Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:30, 27.05.2024

Balkan Dad, sârbul cu maieu și scobitoare celebru pe rețelele de socializare, vine în România să ne promoveze gastronomia și are nevoie de ajutor. Propunerea noastră: Cosmin Dragomir, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de gastronomie din România

Balkan Dad, sârbul cu maieu și scobitoare celebru pe rețelele de socializare, vine în România să ne promoveze gastronomia și are nevoie de ajutor. Propunerea…

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru pe social media (aproximativ 800.000 de folowers pe Instagram și aproape 2 milioane pe tiktok), a anunțat că vine toamna aceasta în România și…




19:00, 25.05.2024

INTERVIU Cosmin Dragomir, jurnalist culinar: „În timpul ciumei lui Caragea apare primul take away din România“ FOTO

„Weekend Adevărul“ a discutat cu Cosmin Dragomir, jurnalist culinar și fondatorul gastroart.ro – prima revistă specializată în cercetarea istoriei gastronomiei și ospitalității românești –, și a editurii cu același…




06:15, 17.05.2024

Experți în gastronomie lansează proiectul alternativ de brand de țară We Are Romania, You Are Welcome!

Experți în gastronomie lansează proiectul alternativ de brand de țară We Are Romania, You Are Welcome!

Bucătărie autentică și savuroasă, izvorâtă din toate influențele istorice și geografice, vinuri și alte băuturi autohtone cu personalitate, evenimente și stil de viață contemporan românesc – acestea sunt axa și…




18:05, 16.04.2024

Interviu. Scriitorul Cosmin Dragomir, despre geneza sarmalelor: „Există tensiuni diplomatice generate de paternitatea sarmalelor – vezi Azerbaidjan vs…

O discuție despre sarmale este întotdeauna un subiect incitant. Mai tot românul are rețetă proprie, cu un ingredient secret, astfel încât produsul lui este unic. Un interviu despre sarmale luat de Vasile Ernu lui…




17:01, 04.03.2024

O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar

O culegere de texte despre gastronomie: Despre Colectionarul de sarmale de Cosmin Dragomir, un volum destinat oricarui om interesat de fenomenul culinar

"Colectionarul de sarmale este, asa cum am scris peste tot, o culegere de texte despre gastronomie publicate in ultimii sapte ndash; opt ani prin diferite medii", declara Cosmin Dragomir Dupa ce in anul 2021 a…




11:50, 26.11.2023

Un învățător din Craiova face naveta 100 km pe zi pentru a le preda copiilor

Pasionat de oină, pe lângă munca de învățător, Cosmin Drăghici i-a transformat pe copiii din satul izolat Giurgița, județul Dolj, în multipli campioni naționali la oină. Datorită inițiativei sale, copiii de acolo…




14:50, 01.12.2022

Uniunea Geodezilor din România a lansat filiala din Republica Moldova (P)

Joi, 1 decembrie 2022, Uniunea Geodezilor din România (UGR) a pus bazele filialei din Republica Moldova. Evenimentul de lansare s-a desfasurat în Chisinau, mai exact la Facultatea Constructii, Geodezie si Cadastru…




12:20, 14.10.2022

Mircea Groza a dus tradiția culinară sălăjeană la cel mai mare eveniment organizat de Ziua Națională a Gastronomiei din România

Culegătorul și păstrătorul tradițiilor culinare sălăjene, maestrul bucătar Mircea Groza, a fost reprezentantul Sălajului la Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, moment marcat în acest an la Casa…




14:01, 02.09.2022

Oină / CS Hoina Craiova a câştigat cele mai importante 4 titluri naţionale

Cele mai importante 4 titluri naţionale de juniori la oină (U18 şi U16, pe iarbă şi pe plajă) au fost câştigate de CS Hoina Craiova. Clubul are în componenţă copii din localitatea Giurgiţa, acolo unde sportul naţional…




