit cel mai atrăgător meniu pentru…




13:46, 09.05.2024

Banatul, regiune gastronomică europeană. Un antropolog culinar va întocmi dosarul

Banatul, regiune gastronomică europeană. Un antropolog culinar va întocmi dosarul

În 2028, Banatul ar putea deține titlul de regiune gastronomic europeană. Consiliul Județean Timiș și-a asumat rolul de lider de proiect, iar, joi, a anunțat începerea elaborării dosarului de candidatură.




17:25, 04.05.2024

Preparatul culinar de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drugtest. La ce trebuie să fie atenți șoferii

Există un deliciu pe masa de Paște care se poate transforma într-un adevărat coșmar pentru conducătorii auto. Iată la ce preparat trebuie să ai grijă dacă nu vrei ca drugtestul să iasă pozitiv!




12:10, 02.05.2024

Delicii și Tradiții: Ce mănâncă un preot în Postul Paștelui

Delicii și Tradiții: Ce mănâncă un preot în Postul Paștelui

În ajunul celei mai așteptate sărbători din creștinism, Paștele, pregătirile cuprind nu doar aspecte spirituale, ci și tradiții culinare îmbietoare. Pentru mulți credincioși, postul înseamnă mai mult decât abstinență…




10:36, 01.05.2024

Noua fiță culinară de 1 Mai la București: Supa cremă de mici

Noua fiță culinară de 1 Mai la București: Supa cremă de mici

Într-o lume a bucătăriei internaționale, Bucureștiul se remarcă din nou cu o inovație culinară surprinzătoare: supa cremă de mici. Această rețetă inedită, creată din trei ingrediente simple – mici pasați, cartofi…




20:05, 29.04.2024

Vacanța de 1 Mai 2024. Care este vedeta culinară a sărbătorii muncitorești? Se vând anual zeci de mii de tone

Vacanța de 1 Mai 2024. Care este vedeta culinară a sărbătorii muncitorești? Se vând anual zeci de mii de tone

 în magazine şi măcelării rafturile sunt pline de grăsuni gata pregătiţi să ajungă pe grătar. Potrivit Asociației Române a Cărnii, românii consumă anual 200-250 de milioane de mici, iar anul acesta procesatorii…




14:20, 29.04.2024

De ce crapă cozonacul. Greşeala pe care multe gospodine o fac, nu mai iese arătos ca în revistele culinare

De ce crapă cozonacul. Greşeala pe care multe gospodine o fac, nu mai iese arătos ca în revistele culinare

Cine nu își dorește să poată pună pe masă, pentru familie și musafiri, preparate nu doar gustoase, dar și arătoase, precum cele din blogurile sau paginile revistelor culinare? Poți face asta cu un celebrul desert…




19:35, 28.04.2024

O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar

Un istoric culinar a stârnit controverse după ce a afirmat că bucătăria italiană nu există, declanșând astfel o dezbatere cu privire la originea și proprietatea alimentelor şi atrăgându-şi dezaprobarea conaţionalilor…