15:20, 22.07.2022

Reșița, redescoperită în format digital

REȘIȚA – Sâmbătă, orașul devine cel mai instagramat loc din țară grație cronicarilor digitali. Este vorba despre platforma culturală creată de agenția Zaga Brand și Asociația HUMART, ambele din București, prin…




17:55, 08.06.2022

Nu cadem pe spate la prima icra de somon!" Recomandat de Curator Connaisseur Friends - ghid pentru enogastronomia din Romania

cc cc.ro risca sa fie CEL MAI TARE NEWSLETTER de cultura gastronomica din internetul de limba romana, daca NU ne grabim sa l trimitem prea des si sa i deranjam pe abonati, glumesc fondatorii proiectului ldquo;Recomandat…




13:40, 19.04.2022

Exista sanatate fara avocado, chia si goji?

"Cei care nu sunt suficient de documentati, de informati, nu au cultura culinara sau in domeniul nutritiei, apeleaza imediat la a copia ce fac americaniildquo;, spune Cristian Margarit, in podcastul Cronicari Digitali.Jurnalistul…




12:35, 13.10.2021

Cu se ocupa acum Sorana Darclee, ex- A.S.I.A, la 7 ani după divorțul de soțul care a înșelat-o cu o escortă. „Am devenit dubioasă pentru unii”

Sorana Darclee, în vârstă de 38 de ani a dispărut în ultima vreme de pe micile ecrane, dedicându-și timpul altor activități. Invitată în emisiunea La Măruță, fosta membră A.S.I.A a dezvăluit cu ce se ocupă acum…




22:45, 12.10.2021

O nouă condamnare de 4 ani și 9 luni pentru „Pinalti” pentru fraudarea Poștei Române. Ce prejudiciu este în acest dosar

Gheorghe Ştefan, zis ‘Pinalti’, fost primar al municipiului Piatra Neamţ şi patron al clubului de fotbal Ceahlăul, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la 4 ani şi 9 luni de închisoare pentru săvârşirea…




20:50, 12.10.2021

Încă o condamnare pentru Gheorghe Ștefan – 4 ani și 9 luni cu executare. Prejudiciul recuperat de la Pinalti 1.004.801 lei si 35.306 euro

Gheorghe Ştefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ şi patron al clubului de fotbal Ceahlăul, a fost din nou condamnat, astăzi, 12 octombrie, de Tribunalul Bucureşti, la 4 ani şi 9 luni de închisoare pentru…




19:30, 12.10.2021

O nouă condamnare pentru fostul primar Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”: 4 ani şi 9 luni de închisoare

Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti”, fost primar al municipiului Piatra Neamţ şi patron al clubului de fotbal Ceahlăul, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la 4 ani şi 9 luni de închisoare pentru trafic de…




19:15, 12.10.2021

Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti”, condamnat la 4 ani și 9 luni de închisoare în dosarul fraudării Poștei Române. Decizia nu e definitivă

Gheorghe Ştefan, 68 de ani, fost primar al municipiului Piatra Neamţ şi patron al clubului de fotbal Ceahlăul, a fost condamnat marţi, 12 octombrie, de Tribunalul Bucureşti la 4 ani şi 9 luni de închisoare pentru…




12:06, 06.10.2021

Curatorul de zacusca“ se vinde ca painea calda! Autorul pregateste un nou tiraj

Autorul celebrei carti gastronomice "Curatorul de zacuscaldquo; anunta cu mandrie ca se afla la al doilea tiraj de carti. In aproximativ doua luni s au vandut peste 1.500 de exemplare. Cine ar fi crezut ca romanii…




15:10, 21.09.2021

Craiova: 15 ani de la apariția primului număr SpectActor

Se împlinesc, pe 23 septembrie, 15 ani de la apariția primului număr al revistei „SpectActor”, publicație trimestrială a Teatrului Național Marin Sorescu Craiova. Revista a fost lansată în 2006, odată cu deschiderea…




22:01, 06.09.2021

Interviu cu autorul celei mai asteptate carti gastronomice: Cine este Cosmin Dragomir si ce inseamna Curatorul de zacusca“

Autorul celei mai asteptate carti gastronomice, Cosmin Dragmir a vorbit pentru cotidianul ZIUA de Constanta despre copilarie, carte si ponturi de care trebuie sa tinem cont cand ne alegem fructele si legumele.Cosmin…




12:40, 31.08.2021

Curatorul de Zacusca“, de Cosmin Dragomir se lanseaza la Restaurantul Ana si Ion din Constanta. Autorul a pregatit o surpriza pentru cei prezenti

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lanseaza, la Constanta, volumul "Curatorul de zacusca si alte povestiri culinare romanestildquo;. Duminica, 5 septembrie, de la ora 17:00, scriitorul Cosmin Dragomir isi lanseaza…




22:00, 19.08.2021

Curatorul de zacusca“, de Cosmin Dragomir: Despre tot si toate. Gastronomia romaneasca si conexiunile sale

"Curatorul de zacuscaldquo;, de Cosmin Dragomir este o carte culinara plina de istorie. Aparuta la Editura GastroArt 2021 este cea mai asteptata carte de istorie a gastronomiei. Conceputul copertii este realizat…




21:45, 10.08.2021

Curatorul de zacusca“ de Cosmin Dragomir : Ce mancam astazi? Salata!

"Curatorul de zacuscaldquo; de Cosmin Dragomir este o carte culinara plina de istorie. Aparuta la Editura GastroArt 2021 este cea mai asteptata carte de istorie a gastronomiei. Conceputul copertii este realizat…




22:00, 09.08.2021

Curatorul de zacusca“, de Cosmin Dragomir: Ciorba noastra cea de toate zilele / Da-ne-o noua astazi... Și ciorba s-a fiert!

"Curatorul de zacuscaldquo; de Cosmin Dragomir este o carte culinara plina de istorie. Aparuta la Editura GastroArt 2021 este cea mai asteptata carte de istorie a gastronomiei. Conceputul copertii este realizat…




11:05, 23.07.2021

Drink (4). Vin sau bere?

 Suntem – preiau cuvintele talentatului jurnalist Cosmin Dragomir, din care voi folosi și referințele la Sfântul Colomban - în topurile celor mai mari consumatori de alcool din lume, deși istoria consemnează de…




12:26, 18.06.2021

Expoziția intitulată 12 Fotografi de arhitectură din România poate fi văzută, la Brașov

După București și Cluj-Napoca, proiectul itinerant FAR | 12 Fotografi de arhitectură din România organizat de igloo revine în 2021 și călătorește la Brașov. Expoziția se desfășoară cu sprijinul Ordinului Arhitecților…




11:05, 12.02.2021

Între vin și bere

 Suntem – preiau cuvintele talentatului jurnalist Cosmin Dragomir, din care voi folosi și referințele la Sfântul Colomban - în topurile celor mai mari consumatori de alcool din lume, deși istoria consemnează de…




10:10, 16.12.2020

Sarmalele, portdrapelul mâncărurilor tradiţionale româneşti. „Repetăm obsesiv că nu le-am inventat. Parcă ne e frică să nu vină otomanii şi ni le ia înapoi“

Alături de fotbal şi politică, sarmalele stârnesc unele dintre cele aprinse discuţii. Sunt ele sau nu un preparat tradiţional românesc? Adevărul e că sarmalele se fac peste tot în lume, din Japonia până în Argentina…




11:35, 26.09.2020

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată printr-un eveniment de promovare a identității culinare românești

Anul acesta, sărbătorim pentru a doua oară Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor, care este cu atât mai importantă când, în contextul actual, turismul și industria HoReCa au nevoie de sprijin atât din partea…




17:40, 14.02.2020

Lansare de carte: Connaiseur fara ifose de Cezar Ioan, miercuri, la Carturesti Verona

Editura GastroArt si vinul.ro au placerea sa va invite la lansarea cartii Connaisseur fara ifose Tot ce ai vrea sa stii despre vin. Si ceva in plus de Cezar Ioan. Evenimentul va avea loc la Carturesti Verona, miercuri…